Szabadidő

Tévéajánló – Romantikus filmhét nőnap alkalmából

Talán a hétvégi nőnapra való tekintettel, ám igencsak túlteng a romantika a különböző tévécsatornákon, de ezen kívül is minden csupa jókedv, kacagás, ami talán köszönhető annak is, hogy már a naptári tavaszban járunk. Gondot, bajt, drámákat csak akkor találunk, ha kifejezetten keressük azokat...
Dől a moné
Dől a moné

Hétfő este nyomába eredhetünk például egy hamis Monet-festménynek, mellyel a Colin Firth által alakított képszakértő kívánja csőbe húzni igen kapzsi, ám nem túlzottan művelt megbízóját (Alan Rickman). A Dől a moné (HBO, 20.30) egy szórakoztató krimi-vígjáték a Coen testvérek tollából, Michael Hoffman rendezésében. A televíziózás egyik legrejtélyesebb, legtalányosabb kalandsorozata volt az összesen hat évadot megélt Lost, mely (mondjuk azt) egy idilli, trópusi szigeten lezuhant repülőgép túlélőit követte sok furcsa kalandon át. A Story4 (23.05-től) ma este az első, bevezető résszel kezdi újra e szériát. Tehát ott tartunk, hogy zuhanunk… Kíváncsi Ön, milyen lesz a világvége? Ilyen lesz a világvége (National Geographic, 22.00). Ha további borzongásra vágyik, akkor továbbra is a The Walking Dead sorozatot ajánljuk, melynek második évada hétfőn este debütál a FOX csatornán. Az álmatlanságban szenvedőknek egy igen szép, igényes kivitelű, kosztümös történelmi romantikus drámát is tudok mutatni: a Vatelben (RTL II, 23.30) tombol a barokk pompa, valamint Gérard Depardieu, Tim Roth, Uma Thurman és Julian Sands.

 

Durr, durr és csók
Durr, durr és csók

Keddre is akad egy romantikus komédia, mely által azok a reménytelenül szerelmesek vigasztalódhatnak, akik szívük választottjától csak egy barátságos fejcsóválást kaptak szerelmük bátortalan megvallására, minden egyéb helyett: Csak barátok (Story4, 21.05), hiszen tudod, megbeszéltük! Robert Downey Jr. kisstílű tolvajt alakít a Durr, durr és csók (Viasat3, 21.25) című igen tempós és igen szórakoztató vígjátékban, aki egy balul sikerül balhéból menekülve egy filmes szereplőválogatáson keres menedéket, ahol viszont őt választják ki egy krimi főszerepére, és egy detektívet kell alakítania. Kétségünk sem lehet, hogy képtelen forgatás veszi kezdetét… Kalandvágyóknak pedig egy kis búvárkodás gyémántok után: Gyémántbúvárok (Discovery Channel, 22.00).

 

Hajós a dobozban
Hajós a dobozban

Szerdán vicces szteppgyakorlatokat végezhetünk a Trermors 2. – Ahová lépek, ismét szörny terem (Story4, 20.50) című bolondságban, ahol egy föld alatt kúszó, baromi nagy féreg ijesztgeti a népet. Aki viszont inkább Hajós Andrást szeretné, az megnézheti kedvencét a SuperTV 2 új, Hajós a dobozban (21.15-től) című realityjében. A Bilincs és mosoly (Duna, 22.00) a magyar származású, angyali mosolyú Paul Newman egyik “nagy filmje”, egy virtigli filmklasszikus. Eközben Szulejmán már a hetvenedik résznél tart (RTL Klub, 21.55).

