Angyalok és ördögök hete a tévében

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
A héten találkozhatunk újra érdekes emberekkel, angyalokkal és ördögökkel, királyokkal és gyilkosokkal, sétálhatunk a Föld legforróbb pontján, de a szabadság ösvényein is. Flörtölünk, sőt házasodunk, félrelépünk és hazatérünk, de legfőképpen gondolkozunk, mégpedig fontos, komoly dolgokról.
Írta: 2014. 01. 20. Szabadidő rovat 
Vörös sárkány
Vörös sárkány
Hétfőn leróhatjuk heti penitenciánkat szokásos sorozatainkkal, aztán este a Vörös sárkányban (Viasat3, 21.20) már dr. Hannibal Lecter (Sir Anthony Hopkins) büntet, szerencsére golyóálló üvegfal mögött. Az őt odaültető fiatal zsarunak (Edward Norton) szüksége van a zseniális ínyenc pszichopata „szakmai" segítségére. Ennyit a büntetésről. Bár, ha úgy vesszük, sokaknak büntetés lehet eltölteni egy napot A föld legforróbb pontján (Spektrum, 20.00), de az legalább biztos, hogy lélegzetelállító élményben lesz részük. (Az etiópiai Danakil-mélyföldről készített dokumentumfilm-sorozat ma indul.)

Egy negyvenes nő...
Egy negyvenes nő...

Kedd. Egy negyvenes nő és a flört (TV2, 22.35). Sokan bíznak még benne, és nem is reménytelen. De inkább nézzük két gyógyulni és felejteni szándékozó angol nő kalandjait a forrongó Burmában. A szabadság ösvényein (Duna, 22.10) megtörtént eseményt dolgoz fel igen színvonalasan és mély tanulságokkal. A vállalkozóbb kedvűek pedig megismerkedhetnek Hallam Foe (FEM3, 22.50) kissé bizarr történetével is, melyben a címszereplő 17 éves fiú furcsa módon próbálja feldolgozni az őt ért súlyos traumát.

Az ördög ügyvédje
Az ördög ügyvédje

Szerdán angyalok és ördögök között töltjük az estét. Hogy például Che - Az argentin (FilmboxHD, 21.00) melyik közülük, azt ki-ki döntse el maga. Hasonlóképpen talányos Az ördög ügyvédjének (Viasat3, 21.20) hovatartozása is, de az biztos, hogy Al Pacino alakítása sokadszorra is félelmetes. Marie Antionette (SuperTV2, 22.20) a kakukktojás, valahol a kettő között, de az is lehet, hogy mindkettő egyszerre. Angyal a hóban (RTL Klub, 23.55). Nos, ez sem lesz ilyen egyértelmű, még akkor sem, ha alapvetően romantikus drámáról beszélünk: válás, öngyilkosság, eltűnt gyerek.

A Tétova félrelépők
A Tétova félrelépők

Csütörtök esti vezérfonalunk a pánik. A Tétova félrelépők (m1, 20.20) kapuzárási pánikban, klimaxban szenvedő ötvenesek, akik különböző módokon próbálják kezelni az idő feltartóztathatatlan múlásának sajnálatos következményeit. Akad (William Hurt), aki hajdani ifjúkora sikereiből próbál meríteni, és van (Isabella Rossellini), aki éppen most kívánja begyűjteni a nagy trófeákat. A nagyközönség körében elsősorban showmanként ismert Till Attila első nagyjátékfilmjében, a Pánikban (Duna, 21.55) a pánikbetegség tünetegyüttesét járja körül egy menő harmincas csaj (Gubik Ági) példáját vizsgálva, okos, fanyar humorral. Pánikmentes alternatíva lehet G.B Shaw Pygmalionjának (illetve a My Fair Ladynek) egy friss variációja, melyben Higgins professzorasszony politikusnak készül, azonban megválasztatásához ismernie kellene a nép nyelvét, ezért magához veszi Elliot Doolittle-t, az egyszerű, faragatlan sörszállítót: Modern Pygmalion (HBO Comedy, 20.25)

Kurosawa: Álmok
Kurosawa: Álmok

Péntek este a Középkori születés, házasságkötés és halál (Viasat Nature, 20.00) nehézségeivel, illetve egyszerűségével ismerkedve kezdjük. Azt mindenki tudja, ki volt James Dean, de vajon láttuk is már valamelyik filmjét (a háromból)? Ma este például pótolhatjuk az emblematikus Haragban a világgalt (Duna, 22.00). Ellenkező esetben drukkolhatunk annak, hogy sikerül-e a nagyszájú húgocskának (Anne Hathaway) botrányba fullasztania nővére esküvőjét a Rachel esküvőjében (TV2, 22.35). Az álmatlanok viszont egy csodaszép filmmel, Kurosawa: Álmok (Duna, 0.05) című alkotásával szenderülhetnek el.

