Szabadidő

Fura titok derült ki Katalin hercegnéről

Mégis nemesi család leszármazottja Vilmos herceg neje. A történész szerint elképzelhetetlen, hogy Katalin ne tudott volna erről.

Bár Katalin hercegné hivatalosan polgári származású, egy brit amatőr történész, Michael Reed kiderítette, hogy az ősei között bizony akadnak nemesek. Az 1900-as évek elején élt Airedale bárónő Katalin egyik dédanyjának az unokatestvére volt. A bárónő a fellelt adatok tanúsága szerint II. Erzsébet édesapjának koronázásán is részt vett 1937-ben. A történész felkereste a bárónő unokáit is, akiktől megtudta, hogy a családnak annak idején hatalmas birtokai voltak, és többen közülük nemesi címet viseltek. „Nem tudom elképzelni, hogy Katalin ne tudna arról, hogy felmenőinek milyen kapcsolata volt a uralkodóházzal. Azt hiszem, ez visszamenőleg más megvilágításba helyezi azt is, amikor Vilmos herceg még csak udvarolt neki, hiszen nagy biztonságot adhatott, hogy a családjaikban sok a közös” – magyarázta Reed egy brit lap riportjában.

Airdale bárónő Katalin rokona volt
Airedale bárónő Katalin rokona volt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top