Szabadidő

Az első szex mindig vicces?

Amikor a lányok/fiúk fejében még szinte csak AZ jár, és végre megtörténik, az sokszor korántsem olyan romantikus, mint ahogy álmainkban elképzeljük. Heti tévéajánlónk sok első szexszel és egy belevaló terroristavadász lánnyal.

Homeland – A belső ellenség, 1. rész

RTL II, február 19., 21:30

Az első szex mindig vicces?

Amíg Kiefer Sutherland azon munkálkodik, hogy nagy nehezen összehozza a régóta vágyott 24 mozifilmet, addig a sorozata anyacsatornája, a Fox már meg is találta az utódját az elsőre e munkához túlságosan törékenynek tűnő, ám nagyon is belevaló Claire Danes képében, akit a kritikusok a 2011-es tévés évad legjobb női karakterének tartottak. A Homelandben CIA-ügynökként kell bizonyítania, hogy egy az al-Kaida által sokáig fogva tartott, majd szabadon engedett amerikai katona egyáltalán nem hős, hanem átállt a másik oldalra. Merész elméletét főnökei sem osztják, ezért csak az egykori mentora támogatásában bízhat. A veszettül izgalmas szériát az amerikai nézők is nagyon csípték, ezért már berendelték a harmadik évadot is belőle. Az RTL II-n induló szériával vigyázni kell, mert könnyen függővé tesz. A Homeland arra is bizonyíték, hogy nem csak mi, magyarok szeretjük lenyúlni az izraeli tévésorozatokat (Terápia, Társas játék), hanem az amcsik is, hiszen ez is egy izraeli széria amerikai remake-je.

Kémjátszma

STORY4, február 20., 23:00

Az első szex mindig vicces?

Amíg a mozikban Bruce Willis tombol a Moszkvának – elég jól – álcázott Budapesten, addig Brad Pitt és Robert Redford a tévéképernyőkön teszi ugyanezt, csak ők Berlinnek álcázzák fővárosunkat. Pedig eredetileg nem nálunk, hanem Izraelben akarták leforgatni a filmet, csakhogy a palesztin–izraeli konfliktus elharapódzása miatt végül meghátráltak az eredeti elképzelésüktől. A filmnek nemcsak azt köszönhetjük, hogy Brad Pitt ennek köszönhetően kóricált Budapest utcáin (előtte is járt már itt egyszer turistaként, csak akkor még a kutya sem ismerte), hanem egy sztár meghasonulását is tökéletesen mutatja be. Amikor a filmet 2001 nyarán bemutatták, Pitt még azt nyilatkozta, hogy a CIA talán túlságosan agresszíven avatkozik be más országok dolgába, és itt az ideje, hogy ne az Egyesült Államok legyen a világ első számú hatalma, ám a szeptember 11-ei események után ezt gyorsan visszaszívta, sőt rögtön le is nyilatkozta, hogy a CIA-re most nagyobb szükség van, mint valaha…

Superbad – avagy miért ciki a szex?

TV2, február 21., 21:30

Az első szex mindig vicces?

A filmben 186 alkalommal mondják ki azt a csúnya f betűs szót (a magyar változatban kicsit változatosabban fordították), és mérhetetlenül sok alkoholt isznak a szereplők, de aki az egészségükért aggódik, annak azért eláruljuk, hogy vodka helyett vizet, whiskey helyett almalevet és sör helyett alkoholmentes sört itattak a színészekkel, hogy életben maradjanak a forgatás végéig. A film egy igazi bulimozi, ami könnyen eszünkbe juttathatja vad gimis éveinket, de persze Magyarországon egy házibuli sosem úgy néz ki, mint egy amerikai kertvárosban. A Superbad egy szenzációs dumákkal teli mozi három geek srácról, akik egy jókora házibuliban szeretnék elveszíteni a szüzességüket, de ehhez előbb alkoholt kellene venniük. Csakhogy még nincsenek 21 évesek, márpedig ezalatt nem igazán lehet alkoholhoz jutni az USA-ban. Bónuszként ebben a filmben tűnt fel először az azóta szupersztárrá avanzsáló Emma Stone, úgyhogy megcsodálhatjuk, hogy milyen volt a hölgy még kezdőként.

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! – Gaál Noémi, a TV2 időjósa ajánlásával

TV2, február 22., 21:30

Az első szex mindig vicces?

„Sok-sok évvel ezelőtt egy barátnőmmel nyaraltam Horvátországban, amikor a könyv a kezembe került. Amikor kijött a film, akkor nagyon érdekelt, hogy vissza tudja-e adni azt az élményt, amit a könyv adott nekem. Persze nem volt ugyanaz, de meglepő módon jól működött, és fantasztikusan mutatta be, hogy egy egyedülálló lánynak milyen buktatókon kell keresztülmennie addig, míg megtalálja az igazit. A második résznél kerekedik csak ki igazán ez a történet. Az a jó a Bridget Jones-filmekben, hogy nem számít, hogy boldog párkapcsolatban élsz, vagy éppen szingli vagy, ezeken a filmeken mindig jót lehet szórakozni, mivel egy kicsit mindenki magára ismerhet a boldogságát kereső lányban. Ráadásul Renée Zellweger két olyan pasi közül választhat, mint Colin Firth és Hugh Grant. Hozzá hasonlóan én is Colint választanám, mert Hugh Grant olyan típusú pasi, akit biztosan arcon löttyintenék egy pohár hideg vízzel, hogy kicsit jobban megtanulja tisztelni a nőket.”

Spíler – Gundel Takács Gábor, A Dal műsorvezetője ajánlásával

m1, február 23., 22:15

Az első szex mindig vicces?

„Guy Ritchie gengszterfilmjei fura keverékek, mert egyfelől nagyon erőszakosak és szókimondók, másfelől szinte már paródiába hajlóan humorosak. Abszolút egyedi, ahogy megjeleníti a londoni alvilágot, és ezt már A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső és a Blöff óta tudjuk. Néha az ember nem is tudja, hogy komolyan vegyen-e egy jelenetet, vagy nevessen rajta, miközben nézi. Elképesztően választ szereplőket is. Az exfocista Vinnie Jones szerepeltetése egészen szenzációs húzás, ahogy Brad Pitt is a Blöffben, itt pedig Tom Hardyt láthatjuk, akit Ritchie még azelőtt szerződtetett, mielőtt annyira felkapott színész lett volna. Emellett azt is feltétlenül meg kell említenem, hogy nálunk reklám és szünet nélkül, egyben lehet megnézni a filmet, ami filmválasztáskor azért nem egy utolsó szempont.”

Így tér vissza Bridget Jones – részletek
Ez az RTL Klub 2013-as titkos fegyvere

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top