Szabadidő

Kitüntetést kapott Chicagóban Molnár Piroska

Elismerő oklevéllel jutalmazták a chicagói filmfesztiválon a művésznő alakítását Szász János: A nagy füzet című filmjében.

A rendező Oscar-díjra nevezett filmjét a hét végén vetítették a tekintélyes amerikai mustrán. A zsűri méltatásában kiemelte Molnár Piroska érzékletes szerepformálását.

A Svájcba emigrált magyar írónő, Agota Kristof kultuszregényéből készült dráma a második világháború idején játszódik egy vidéki, határszéli faluban Magyarországon. A történet főhősei tízéves ikerfiúk, akik sokat megélt nagymamájukhoz (Molnár Piroska) kerülnek a veszélyes időkben.

Szász János filmje júliusban elnyerte a Karlovy Vary-i filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. Azóta több nemzetközi filmfesztiválon szerepelt, Haifában elismerő oklevelet kapott, a napokban láthatta az ausztrál közönség Adelaide-ban, a dél-koreai nézőknek pedig a Puszani Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top