Szabadidő

Mozi: ezt nézd a héten!

Ralph Fiennes és George Clooney rendezése érkezik ezen a héten a mozikba, a spanyolok horrorparódiával, az olaszok tündérmesével támadnak, a Vezúv pedig kitör, és mindent maga alá temet, hacsak meg nem ment egy négyéves kislány.

A plebejus herceg

Mai tündérmese egy aprócska állam hercegnőjéről, akinek nem a GDP-szint okoz gondot, hanem az, hogy nem szerepel az újságok címlapján. Hiába, anélkül mit sem ér az élet, tuningolni kell az imidzsén, ezért a kancellár kitalálja, hogy összehoz egy szép szerelmi történetet, de nem akárkivel: egy faragatlan, műveletlen nápolyi ingyenélővel. A Római vakáció és a Szépség és a szörnyeteg álnaiv, modern változata igazi alpári szórakozást ígér. Rendezője és főszereplője, Alessandro Siani eddig olyan filmcímekkel tűnt fel, mint az Életem legszörnyűbb hete és az Elhagylak, mert túlzottan szeretlek – úgy tűnik, párterapeutának nem érdemes felkérni! Letizia hercegnőt a gyönyörű Sarah Felberbaum alakítja, akit mintha Grace Kellyből és Gwyneth Paltrow-ból gyúrtak volna össze.

Műkincsvadászok

Majdnem a Grand Hotel Budapest all-star szereposztásával érkezik George Clooney utolsó rendezése, egy második világháborús történelmi akciódráma a világ legnagyobb műkincsvadász bevetéséről. Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin (A némafilmes), Hugh Bonneville (Downton Abbey) múzeumigazgatókat és művészettörténészeket alakítanak, akik Cate Blanchett segítségével mentik, ami menthető művészeti érték a náci Németországban. Hogy hogyan áll a géppuska a kifinomult urak kezében? Meglátjuk!

Pompeji

Katasztrófafilm 3D-ben! Minden YouTube-katasztófaturista álma, hogy a Vezúv lávája az ölébe folyjon. Ehhez képest mellékes, hogy a sztori főhőse egy rabszolgából lett gladiátor, a bús képű Trónok harca-fattyú Kit Harington, aki a vulkánkitörés napján éppen a porondon küzd, és persze halálosan szerelmes. A kaptár sorozat és a Halálfutam-filmek rendezője, Paul W.S. Anderson egy dologhoz biztosan ért, és ez a tömeges halál. Kiefer Sutherland és Carrie-Anne Moss (a Mátrix-filmek Trinityje) se kaphatott rossz gázsit!

További premierfilmeket és moziműsort találsz a Mozi24 oldalaon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top