Szabadidő

Kórosan lefogytak, hogy Oscart nyerjenek

Március 2-án kiderül, hogy kik kapnak idén Oscar-díjat. Matthew McConaughey-nek minden esélye megvan arra, hogy aranyszobrocskával térjen haza a buliból. Nem csoda: zseniálisat alakít. Ráadásul az Akadémia hagyományosan szeret olyan színészeket díjazni, akik a szerepek kedvéért nagy testi áldozatokat is hoztak.

Matthew McConaughey: – 21 kg
Bár még nem nyert, kezdjük vele az összeállítást. A negyvennégy éves texasi színész sokáig arról volt híres, hogy minden filmjének plakátján félmeztelenül pózolva mutogatta tökéletes testét. A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, A bolondok aranya és hasonló alakítások hozományaként beskatulyázták az ügyeletes szexi, déli akcentusú szépfiúként. Bár korábban is kitűnt egy-egy komolyabb szerepben, a nagy váltás 2010 körül jött, azóta ugyanis nagyon megválogatja munkáit, ez a tendencia pedig a Mielőtt meghaltamban csúcsosodhat ki. Az AIDS-szel küzdő Ron Woodroof hiteles megformálásának érdekében több mint 21 kg-ot adott le, és alig lehet ráismerni a régi macsó Mattre. Érdekesség, hogy filmbeli partnere, Jared Leto szintén megszabadult közel 14 kilótól, és őt is jelölte az Akadémia a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Kórosan lefogytok, hogy Oscart nyerjenek

Charlize Theron: +13 kg
A dél-afrikai színésznő 2004-ben kapta meg a szobrocskát A rém főszerepéért. A film Aileen Wuornos, a sorozatgyilkossá vált prostituált igaz történetét mutatja be. Remek alakítása mellett Charlize több mint 13 kg-ot szedett fel. Bevallása szerint kezdetben fánkokkal tömte magát, amíg már rájuk sem tudott nézni. Ezután pedig kapóra jött, hogy imádja a chipset. A szerény 5,5 milló dollárba kerülő Mielőtt meghaltam-hoz hasonlóan, ez a mű is igen alacsony, 4,5 milliós büdzséből készült.

Kórosan lefogytok, hogy Oscart nyerjenek

Anne Hathaway: –11 kg
Ki ne emlékezne a keservesen kornyikáló, taknyát-könnyét egyben nyelő neveletlen hercegnőre a Nyomorultakból? Nem elég, hogy szegénynek leborotválták a haját – ami egyértelműen nem állt neki olyan jól, mint Natalie Portmannek a V mint vérbosszúban – még leadott 11-et amúgy is szerény mennyiségű kilói közül. Fogyókúrás trükkjeit azonban nem volt hajlandó kiteregetni a publikumnak, mert nem szeretné promotálni a kóros soványságot. A szenvedésekért azért a miniszobrok miniszobra bizonyára kárpótolta.

Kórosan lefogytok, hogy Oscart nyerjenek

Clooney 16 kilós hízása, Tom Hanks 22 kilós fogyása. További rendkívüli átalakulások a Mozi24 oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top