Szabadidő

Csúszik George Clooney új filmje

Kimarad az Oscar-díjért folyó versengésből.

Jövő év elejére halasztotta a Sony filmstúdió George Clooney második világháborús drámájának bemutatását. Így a Műkincsvadászok című produkció nem jöhet szóba az Oscar-díjért folyó idei versengésben.

A film premierjét az eredeti tervek szerint december 18-ára időzítették Észak-Amerikában. A produkciót Clooney rendezőként, társ-forgatókönyvíróként és színészként is jegyzi. Korábban a legesélyesebbek között tartották számon az idei hollywoodi díjszezonban. A Sony azzal magyarázta a halasztást, hogy Clooney-nak több időre van szüksége a film látványeffektusainak befejezéséhez.

A megtörtént eseményeken alapuló Műkincsvadászok egy amerikai-brit csoportról szól, amelynek tagjai a második világháború idején életük kockáztatásával kutatták fel a nácik által elrabolt műkincseket. A sztárszereposztásban Matt Damon, Bill Murray, Daniel Craig, Jean Dujardin, továbbá Cate Blanchett és John Goodman is helyet kapott. Clooney – akinek a legutóbbi, Sandra Bullockkal közös filmje hetek óta a legnézettebb – az amerikai hadsereg tisztjét, George Stout restaurátort alakítja, aki műkincsek tízezreit szerezte vissza a náciktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top