Szabadidő

A legjobb gyereknapi programok

Legyőzni a hétfejű sárkányt, végigrobogni a mini KRESZ-pályán, mesét hallgatni, vagy épp krétát önteni – rengeteg gyerekprogram közül választhattok vasárnap.

A legjobb gyereknapi programokVárosligeti Gyermeknap

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már évek óta megrendezi ilyenkor a Városligetben a gigantikus gyereknapot. Lesz Nemzetek Utcája, ahol sok-sok ország bemutatkozik táncosokkal és fincsi ételekkel. De ami a gyereknek a legfontosabb, hogy játékok garmadája várja őket: rajzverseny, mini KRESZ-pálya, bábelőadás. A három év alattiak a Babréten az árnyas fák alatt játszhatnak, a szülők pedig vért is adhatnak.

Hol? Budapest
Mikor? Május 25–26.
Mennyi? Ingyenes

A legjobb gyereknapi programokGyereknapi Terepfesztivál

A sportos gyerekeknek és sportos szüleiknek jó választás lehet a bánki terepfesztivál. Nincs messze Budapesttől, és gyönyörű helyen fekszik a Bánki-tó, hegyekkel körülvéve. Nemcsak versenyezni, de akár drukkolni is lehet a tereptriatlonos gyerekeknek, és ki lehet próbálni valami jó kis trek bicajt. Közben pedig motoros kaszkadőrbemutató, bűvész szórakoztatja a nagyérdeműt.

Hol? Bánk
Mikor? Május 26.
Mennyi? Ingyenes

 

A legjobb gyereknapi programokMini Terminál

Gyertyaöntésről már hallottunk, de krétaöntésről még nem. Most vasárnap az Erzsébet téri Design Terminálon a kísérletező kedvű gyerekek kipróbálhatják, milyen a kézzel készített aszfaltkréta. Egy kis gipsz és színes porfesték, és aztán lehet aszfaltbetyárkodni, sántikát rajzolni vagy egy menő autót, vagy bármit az utcakőre. Ez egy rövid, délelőtti program, csak délig tart, utána lehet továbbmenni.

Hol? Budapest
Mikor? Május 26.
Mennyi? 500 forint

A legjobb gyereknapi programokMillenáris Gyereknap

Kezdhetitek a reggelt, mondjuk egy átmozgató tornával, aztán jöhet a Kiskondás Trió. Zöldségszobrászat és titkos salátarágcsa után felvehetitek a hétmérföldes csizmát. Rendet rakhattok a brémai muzsikusok után, kalandozhattok a Mesevárosban, és a Láthatatlan Kiállítást is kipróbálhatjátok. És az a jó, ha esik az eső, akkor is megtartják a programokat, csak bent.

Hol? Budapest
Mikor? Május 26.
Mennyi? Ingyenes

A legjobb gyereknapi programokBóbita szigete

A győri Radó-sziget gyereknapon átváltozik Bóbita szigetévé. Pávaszem királykisasszony kastélyában ügyességi játékokat játszhatnak a gyerekek, a Békakirállyal próbára tehetik ügyességüket, felépíthetik Bóbita házát, kézműves-foglalkozásokon szép tárgyakat bütykölhetnek. A játékos tudomány is kiköltözik a szigetre: megmutatják például, hogyan „készül” a felhő.

Hol? Győr
Mikor? Május 26.
Mennyi? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top