Szabadidő

Két koronázása lehet Károly hercegnek

Elképzelhető, hogy két alkalommal koronázzák meg Károly walesi herceget. Minden attól függ, hogy a skótok hogyan döntenek a népszavazáson: elszakadnak Nagy-Britanniától, vagy sem.

1651-ben koronáztak skót királyt utoljára, akkor II. Károly fejére került a korona. III. Károly lehet a következő, akit Skócia királyává koronázhatnak. A mostani brit trónörökösről, Károly hercegről van szó, akit kétszer koronázhatnak meg, ha majd trónra lép. A skót miniszterelnök, Alex Salmond ugyanis népszavazást írt ki arról, hogy Skócia kiváljon-e az Egyesült Királyságból. A népszavazás 2014-ben lesz, de már most komoly viták folynak a függetlenné válás előnyeiről, hátrányairól.

Egyvalami azonban biztos: ha Skócia önállóvá válik, államfője akkor is a Buckingham-palota mindenkori lakója lesz, tehát II. Erzsébet és az ő utódai. Skócia és a skót egyház már most jelezte, függetlenné válás esetén ragaszkodnak ahhoz, hogy az angol uralkodót az ő országukban is felruházzák a királyság jelképeivel, így lehet Károly hercegnek két koronázása is.

Két koronázása lehet Károly hercegnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top