Szabadidő

Éjjel-nappal Budapest, te csodás

Szia! Ádám vagyok és függő. Esténként leülök, és az Éjjel-nappal Budapestet nézem. Úgy vagyok vele, mint a kólával. Nem tudom, miért iszom, de kell. Ha megkérdezed, hogy mi benne a jó, üres tekintettel nézek rád, és meg sem tudok szólalni.
Éjjel-nappal Budapest, te csodás

Ne is kérdezz! Megpróbálom elmondani, hogy kezdődött ez az egész. Amikor először belenéztem, azt hittem, rosszul látok. Amatőr szereplők, egyenfiúk és egyenlányok élnek együtt egy dizájner által ottfelejtett társbérletben, és isznak, hánynak, belefekszenek. Jó, nem fekszenek bele. De partiznak látástól vakulásig, és időnként felszedik egymást. Barátkoznak, összetartanak, veszekednek, kibékülnek, szeretkeznek, és nagyon sokat zuhanyoznak. Magas lehet a vízszámlájuk. Joe, Rita, Marci, Zsófi, Anikó, Lali és a többiek elvileg dolgoznak is, de azért leginkább a Kazinczy utcában lógnak, vagy a lakásban osztják és oltják egymást. Gyakran gagyi „színészi” megoldásokkal, rendszeresen rossz magyarsággal. Hát nem bosszantó?

Dehogynem. El sem hiszem, hogy komolyan gondolták. Ezt kell néznem esténként? Hogy ismeretlen fiatalok azon agonizálnak, hogy nem fekszik le velük az aznapra kinézett csaj? Mindez olyan idegesítő kameramozgások kíséretében, hogy a stabilnak tűnő kanapén is tengeribeteg leszek. Hallatlan! De most akkor Kristóf tényleg megdönti Anikót?

Hol érdekel ez engem? Lassan 36 éves leszek, örülök, ha nem kell elhagynom a lakásomat, a Kazinczy utcába is csak nappal járok thai kókuszos levest enni. Hol vannak a számomra ismerős problémák? Hol vannak az én hőseim? Kinek drukkoljak? Kit szeressek? Kit utáljak? És mondjátok, ki lopta el a dobozból a százezer forintot? Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Lali tette volna el a közös költségre valót. Nem vall rá. Egyszerűen nem ilyennek ismertem meg.

Lali a göndör
Lali a göndör

Leszbikus kalandok, partydrogok, szexuális zaklatással felérő nyomulások? Ez kell a magyarnak? Nagyon csodálkoznék, ha még a jövő héten képernyőn lenne ez a nem is tudom mi. Tuti, jövő héten újra jön Balázs és A kód vagy egy másik vetélkedő. Bevallják, hogy ez most nem jött be. Benézték, van ilyen. Mondjuk azt azért jó lenne megtudni, mielőtt lefújják, hogy kitől kapta a drogot Hanna. Joe nagyon berágott, ami azt illeti. És én is berágtam volna a helyében. Mekkora hülye ez a csaj, de most komolyan! Nem? Vagy ti nem nézitek?

Jó, OK, én sem nézem. Van is nekem időm ilyesmire? Ehhez túl rövid az élet! A múltkor elkaptam belőle öt percet, persze csak véletlenül. Éppen pizzát sütöttem, és csupa tészta volt a kezem, nem tudtam elkapcsolni. Rettenetesen idegesítő, amikor tésztadarabok kerülnek a távirányítóba, és nem tudod lehalkítani, mert eltömődik valami. Te sem kockáztatnád meg! Anikó egyébként rég megbánta már ezt a Kristóf-ügyet. Ki nem hibázott az életében? Hát az vesse rá az első követ, komolyan mondom.

Egyenfiúk? Egyenlányok? Normális vagy? Hogy keverheted össze mondjuk Lalit Joe-val? Az egyiknek nagy, göndör haja van, a másik meg olyan nyugalmazott kidobóember alkatú. Rita a szőke csaj, Zsófi meg barna. OK, neked aztán magyarázhatok. Neked úgy látszik minden ember egyforma. De megkérhetnélek, hogy ne hívj fel hétköznap háromnegyed 8 körül? Ja, nem, azt gondolod, hogy egy vacak tévéműsor miatt? Ugyan már, minek nézel te engem? Én kérlek egyetemet végeztem, két diplomám van, csak nem képzeled, hogy egy percig is leköt egy ilyen primitívség?

Jole  a
Joe a ” nyugalmazott kidobóember”

Mekkora szemétláda ez a Kristóf! Zsófi meg simán bekajálja ezt az ócska színjátékot. Hát rázza már meg valaki ezt a lányt, hogy észhez térjen! Hú, ezen nagyon felhúztam magam. Holnap este nem leszek itthon, de nem baj. Mit veszíthetek? Bár fel is vehetem. Vagy majd a neten visszanézem. Esetleg egy kicsit később indulok el.

Éjjel-nappal Budapest? Figyelj, háttérzajnak OK. Hogy ne legyen csend. Úgy vagyok vele, hogy néha belenézek. Miért, szerinted ciki? Jó, tudom, miért nincs tévéjáték meg karmesterverseny? Persze, ez engem is kiborít. Megvisel. De egy fárasztó nap után nekem bejön ez is. Ja, nem minden nap nézem. Szombaton meg vasárnap eszembe sem jut. Jó, olyankor nem is adják.

Mondjuk, kár.

Rényi Ádám,kommunikációs szakértő, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 egykori kommunikációs vezetője

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top