Szabadidő

Még Charlie Sheent is megelőzte Ferenc pápa a Twitteren

Az egyházfőt már több mint 11 millióan követik a mikroblog oldalon.

Túllépte a 11 millió követőt Ferenc pápa kilencnyelvű Twitter-fiókja. A kezdetben nyolcnyelvű @pontifex Twitter-fiók 2012. december 12-én indult, akkor még XVI. Benedek üzeneteivel. 2013. januárjában latinnal bővült.

XVI. Benedek február 28-ai lemondása és az új egyházfő megválasztása közötti időben a Twitter-fiók szünetelt, és március 17-én indult újra Ferenc mindennapos üzeneteivel. „Az evangélium öröme legyen a szívetekben mindig, különösen karácsonykor” – hangzik az egyházfő legutóbbi üzenete.

A legtöbben, 4,4 millióan spanyolul követik az argentin származású Ferenc pápa üzeneteit, 3,4 millióan angolul, közel 1,3 millióan olaszul, 900 ezren portugálul, 224 ezren franciául, 195 ezren latinul, 163 ezren németül, 159 ezren lengyelül és 104 ezren arabul.

A tízmilliós küszöböt pontosan két hónappal ezelőtt lépte át a pápai Twitter-fiók.

A 11 milliós Twitter-táborral egyébként olyan celebeket utasít maga mögé az év emberének választott egyházfő, mint Charlie Sheen, Kourtney Kardashian vagy éppen Kanye West. 

12 laza pápai pillanat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top