Szabadidő

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadája

Hurrá, imádjuk a hosszú hétvégéket! Ugye, ti is? Lampionos csónakázás, várjátékok és a pünkösdi király megkoronázása – jobbnál jobb programok pünkösdre!

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadaPünkösdi Várjátékok

Ha igazi, klasszikus pünkösdöt szeretnél, akkor Hollókőre kell menni. A pünkösdi királyság csak egy évig tart, de ilyenkor kell kivívni. A jelöltek megküzdenek egymással: erőpróbákat állnak ki, lovagolnak, és a nyertes lesz a király. A hollókői hangulatot nem kell bemutatni: vásári kavalkád, fegyverbemutató, ostromjáték. Ha riaszt a nagy tömeg, akkor irány Hollókő, és most – nem úgy, mint húsvétkor – vödrös locsolástól sem kell tartani.

Hol? Hollókő
Mikor? Május 19–20.
Mennyi? 500–1000 forint

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadaMiénk a vár!

Ilyenkor már hagyomány, hogy a Vajdahunyad vára megtelik pünkösdölő családokkal és gyerekzsivajjal. Be lehet járni a várat, lehet versenyezni, nép játékokat játszani, kézműveskedni, íjászkodni. Megleshetjük, hogyan dolgozik a kovács, az üvegfúvó vagy a bőrműves. Aki már elfáradt, leülhet a nézőtéren bábszínházat vagy gyerekkoncertet nézni. Éljen a pünkösd!

Hol? Budapest
Mikor? Május 18–20.
Mennyi? Ingyenes

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadaPünkösdi Keszegfesztivál

Semmi bonyolultra ne számítsatok – enni és inni kell, élvezni a Balaton szépségeit! Paprikás lisztben fogatják a keszegeket, tárcsán kisütik, fehér kenyérrel, uborkával eléd teszik. Már most megéheztünk! Persze lesznek ott más balatoni halak és horgászok is! A Nyitott Pince Napok is épp ekkor lesznek, szépen körbe lehet inni a Balatont, vagy legalábbis megkeresni a keszeghez legjobban illő balatoni bort.

Hol? Badacsonytomaj
Mikor? Május 20.
Mennyi? Nincs belépő

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadaRomantikaünnep

A gyömrői tavak, kandeláberes sétányok csábítják a szerelmespárokat, ezért a pünkösd ott nagyon keményen a romantika jegyében telik. Ó, Júlia – erkélyjelenet-versenyben kell bizonyítani a pároknak, hogy ők a legszerelmesebbek. A városházán csoportos házasságkötés lesz, és este nemcsak az ifjú házasok ladikázhatnak a lampionokkal kivilágított tavon. Romantikus lassúzás térzenére, előtte pokrócos piknikezés!

Hol? Gyömrő
Mikor? Május 20–26.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok

Pünkösdi programok: romantikaünnep és fesztiválok garmadaZsolnay Fesztivál

Kis méhészsapkában szabad csak a kaptárt megközelíteni a Zsolnay-gyár hatalmas udvarán, ahol a háromgyerekes Orsolya, mellesleg méhész, megmutatja a gyerekeknek a méz világát. Aztán egy óriási kaleidoszkópban játszódó mozgásszínházi előadásra ülhettek be egy hal gyomrában. És utána nyomozósdit játszhattok, és a Zsolnay Negyed falai között kereshetitek a bizonyítékokat.

Hol? Pécs
Mikor? Május 16–20.
Mennyi? Vannak ingyenes és belépős programok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top