Szabadidő

Így csinálj 10 perc alatt látszatrendet a lakásban!

Ugye, ti is voltatok már úgy, hogy a feje tetején állt a lakás, és az utolsó pillanatban derült ki: vendégek jönnek. Tippek következnek.

Így csinálj 10 perc alatt látszatrendet a lakásban!Bevalljuk nőiesen, bizony nem mindig csillog-villog nálunk a lakás. Alapvetően törekszünk a rendre, tisztaságra, de vannak olyan hetek, amikor elcsúszunk – a mosogatóba már nem fér több mosatlan edény, a porcicák pedig zavartalanul futkároznak a padlón.

Aztán jön a kellemetlen felismerés, hogy egy óra múlva beugrik az anyósod, vagy jönnek a pasid haverjai, és az utolsó pillanatban kell a rend látszatát keltened. Nem mondjuk, hogy csináld mindig így, de azért jól jön néha, ha szeretnéd a rendes háziasszony illúzióját kelteni.

Ha üveges ajtaja van a sütődnek, annyira nem jó az ötlet, de ha nem, akkor tiéd a világ. Ideiglenesen rejtsd oda a mosatlan edényeket, máris eggyel szebb lesz a konyha.

Ha van cicád vagy kutyád a lakásban, akkor jobb, ha valami egyszerű pokróccal letakarod a kanapét és a fotelt, mert ilyen pillanatokban csak lekapod, és ott a tiszta, szőrmentes kanapé.

Ha nagyon zavar a por, és bizony itt-ott már pókháló is akad, egy kendővel vagy tollseprűvel villámgyorsan porold le az első pillantásra is észrevehető részeket.

A lakás különböző pontjain heverő ruhákat egyszerűen csak dobd be a gardróbba vagy a szekrénybe, aztán később majd szétválogatod, a lényeg: pillanatok alatt sokkal nagyobb rend látszatát keltheted, ha a ruhákat eltünteted.

Amikor semmi időd a rendrakásra, hagyd a szoba közepén a porszívót, és ártatlan arccal közöld a vendégekkel: éppen takarításon kaptak…

Elindult a Nők Lapja Café Nyár oldala. Befőttek, grillételek, strandtrendek, úti tippek… Gyere, és nyaraljunk együtt! 

Nyár dobozok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top