Szabadidő

Programok: így ünnepeld március 15-ét!

Sárkányölő hétpróbás huszárok a Várban, palóc piac, és füstölt húsok kavalkádja. Programajánlatunk a nemzeti ünnepre!

Programok: így ünnepeld a március 15-ét!Vár a budai vár!


Az ilyenkor szokásos kirakodó vásáros, családi forgatag lesz a nemzeti ünnepen a várban. Sárkányölő Krisztián, hétpróbás huszárok, a Kaláka együttes koncertje, forradalmi időutazás gyerekeknek, korabeli divatbemutató, kutyasimogató, huszárkodás, huszárkonyha, lovas bemutatók, játszóház, térzene, kézművesek, gólyalábas vándormuzsikusok. Nem is lehet felsorolni, mennyi minden lesz. Nincs más hátra, csak jó időért és napsütésért drukkolni!

Hol? Budapest
Mikor? március 15.
Mennyi? ingyenes

Programok: így ünnepeld a március 15-ét!Kikelet Havi Palóc Piac


Ha a hosszú hétvégét éppen Parádfürdőn töltitek barátokkal vagy családdal, akkor semmiképp ne hagyjátok ki a Palóc Piacot. Finom palóc söröket kóstolhattok, és persze mézeket, lekvárokat, sajtokat – mind-mind szigorúan kézműves termék. Azt pedig nagyon szeretjük! Lapcsánka,haluska és még több palóc finomság, amit, ha elfáradtál a nézegetésben megkóstolhatsz. A gyerekek sem unatkoznak, mert megnézhetik, hogyan dolgozik egy üveggyűrő vagy egy fanyűvő. Lesz játszóház, meg lovagi pálya íjászattal, és a kicsik játékokat is fabrikálhatnak maguknak.

Hol? Parádfürdő
Mikor? március 15-17.
Mennyi? ingyenes

Programok: így ünnepeld a március 15-ét!Hepp-Trupp


Ha esetleg a zord időjárás mégsem engedné, hogy a szabadban töltsétek a március 15-ét, akkor szuper program lehet a Fővárosi Művelődési Házban a Hepp-Trupp és a Kompánia Stúdió bábelőadása. Délelőtt és délután is lesz egy-egy bábelőadás a kicsiknek, ráadásul teljesen ingyen, csak regisztráljatok, mert biztos sokan mennek. Bódog és Szomorilla története a felnőtteket is beszippantja majd. Az előadásokról tv-felvétel is készül!

Hol? Budapest, FMH
Mikor? március 15.
Mennyi? ingyenes

Programok: így ünnepeld a március 15-ét!Csákó, kard

A szentendrei skanzenben fabrikálhatnak a gyerekek maguknak csákót és kardot 1848-as módra. Ha kevésbé harciasat szeretnének a kislányok, akkor ők hajdíszt, nyakláncot vagy kitűzőt készíthetnek. Persze nemcsak kézműveskedni lehet, hanem megnézni, hogy dolgozik a kovács, vagy a huszárképző után kipróbálni az akadálypályát. És ha szeretnénk, hogy a gyerek megálljon egy percre, akkor mindenképpen nevezzük be, a ‘ki tud legjobban őrt állni’ versenyre, ahol még fényképet is készítenek róla.

Hol? Szentendre
Mikor? március 15.
Mennyi? 500-1000 forint

Programok: így ünnepeld a március 15-ét!IV. Gyulai Kolbász és Sódarmustra

A kolbászt még tudjuk, micsoda, a sódar már nehezebb falat. pedig csupán az első combból készült sonkát jelenti. Aki szívesen töltené malacságokkal a március 15.-ét, Gyulán a helye. A büszke hentesek kipakolják a füstölt árut, a bácskai böllérek kést ragadnak, és reméljük a gyerekek, akkor a játszóházban lesznek, vagy a bábosokat nézik. A két kolbász és sonka falatozás között pedig a vár tövében egész nap lovagi bemutatók lesznek, este pedig vagy Tóth Vera vagy Hevesi Tamás énekel majd.

 

Hol? Gyula
Mikor? március 15-17.
Mennyi? nincs belépő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top