Szabadidő

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor Fesztivál

Eljött a nyár utolsó hétvégéje, de nem hagyjuk, hogy ez elszomorítson. Állatkertek Éjszakája, Csirkepaprikás Fesztivál és még több program a Nők Lapja Café válogatásából.

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválÁllatkertek Éjszakája

Augusztus utolsó péntekjén nemcsak Budapesten, több vidéki nagyvárosban is meg lehet lesni az éjszakai állatokat. Éjfélig egy kicsit új arcukat mutatják az állatkertek. Lehet majd tapírt etetni, kígyót gondozni, már akinek van hozzá kedve. Aztán lesz esti fókashow, és az éjszakai pillangók is más megvilágításban repkednek.

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 30.
Mennyi? 1800–2500 forint

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválSzüreti Csirkepaprikás Fesztivál

A gyönyörű siklósi vár kertjében rotyognak majd a bográcsban az illatos csirkepaprikások a hétvégén. Nekünk már ez is bőven elég lenne, de persze lesznek még finom helyi borok. Kézművesvásár, játszóház, lovagi bemutatók, gasztroudvar és koncertek. Siklóson még Lagzi Lajos és a Punnany Massif is megfér egymás mellett.

Hol? Siklós
Mikor? Augusztus 31.
Mennyi? 500–1000 forint

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválZsidó Nyári Fesztivál

Ezen a hétvégén igazi shukká, izraeli piaccá alakul a Vásárcsarnok, ahol a Csendes-óceántól Szibériáig minden égtájról lesz valami finomság. Persze rengeteg izgalmas koncert is lesz, csütörtökön a Dohány utcai zsinagógában Lajkó Félix és zenekara gondol tovább magyar, cigány és zsidó népdalokat. Szombaton Szűcs Gabi énekel Amy Winehouse-dalokat szvinges feldolgozásban.

Hol? Budapest
Mikor? Augusztus 25. – szeptember 2.
Mennyi? Ingyenestől 10 000 forintig

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválLittle Miss

Ha érdekes kiállításra vágytok, Kallos Bea fotóriportját még elkaphatjátok a Mai Manó Házban. Nagyon érdekes és vitatott a téma: a gyermekszépségversenyek sokszor bizarr világa. Magyar és bolgár versenyeken örökítette meg a pillanatokat, anyákat és lányaikat talpig sminkben. Kislányok felnőttszerepben…

Hol? Budapest
Mikor? Szeptember 15-ig
Mennyi? Ingyenes

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválVidor Fesztivál

Dumaszínház, utcaszínház, bábszínház – és még rengeteg előadás, koncert lesz egy hétig Nyíregyházán a nagyon menő Vidor Fesztiválon. Böngésszétek át a programokat kedvetekre! Mi most egyet emelnénk ki szombaton: a Mr. és Mrs. című előadást, amelyben párkapcsolatokat boncolgatnak: öt különböző rendező öt jelenete. Külön érdekesség, hogy öt különböző divattervező ruháiba bújnak a hol éppen első randis, hol éppen válófélben lévő szereplők.

 

Hol? Nyíregyháza
Mikor? Augusztus 30. – szeptember 7.
Mennyi? 750–4500 forint

Hétvégi programok: Állatkertek Éjszakája és Vidor FesztiválOstoros Borongoló

Eger és környéke borlázban ég a hétvégén. Az Ostoros birtokon legényárverés is lesz, ami csajok ki ne haggyjatok! A Tőkésvölgyi Kalandfarmon pedig lehet kecskesajtot enni, meg állatokat simogatni, és bográcsban főnek a finomságok a másnapos gyomroknak. Eger környékén nemcsak a bor folyik, hanem a gyógyvíz is. Az egerszalóki fürdő mellett is hatalmas szüreti mulatság lesz a hétvégén: szőlőszentelés, lovas hintó, szüreti játékok.

Hol? Egerszalók, Ostoros
Mikor? augusztus 30.- szeptember 1.
Mennyi? sok az ingyenes program

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top