Szabadidő

Újabb sztárok tiltakoznak Putyinnál

Egyre több híresség szólal fel a fogva tartott Greenpeace-aktivisták szabadon bocsátása érdekében.

Paul McCartney után Madonna és Marion Cotillard is csatlakozott az Oroszországban fogva tartott Greenpeace-aktivistákat védelmező hírességekhez, mindketten a letartóztatott környezetvédők szabadon bocsátását követelik.

„Ez a harminc ember most azért ül börtönben, mert békésen tüntetett az Arktiszon. Hallassátok a hangotokat és juttassuk őket haza” – szólított fel az amerikai popénekesnő a környezetvédők Twitter-oldalára írt üzenetében. Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő a párizsi Louvre előtt szervezett tüntetésen vett részt. A  színésznő a múzeum előtt elhelyezett szimbolikus ketrecbe zárkózott, több francia politikus és kulturális személyiség oldalán, így kelt az Oroszországban szeptember közepe óta fogvatartott aktivisták védelmére.

Csütörtökön Paul McCartney fejezte ki aggodalmát. A brit zenészlegenda levélben fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, hogy járjon közben az aktivisták szabadon bocsátásának ügyében. A 28 környezetvédő aktivista és két fotóriporter akár hétévi börtönbüntetést is kaphat, amiért szeptemberben az északi sarkvidéki orosz olajkitermelés ellen tiltakozva megpróbáltak felmászni egy orosz olajfúrótoronyra a Barents-tengeren található Pecsora-öbölben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top