Szabadidő

Szerepelj az első magyar közösségi filmben!

Nem kell mást tenned, mint okostelóra venned, hogyan bulizol a barátaiddal, ismerőseiddel, családoddal vagy teljesen ismeretlen arcokkal az év utolsó napján.
A(z) “Szívesen szerepelnél a filmben?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
igen

Itt a nagy lehetőség, hogy mozisztár legyél! Egy videófeltöltésért cserébe bekerülhetsz az első magyar közösségi filmbe, amely szilveszterkor készül, a címe pedig a BÚÉK lesz. Az egész estés produkcióhoz bárki küldhet mozgóképet, a dokumentumfilm pedig a sok-sok kicsi történetből áll majd össze. „A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról” – magyarázzák a szervezők.

Miért éppen a szilvesztert választották témául? Mint mondják, az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ilyenkor különösen szembeötlőek a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságai.

A produkcióhoz a film most induló weboldalán december 31-étől bárki feltöltheti saját történetét, élményeit videó formájában. Formai, terjedelmi megkötés nincs, a felvételek kézi kamerával, telefonnal is elkészíthetők.

A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők azonban egy-egy karaktert követnek végig december 31. és január 1. között, 24 órán keresztül.

A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik.

Lehet, hogy éppen egy ilyen film áll össze a sok “home-videóból”?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top