Szabadidő

Vége az álmatlan távirányítós szörfözésnek

A csatornák többsége az éjfél utáni műsorsávot ismétlésekre és műsorszünetre használja, de még így is találni koffeinbombaként ható, ébren tartó csemegéket. Műsorajánló éjjeli baglyoknak.

A túlélés törvényei

Discovery Channel
Mit csináljak, ha Alaszka fölött egy decemberi, erősen mínusz Celsius-fokos napon ledobnak ejtőernyővel a vadon közepére úgy, hogy csak egy horgászkampó, egy vizes gyufa, egy Lutra albumos matricás csomag és egy mentolos rágó lapul a zsebemben? Én, miután rojtosra kiabáltam a torkomat segítségért, 24 órán belül biztosan bekrepálnék, de nem így Bear Grylls, a világ hivatalos túlélőbajnoka, aki bármilyen terepen, bármilyen körülmények között képest átváltani MacGyver-üzemmódba. Éjjel kettőkor nyilván semmi nem esik jobban, mint megtudni, hogyan ússzak át egy krokodiloktól hemzsegő folyón, vagy hogyan találjak vizet egy homoksivatag kellős közepén. Én még egyetlen trükköt se próbáltam ki a sorozatban bemutatottak közül, viszont nem is szoktam olyan életveszélyes helyzetekbe keveredni, mint Bear Grylls.

Duck TV

Duck TV
Egy gyerekcsatorna, ami bőven éjfél után is sugároz műsorokat? Jöhet! A Duck TV ráadásul nem is a gyerekekhez, inkább a csecsemőkhöz és kisbabákhoz szól, így olyan szinten lebutított rajzok, zenék és történések zajlanak nonstop a képernyőn, hogy az felér bármilyen jóféle chillout élménnyel. Partik levezetőjének a Duck TV nézése kifejezetten ajánlott. Itt minden barátságos, itt minden kedves, és egy kicsit úgy érezhetjük magunkat a nézése közben, mint amikor óvodáskorunkban a szőnyegen ülve színes filccel festettük ki az állatos kifestőnket. Vigyázat, erősen addiktív, sőt altató hatású!

Propaganda

TV2, SuperTV2
„A normális műsorok mindig este tíz után kezdődnek” – hangzik az örök panasz, így ha a kezdési időből indulok ki, akkor a Propaganda a maga éjfél körüli kezdésével a magyar kereskedelmi tévék legnormálisabb műsora. Till Attila itt nem a showman, hanem az érdeklődő kultúrbubus formáját hozza, és a koncepció is izgalmas: két sors, két ember. Az egyik ismert, a másik a mindennapok névtelen hőse. Az adott műsorok izgalomfaktora erősen függ a heti alanytól, de Tilláéknak a legtöbb sztárt sikerül érdekes, máshol nem látható helyzetben meglesniük/megszólaltatniuk. Máig emlékszem, hogy a Palvin Barbará-s részben a ballagásakor látogatták meg a szupermodellt, a tankcsapdás Lukács Lacival pedig elmentek az édesanyjához, és ezek a helyzetek hoztak szerethető és újszerű pillanatokat.

Kemény motorosok

RTL Klub, Cool
Akadnak sorozatok, amiket ugyan a világsajtó folyton agyondicsér, de az erősen korhatáros tartalmuk miatt a magyar csatornák nem kapkodnak utánuk, illetve ha mégis, akkor száműzik őket az éjfél körüli műsorsávba. A Totál szívás után hasonló sorsra jutott a honi RTL-nél a Kemény motorosok is, ami egy főképp illegális üzletekben utazó motoros klán mindennapjait mutatja be keményen, odamondósan, nem nélkülözve a drámát, az erőszakot és a tökéletesen ábrázolt vidéki amerikai miliőt sem. A főszereplő Charlie Hunnamet kiválasztották A szürke ötven árnyalata főszerepére is, csak ő visszadobta a lehetőséget, ezzel is bizonyítva, mennyire vagány arc. A széria a tengerentúlon már a hatodik évadnál tart, és az alkotók szerint a hetedik lesz a búcsúszezon. Ennek ellenére nálunk még sokáig emelheti éjszakáink fényét, mivel még csak a második évadnál tartunk.

South Park

Comedy Central
A South Parkban az a jó, hogy míg mi öregszünk, a főszereplői örökké kisiskolások maradnak. A készítői, Trey Parker és Matt Stone azok a fajta örök lázadók, akik egy poén kedvéért senkinek sem kegyelmeznek, és saját bevallásuk szerint a rendkívül liberális egyetemükön annak idején úgy hergelték a társaikat, hogy konzervatív keresztényként viselkedtek. Hihetetlen, de igaz: Cartman, Kyle, Stan és Kenny már tizenhét évad óta vannak velünk, és ez a sorozat egyszerűen képtelen elfáradni. Éjfél után nincs is jobb dolog, mint ilyen mindenkin áttaposó, tiszteletlen poénokon teli szájjal röhögni, ráadásul a South Park pont az a sorozat, aminek részeit szinte akárhányszor végig lehet nézni, és képtelenség ráunni. A Comedy Centralon minden éjjel van belőle egy csokornyi, csak bírjuk rekeszizommal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top