Szabadidő

Újra összeáll a Monty Python

A tagok éppen úgy izgulnak, mint a rajongók.

Csak egyetlen színpadi show erejéig, de visszatér a Monty Python. A csoport tagjai – John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones (Graham Chapman, a hatodik Python 1989-ben elhunyt) – úgy döntöttek, ismét összeállnak. „Igaz a hír: összeállunk, és csinálunk egy műsort. Nagyon izgatott vagyok emiatt, és remélem, hogy egy csomó pénzt fog hozni, hogy ki tudjam fizetni a jelzáloghitelemet” – mondta Jones.

A Monty Python tagjai elsősorban az egyetemről ismerik egymást, tanulmányaikat követően pedig számos televíziós show-ban dolgoztak együtt, köztük a Frost-jelentés (The Frost Report) című szatirikus műsorban.

A groteszk humorú brit csapat az 1969-ben indult Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozattal futott be igazán. Később olyan világszerte nagy sikert aratott filmeket készítettek, mint a Gyalog galopp (1975) vagy a Brian élete (1979). Az 1983-as Monty Python: Az élet értelme című film elnyerte a cannes-i filmfesztiválon a zsűri nagydíját.

A folyamatos együttműködés mellett a tagok külön-külön is sikeres karrierrel büszkélkedhetnek.

A nagy visszatérésről a hivatalos bejelentés várhatóan csütörtökön hangzik el. Amint megtudunk bármilyen részletet a tervezett színpadi show-ról, rögvest közzétesszük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top