Szabadidő

Új trend: az esküvői tátika-videoklip

Házasság és karaoke, vagyis marryoke.

Hagyományos esküvői videók helyett úgynevezett marryoke (az angol marriage, azaz házasság és a karaoke szavakból) videoklipet készíttetnek az esküvőjükről a trendérzékeny párok Nagy-Britanniában. A marryoke lényege, hogy a házasodók és a násznép a pár egyik kedvenc dalára tátognak rá, majd ezekből a felvételekből készül egy videoklip.

A marryoke kitalálója egy ír házaspár, Billy és Katy May, akik három évvel ezelőtt, a barátaiknak készítették el az első ilyen videót, melyet aztán feltöltöttek a Youtube-ra. Pár hónappal később aztán egy zenei producer esküvőjén forgattak néhány marryoke videót, amelyben a One Direction együttes is feltűnt. A klipet több mint 2 millióan nézték meg a videomegosztókon, az üzlet pedig beindult.

A May házaspár azóta nem csupán a szigetországban, de a világ legkülönbözőbb tájain forgatott marryoke klipeket. Tapasztalataik szerint a friss házasokat ma már kevésbé érdekli, hogy például a beszédeket, jókívánságokat dokumentálják, ehelyett egy olyan filmecskére vágynak, amivel rengeteg lájkot söpörhetnek be a közösségi oldalakon, erre pedig tökéletesen alkalmas egy ilyen klip.

 

Forrás: Daily Mail, Marryokes.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top