Szabadidő

Itt vannak a legjobb “Csináld magad!” könyvek

Nagy divat mostanában a home-made, az, hogy két kezünk alkotásaival dobjuk fel otthonunk hangulatát. Könyvajánlónkból kiderül, mely "csináld magad!" könyveket érdemes beszerezni, hogy ne mi másoljuk, ami tetszik, hanem bennünket másoljon környezetünk! Nem beszélve arról, hogy a lelkünkre is rendkívül jó hatással van, ha valami kézzelfoghatót létrehozhatunk.

Angie Weston: Varázslatos mozaik

Itt vannak a legjobb

A mozaikozásnak hihetetlenül gazdag a múltja! Egyes korszakokban markáns jelentősége volt az építészetben, templomok, paloták, decens intézmények kialakítása során is. Ezt a színes és nagyon is tapintható művészeti ágat mi is elsajátíthatjuk Angie Weston könyvéből, amely követhetően mutatja be, miként varázsolhatunk csodát akár egy üvegből készült térelválasztó elemre, akár egy ablakra. Megtudhatjuk, hogyan készíthetünk látványos tárgyakat az otthonunkba, a kertünkbe, legyen szó egyszerű poháralátétről, vagy épp gyertyatartóról. Színválasztás, fugázás, vágás, különleges technikák – a kötet mozaiktémában mindenre kiterjedő segítséget nyújt.
Itt megrendelheted a könyvet!

                                     Csináld magad! – Így készíts otthon masnis könyvjelzőt!

Jenny Hill: Csak két gombolyag

Itt vannak a legjobb

Napjainkban reneszánszát éli a kötés! A fiatalok is előszeretettel űzik, különösen Nyugat-Európa országaiban, ám itthon is egyre több kötögető, horgolgató tinit látni a metrón. Még fiúkat is! Ha szeretnénk mi is elindulni a fonalak mentén, a Csak két gombolyag című kötet ideális választás, mert 30 gyorsan elkészíthető, kötött és horgolt tárgyon át vezet el bennünket addig, hogy büszkén elmondhassuk: megtanultunk kötni. Ahhoz, hogy elkezdjük a munkát a könyv segítségével, csupán két gombolyag fonalra van szükségünk, így a vesztenivalónk sem sok. A kötet segítségével könnyű sikerélményt szerezni, aztán pedig meglepetést a szeretteinknek, amikor a soron következő ünnepkor egy-egy saját kötésű, horgolású holmival lepjük meg őket.
Itt megrendelheted a könyvet!

                                    Szerelemre hangolva! – Romantikus női regények!

Lizzy O’Prey: Csodaráma

Itt vannak a legjobb A háromdimenziós dobozkeret csodájára épült ez a könyv, melynek segítségével felfedezhetjük, ez a technika mennyi változatosságot tartogat, hányféleképpen díszítheti az otthonunkat, változtathatja meg annak hangulatát. Ráadásul a mutatós, 3D-s képek tökéletes ajándékként szolgálnak, ha nem szeretnénk sokat költeni, de mégis valami egyedit szeretnénk adni. A kötet érthetően leírja, hogyan készíthetünk dobozkereteket, és megtanít arra, hogy lakkok, festékek, különböző anyagok vagy épp szárított növények használatával miként készíthetünk egyedi dekorációt vagy meglepetést. Lizzie O’Prey home-made könyve 16 alapverziót tartalmaz, ám ha eleget tanultunk tőle, kísérletezzünk bátran, mert akkor fogják igazán az egyéniségünket tükrözni az elkészült 3D-s képek.

Ellen Kharade: Gyors és ötletes nemezelés

Itt vannak a legjobb Ősi mesterség a nemezelés, ám még ma is rejlenek benne lehetőségek! Ellen Kharade a témával foglalkozó kötete 30 káprázatos alapdarabon keresztül mutatja be nekünk a technikát, egészen az alapoktól. Tűnemezelés, szappanos nemezelés, a kész filclapok használata – változatos ötleteket kapunk és ihletet ahhoz, miként alakíthatjuk át a tárgyainkat a saját ízlésünk szerint. A nemezelés ezerszínű: lehet szó akár ékszerről, akár lakberendezési cikkekről, táskákról vagy papucsokról, megunt holmijainkba új életet lehelhetünk a módszer segítségével.

 Itt megrendelheted a könyvet!

 

                        Elolvastuk! – Fanyar humorral tért vissza a Harry Potter írója

Julie Hickey: Üdvözlőlapok saját kezűleg

Itt vannak a legjobb Az e-mailek, az sms-ek korában mikor is adtunk fel utoljára képeslapot? És mikor kaptunk? Igazit, kézzelfoghatót? Ugye hogy már nem is emlékszünk? Itt az ideje, hogy a kezünkbe vegyük ezt az ügyet, egy közvetlenebb, személyesebb világért. Ha fantáziadús üdvözlőlapot szeretnénk készíteni, bátran használjuk Julie Hickey témába vágó könyvét. Megtudhatjuk belőle, hogyan alkossunk képeslapot különféle alkalmakra, beavat bennünket lépésről lépésre. Különleges díszítések, nyomdázás, papírszövés, domborírás, lyukasztás, a kellékek ismertetése, az alapanyagok részletezése – ráadásként pedig ötleteket is kapunk minden alkalomra! Ez a home-made könyv kiváló kezdő alkotóknak, és garantáltan beindítja a fantáziát.

Itt megrendelheted a könyvet!

Martos Csilla, Vincze Eszter: Csodálatos gyöngyékszerek

Itt vannak a legjobb Nincs nő, aki ne álmodna olyan kiegészítőről, hovatovább ékszerről, ami nem jön szembe az utcán. A legbiztosabb, ha a bizsut magunknak készítjük el! A gyöngyfűzés népszerűsége töretlen, hiszen a vele való foglalatoskodás közben szinte végtelen a lehetőségek tárháza, színben, formában egyaránt. Ám a fogásokat nem árt ismerni! Ehhez nyújt segítséget a Csodálatos gyöngyékszerek című könyv, amely az alapoktól tanítja meg a technikát az alkotni vágyókkal. Kezdő és haladó hobbiékszerészek egyaránt örömüket lelik a kötetben, és kellő inspirációt kapnak ahhoz, hogy a technikák ismeretében merjenek szabadon alkotni. A könyv különlegessége, hogy az itthon kevésbé ismert módszereket is bemutatja. Ez a kézműves tevékenység nem mellesleg fejleszti a kézügyességünket, a koncentrációkészséget, és aktív kikapcsolódást jelent.
Itt megrendelheted a könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top