Szabadidő

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes Napok

Jobbnál jobb programok várnak ezen a hétvégén is! Íme válogatásunk!

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokÉdes Napok, Budapest, 2013

Harmadik alkalommal rendezik meg az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepet, idén az étcsokoládé jegyében. Svájc vendégországként lesz jelen, és a kiállított svájci csokoládékon, édességeken kívül bemutatkozik néhány komoly tradícióval bíró csokoládé- és édességmanufaktúra, illetve annak tulajdonosai, akik előadásokkal és bemutatókkal szórakoztatják az érdeklődőket. A praliné- és csokoládékészítő bemutatók, a workshopok és kiállítások egész napos családi- és gyerekprogramot biztosítanak. A zenei produkciók és az esti koncertek pedig még komplettebb szórakozást nyújtanak.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 20–22.
Mennyi? 1000–5000 forint

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokNemzeti Vágta

Néhány napra a főváros szíve, az Andrássy út és a Hősök tere lóversenyek, lovasbemutatók és egyben mára az ország egyik legnépszerűbb eseményének színhelyévé változik. Magyarország valódi gyökereinek és egyik legismertebb hagyományának ápolása a Nemzeti Vágta, nem csoda, hogy a rendezvényre tömegesen érkeznek a nevezések, hogy a lovasok képviseljék a településüket és bizonyítsák tudásukat.

 

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 20–22.
Mennyi? Ingyenes

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokRomantikus Reformkor

A Romantikus Reformkor rendezvényen igazi történelmi kalandban vehetnek részt a látogatók. Az élő történelemórán minden a reformkorról szól: a különböző helyszíneken megrendezett zenei és az irodalmi műsorok, sportbemutatók vagy a korabeli szórakozási lehetőségek. 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a népművészeti és iparművészeti vásár csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is. Ez a program a XIX. század első felének hangulatába repíti vissza a történelem iránt érdeklődőket.

Hol? Balatonfüred
Mikor? Szeptember 20–22.
Mennyi? Részben ingyenes

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokDebreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál

A szervezők a rendezvény során az ország legjobb pálinkáit hozzák el. A kiváló nedűk mellett színvonalas programokat és gasztronómiai különlegességet is kínálnak a vendégeknek. Megjelennek Debrecen legismertebb éttermei, és saját, speciális páros kolbásszal is versenyeznek a résztvevők elismeréséért. A kiállítók sorában kézművesek és hagyományőrzők is szerepelnek.

 

Hol? Debrecen
Mikor? Szeptember 19–22.
Mennyi? 1200–3000 forint

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokBringások Éjszakája: Piknik

A Mobilitási Hét záróeseményeként harmadik alkalommal rendezik meg a Bringások Éjszakáját. Idén az Akvárium Klub, valamint az Erzsébet tér területét is bevonva tisztelegnek a résztvevők a városi biciklizés előtt. A meghívott előadók között szerepel Antonia Vai, a Kula Band, Bujdosó János valamint a Teddy Cool csapata és egy nagyszabású utcashow-val fellép a Firebirds is. Biciklis látványműhely, zenei programok és bringáspiac is várja a közönséget szombaton délutántól egészen hajnalig.

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 21.
Mennyi? Nincs belépő

Programajánló: Nemzeti Vágta és Édes NapokMentés másként – 6. Fenntarthatósági Nap

Hatodik alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot a Magyar Telekom. Az esemény szinte mindennapos kérdéseket feszeget: társadalmi igazságosságról, a generációs különbségekről, gyereknevelésről, fajok kihalásáról, klímamenekültekről, az innováció határairól. A 6. Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok.

 

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 28.
Mennyi? Előzetes regisztráció szükséges

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top