Wonder Boys
Wonder Boys

Szombat este eltölthetünk például egy pokoli hétvégét az ezúttal alkotói válságban szenvedő irodalomprofesszort alakító Michael Douglasszel a Wonder Boysban (Film Café, 21.00). Kíváncsi lennék, vajon tényleg az kell a nőnek, amit Mel Gibson kínál a Mi kell a nőnek?-ben (film+, 21.00)? Nem tudom. Én mindenesetre maradok a füstös kávézóknál, süteményeknél és Norah Jones-nál, megízlelve a távolság ízét a My Blueberry Nights (FEM3, 21.30) végtelen, mézédes melankóliájában. Az Egy ember és kutyája (Duna, 21.55) című film sem lesz rossz választás, persze főleg a kutyásoknak. Egy remek háborús dráma zárja a mai ajánlót, melyből három lengyel fivér történetét ismerjük meg, akik szembeszálltak a megszálló náci németekkel – ők az Ellenállók (m1, 22.25).

Éhezők viadala
Éhezők viadala

Vasárnap az Éhezők viadalával (Cool, 21.00) villanthatunk tinédzserkorú, nőnemű családtagjaink előtt (ha még téma ez történet náluk – a második rész tán még fut a mozikban). A király beszéde (m1, 20.20), ugye, nem kérdés: láttuk már, de akár ma is megnézhetjük. A következő két film erősen üti egymást, mindkettő nagyon jó, és mindkettő a rasszizmus ma is igen aktuális témáját boncolgatja: az Ütközések (m1, 22.20) több nézőpontból, mintegy szociografikus igénnyel közelít a soknációjú Los Angelest helyszínéül választva, míg az Amerikai história X (Viasat3, 21.55) egy teljesen normális, középosztálybeli családban felnőtt, az iskolában jó tanuló-jó sportoló neonáci skinhead történetét meséli el. Mindkét film hemzseg a remek teljesítményt nyújtó sztároktól. A boldogság nyomában (TV2, 0.10) tölthetjük az éjszaka első felét egy megtörtént eseményeket feldolgozó példázattal, amely arra tanít, hogy szegényen is lehetünk boldogak. Azért jobb lenne gazdagon.

Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Erre jó a nedves wc papír

Erre jó a nedves wc papír

A nedves toalettpapír használata közel sem annyira...
Facebook lájkok száma
Zavarba hozták Szinetár Dórát

Zavarba hozták Szinetár Dórát

Párja csípőmozgásáról faggatták a színésznőt.
Facebook lájkok száma
Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Kiakadtak a netezők Ördög Nóra ruháján

Nem voltak megelégedve a stylist aznapi döntésével.
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma6
Meglepő dolgot tett VV Józsi

Meglepő dolgot tett VV Józsi

Rendbe szeretné tenni anyagi helyzetét a Való Világból...
Facebook lájkok száma
Együtt húsvétol Rékasi, Détár és Pikali

Együtt húsvétol Rékasi, Détár és Pikali

Az ünnepekre összehozza a családot a válófélben lévő...
Facebook lájkok száma
Süssünk linzernyuszit!

Süssünk linzernyuszit!

Nyuszi alakú sütit készíteni jó mulatság, különösen...
Facebook lájkok száma
Húsvéti last minute édességek, falatkák

Húsvéti last minute édességek, falatkák

Könnyű elkészíteni, ráadásul remekül mutatnak az...
Facebook lájkok száma
Kiderült: Marsi Anikó miatt bunyózott Papp Gergő Batizzal

Marsi Anikó miatt bunyózott Papp Gergely Batizzal

A műsorvezetőnő kegyeiért küzdöttek meg egykor –...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Cuki fotó: óriás wombattal barátkozik György herceg

Ausztráliai körútjuk során Sydney-ben a hercegi párt a...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma40
Így még sosem láttad Angela Merkelt! – galéria

Így még sosem láttad Angela Merkelt!

Olaszországban nyaral a világ legbefolyásosabb...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja – videó

Megtörtént a VV6 eddigi legdurvább balhéja

Elszabadultak az indulatok a villában.
Facebook lájkok száma416 Hozzászólások száma10
Ide menj a családdal! – Mini-Magyarország Park Kisbéren

Ide menj a családdal! – Mini-Magyarország Park Kisbéren

Az egész család számára kiváló időtöltés
Facebook lájkok száma225
Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

A kerti törpék ideje már lejárt, de egy-egy színes...
Facebook lájkok száma164
Olvasás a WC-n – ártalmas szokás

Olvasás a WC-n – ártalmas szokás

A WC-n töltött békés perceket sokat szeretik...
Facebook lájkok száma67 Hozzászólások száma4
3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

3D nyomtatás: naponta 10 házat lehet kinyomtatni

Gyors és környezetkímélő megoldás.
Facebook lájkok száma59
Komoly kullancsinvázió várható

Komoly kullancsinvázió várható

Sajnos a kullancsokat idén is megkímélte a hideg tél,...
Facebook lájkok száma53 Hozzászólások száma7
Vekerdy: kell a házi feladat vagy sem?

Házi feladat

Mit kell csinálni a „nemszeretem” dolgokkal? Dr....
Facebook lájkok száma34

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem