Szabadidő

Magyar győzelem a cirkuszfesztiválon

A fesztivál 1996 óta jegyzett történetében még soha nem volt arra példa, hogy magyar artista vehesse át az Arany Pierrot-díjat.

Magyar győzelem a cirkuszfesztiválonA  magyar Richter artista csoport lett a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik nyertese. A fesztivál zsűrije három indulót jutalmazott Arany Pierrot-díjjal, köztük a lovas akrobata produkciót bemutató Richter csoportot. A másik két győztes a német Casselly család lett elefánt-akrobataszámával, valamint a kínai Quingdao csoport rúdakrobata produkciójával

A másik magyar versenyző, Simet László szemaforszámát Ezüst Pierrot-díjjal jutalmazták, és a kiváló kötéltáncos a Maciva Cirkuszművész Életmű Különdíját is átveheti. Ezüst díjat nyert továbbá a romániai Trio Stoian rúdakrobata csoport és a brazil Super Silva plafonakrobata száma.

A január 9. és 13. között megrendezett nemzetközi fesztiválon csaknem 20 országból több mint 30 produkció volt látható. A programban kínai, olasz, orosz, ukrán, spanyol, mexikói, kubai, német, dán, fehérorosz, brazil, portugál, francia, amerikai, osztrák, kanadai, cseh cirkuszművészek léptek fel.

A budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg először, azóta az esemény egyfajta cirkuszünneppé és a világ második legrangosabb ilyen jellegű fesztiváljává nőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top