Szabadidő

10 rejtély, amit az internetnek köszönhetünk – videó

Titokzatos időutazó, szarka apáca, ügyetlen pincérnő... – 10 rejtélyes videó az internetről, de vajon átverés vagy igaz?
Megható videó: vak kislánnyal énekelt Beyoncé

1. Időutazó
Többször visszajátszva mutatja a felvétel egy utcai kamera felvételét, amelyen egy teherautó áthajt egy keresztbe tekerő biciklisen, de később nyoma sincs az áldozatnak. Mintha hirtelen eltűnt volna. Többszöri visszajátszással és a baljós hangokkal próbálják hihetővé tenni a jelenetet. De hogy valaki egy időutazó segítségével ússzon meg egy balesetet…? A videót a nézők túlnyomó része hamisnak tartotta, a Photoshop egyik nagyszerű példájának. Az orosz kommentelők között azért akadt, aki ennek ellenére ügyesnek érzi a manipulálást.

2. Hős eb
A vízzel elöntött utcán araszoló autóból lefilmezték, amint egy tolószékes férfit tol egy kutya, amelyik a hátsó két lábán lépked. Nehéz elhinni, hogy a víz áramlása ellenére ilyen stabilan tudna haladni az eb, aki a saját súlya többszörösét tolja maga előtt. A videót idén nyár elején töltötték fel, és azóta kétmillióan látták. Szerinted hamisítvány vagy eredeti?

Csodálatos videó ikerbabák fürdetéséről

3. Táncos lány felgyullad
Egy hölgy erotikus táncot ad elő a szobájában, és amikor kézen áll az ajtónál, bejön egy barátnője. Azzal a lendülettel a fenékrázó ráesik az asztalra, és a gyertyáknak köszönhetően kigyullad a nadrágja… A felvétel főszereplője Caitlin, és a videót egy hét alatt kilencmillióan (!) nézték meg, még az amerikai híradásokba is bekerült. Néhány nappal később kiderült: a videót kedvenc late night műsorvezetőnk, Jimmy Kimmel eszelte ki a kaszkadőr Caitlinnel.

4. Ügyetlen pincérnő átesik az ablakon
Egy pincérnő összerámolja a bárt, és a sürgés-forgás közben megbotlik, majd kiesik az ablakon.
Eleinte ugyan sokan elhitték, hogy a videó valódi, de később sorra jöttek a meggyőző érvek, miszerint egy belső kamera nem vesz fel hangokat, és hogy az ablaküveg nem így törik.

Tündéri videó: megtréfálja a kutya a kisbabát

5. Szállj fel magasra!
A videós éppen azt filmezi, ahogyan egy sas köröz a park felett, amikor a madár hirtelen felkap egy egyévesforma gyereket és magával akarja vinni, majd menet közben leejti. Azonnal elindultak az őrült tiltakozások, hogy parkok milyen veszélyesek, és a gyerek vicces (!!!) sapkája az állatvilág számára egy jelzés… Nem kellett sok idő, és kiderült, hogy a videó hamis. Három diák készítette vizsgamunkaként.

6. Sört lopó apáca
Egy apáca besétál a közértbe, a sörös hűtőnél zsebre tesz egy doboz sört, később vizet vesz magához, majd ismét egy sört. A felvétel tavaly októberben került fel a YouTube-ra, és később az NBC csatorna Today műsorában is bemutatták. Állítólag indult nyomozás a szarka apáca ellen, de sem sikerült bizonyítani, hogy csak farsangi kosztümbe bújt tolvajról van szó.

Hajléktalan veterán őrületes átalakulása

7. Malac kimenti a fuldokló kecskét
Egy kisebb tóban kapálózik egy kis kecske, majd egy malac beugrik a vízbe és a partra tolja a patást. Az eset egy állatkertben történt, és sokan a természet csodájaként aposztrofálták az eseményt. Aztán jöttek a kétkedők. Szerinted igazi, vagy hamisítvány?

8. Altatásból ébredő férfi udvarlása
Az altatásból ébredő férfi, Jason Mortensten nem ismeri fel a feleségét, akinek udvarol ébredés közben. Mindezt Candice, a feleség rögzítette a telefonjával. A kérdés már csak az, hogy ugyan ki kamerázná a műtét után felébredő férjét…? Jason és a felesége több interjút is adtak, amelyekben válaszoltak a kétkedőknek. Elmondásuk szerint a férfi ébredéstől kezdve úgy udvarolt a nejének, mintha nem is ismerné. Az asszony 25 perc után rögzíteni kezdte a beszélgetésüket, hogy meg tudja majd mutatni Jasonnek, miket mondott.

9. Pingpongos lány és a kések
Egy rózsaszínbe öltözött lány a pingpongütőivel kapja el a késeket, majd a fejére helyezett ananászt a késdobáló egy hatalmas késsel kettévágja. Hogy mennyien kételkedtek ennek a videónak a valódiságában, azt jól mutatja, hogy akadt olyan, aki egy egész terjedelmes kutatást tett közzé a neten.

10. Kinek kell videó?
Fred és Sharon saját weboldalt üzemeltet, és egy dollárért az összes videójuk hozzáférhető bárki számára. A dolog érdekessége, hogy a különböző videómegosztókon minden anyagukat ingyenesen megnézhetjük. Rejtély, hogy tényleg ennyire amatőr a páros, és járatlanok az internet világában, vagy ez egy kampány része? Mint később kiderült, a film valódi, és a szereplők komolyan gondolták minden egyes percét. Aminek a szemtanúi lehetünk, az a marketing szégyene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top