 

Nagy Hal
Nagy Hal

Csütörtökön kézenfekvő lenne csütörtököt mondani, de nem! Egy laza vacsi Jamie-vel (m2, 20.45), utána két nagyszerű film közül kell választanunk. Kuki Gallmann álma Afrikáról (FEM3, 21.30) egy békés, virágzó kontinenst sejtet, a valóság azonban ettől igen messze van. A híres állatmentőt és környezetvédőt Kim Basinger alakítja ebben a felemelő életrajzi filmben. A fékezhetetlen fantáziájú Tim Burton Nagy Hal (HBO, 21.00) című filmje viszont bizarr, groteszk, mégis meseszerűen elbűvölő világba viszi el a nézőt. A történetben bizonyos Edward Bloom, alabamai lakos, a halálos ágyán meséli el kalandos életét, melynek során neki sikerült kifognia a közmondásos “aranyhalat”. Vajon megelőzhető-e, “kijavítható-e” a globális felmelegedés? A 2025 – Új világ amerikai dokumentumfilmsorozatban erre a kérdésre keresik a választ. (Spektrum, 20.55).

 

Ronin
Ronin

Péntek délután Raktárvadászok, méghozzá a teljes negyedik évad (Discovery Channel, 12.30-tól). Az estét aztán tölthetjük például munkanélkülivé vált hajdani titkos ügynökökkel, akik évek hosszú során, veszélyes bevetésekben elsajátított szakmai tudásukat ezúttal egy titokzatos táska megszerzésére összpontosítják. A Jean Reno és Robert de Niro főszereplésével készült Ronin (Story4, 21.05) kemény, sötét, férfias és kitűnő film. A Gyöngyök a mélyben (Duna, 21.15) című cseh szkeccsfilmben négy Hrabal-novella kerül feldolgozásra a cseh új hullám néven ismert filmes irányzat jeles képviselői (Jirí Menzel, Jan Němec és Evald Schorm, Věra Chytilová és Jaromil Jireš) által. Egy újabb friss magyar tévéfilm bemutatója a következő ajánlat: az Utolsó órák (m1, 21.20) gróf Batthyány kivégzés előtti utolsó óráit meséli el. A mártír miniszterelnök szerepében László Zsoltot, a Nemzeti Színház egyik hajdani vezető színészét láthatjuk. Különleges, egyedi élményt jelenthet Julie Taymor Beatles-dalok újrafogalmazására épülő látomásfilmje, az Across The Universe – Csak a szerelem kell (FEM3, 21.30), mely a hatvanas évek szabad(os) szellemiségébe avatja be a nyitni kész tudatú nézőket.

 

E.T.
E.T.

Szombat reggel a férfiaknak dolguk van. (Értjük? DOLGUK VAN.) A későbbiekben ugyanis nem igazán támogatja a tévéműsor a kanapén gubbasztást, így remélhetőleg a hölgyek nem lesznek eme szép napon a “parlagon heverve” hagyva, már Ami a szexet illeti (Story4, 21.25). Sosem felejtem el, annak idején hogyan szipogott néma csendben a teljes, zsúfolásig tömött mozi, amikor E. T. elment haza… Ma repetázhatunk, ha erre vágyunk (E. T. – A földönkívüli, Viasat3, 18.35, illetve TV2, 20.00), de megmutathatjuk a gyereknek is, semmi baja nem lesz tőle. Ha azonban igazán szépet akarunk magunknak, akkor Rameau Hippolütosz és Arikia című bájjal, keccsel és súlyos barokk kellemmel teli operáját hallgathatjuk meg ma este (mezzo, 20.30). Éjszakára pedig egy cseverészős Truman Capote-életrajz, ezúttal a másik: A Hírhedt (m1, 23.30). Előtte, ha megérdemli, hagyhatjuk az embert, hogy megnézze Erdei Zsolti búcsúmeccsét… (m1, 21.30)

 

Közelebb
Közelebb

Vasárnapra marad aztán egy szerelemmel végződő mesterséges megtermékenyítés története, Jennifer Annistonnal (Sejtcserés támadás, Story4, 21.20), egy szerelmi négyzet Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law és Clive Owen között (Közelebb, SuperTV2, 21.25), valamint egy szabad, okos és öntörvényű lányról szóló kosztümös történet (Egy lányról, m1, 21.40) és néhány andalító dallam Kefalónia napfényes szigetén, Corelli kapitány mandolinjából (RTL II, 23.30).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top