Szabadidő

Újabb gigagumikacsa lyukadt ki – videó!

Éppen szilveszterkor pukkant szét, valószínűleg madárkarmolások miatt.

Újabb gigagumikacsa lyukadt kiFlorentijn Hofman holland művésznek egy újabb óriási, sárga gumi fürdőkacsája lyukadt ki szilveszterkor Tajvanon, ahol milliókat vonzó látványosságok a gyermekjáték gigantikus másai. A sziget északi részén fekvő Csilungban felállított, 18 méter magas installáció kedden délután ment tönkre, egyelőre ismeretlen okból. Szemtanúk azt állítják, hogy madarak karmolták meg a hatalmas látványosság tetejét, amely elsősorban a gyerekek kedvence.

A szervezők egyelőre vizsgálják a kínos baleset okát. A csilungi önkormányzat szóvivője mindenesetre bocsánatot kért mindazoktól, akik az év végi ünnep idején akarták megcsodálni az Ázsiában rendkívül népszerű installációt.

Egy másik óriás gumikacsa november elején egy erős földrengésnek esett áldozatul az ugyancsak észak-tajvani Taojüanban: a rengés áramszünetet okozott, ami miatt a kacsa leeresztett, és amikor újra fel akarták pumpálni, az erős szélben szétszakadt. A szervezők kénytelen voltak a vendégszereplését a déli Kaohsziungban éppen befejező óriáskacsát „kölcsönkérni”.

Florentijn Hofman eredeti, 16,5 méteres gumikacsája 2007 óta világ körüli úton tartózkodik, eddig 9 ország 13 városában mutatkozott be.

Így pukkant szét:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top