Szabadidő

Legjobb karácsonyi programok!

Túléltük a világvégét, jöhet az aranyvasárnap és a karácsony. Az ünnepek alatt sem áll meg a világ: lemezbörze, halvasárnap, reggae-karácsony!

Legjobb karácsonyi programok!Halvasárnap


Harcsapaprikás galuskával, sült pisztráng, rántott ponty pálinkával vagy forralt borral. Az aranyvasárnapunkat bearanyozhatjuk, ha kedveljük a halat, és éppen Debrecenben járunk. A halas finomságokról szól ez a nap. Haltepertő és halfasírt is lesz, és persze halvásár, ha még nem tudjuk, vagy ha már tudjuk, mit teszünk a karácsonyi asztalra. Zenei aláfestéssel és igazi ünnepváró hangulattal a halászleves bográcsok között.

Hol? Debrecen
Mikor? December 23.
Mennyi? Attól függ, mennyi halat eszel.

Legjobb karácsonyi programok!XV. Országos Lemezbörze és DJ Simogató

Régóta hajtasz egy lemezt, vagy nem tudod, mi is az a szám, de olyan jó lenne otthon hallgatni? Aranyvasárnapi rohangálás helyett hajts rá a DJ-k megunt cuccaira, bakelittől a magnókazettáig. Bele lehet hallgatni, a kedves DJ fiúk szívesen segítenek. Fényképezkedni is lehet, ha találtál egy olyan arcot ábrázoló lemezborítót, ami mögött szívesen lefotóztatnád magad! Nagyon vicces képek szoktak születni, vannak, akik már külön erre készülnek lemezekkel, ahhoz passzoló menő ruházattal. Légy Te is lemezarc!

Hol? Akvárium Klub
Mikor? December 23.
Mennyi? Nincs belépő

Legjobb karácsonyi programok!Bóbita báb

Jól jöhet, ha esetleg titokban szeretnénk karácsonyfát díszíteni 24-én délelőtt, ha a kisgyerekünket elviszi, mondjuk a nagymama, egy órára. A pécsi Bóbita Bábszínházban jó mulatság lehet a gyerekeknek egy kis bábkészítő foglalkozás, ahol ördög kesztyűs bábot, kakadut, kis hableány árnybábot, szárnyas malacot vagy tehénke ujjbábot készíthetnek. Aztán jöhet a Jézuska!

Hol? Pécs, Bóbita Bábszínház
Mikor? December 24.
Mennyi? a Diótörő bábelőadás előprogramja

Legjobb karácsonyi programok!A legnagyobb Betlehem

Negyven láda moha, harmincöt fenyőfa, másfél köbméter deszka ötven négyzetméteren. A somogyi faluban, Vörsön évről évre felépítik Európa legnagyobb Betlehemét a katolikus templomban. Harminc ember dolgozott a Jézus születését bemutató életkép elkészítésén, a gipszből készült ember- és állatalakok kivételével minden természetes anyagból van, még a tavacskába is igazi víz került. Január 31-ig lehet megnézni, de az ünnepek alatt is meghitt családi program lehet a gyerekekkel.

Hol? Vörs
Mikor? Január 31-ig
Mennyi? Ingyenes

Legjobb karácsonyi programok!Négylábú szeretetfutár

A magányos és barátságos állatokat és magányos embertársaikat hoz össze a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Akik egyedül töltenék a karácsonyt, biztos örülnének akár a négylábúak társaságának is. Várják az ideiglenes gazdik jelentkezését, akiknek nincs más dolguk, csak szeretni, simogatni az alkalmi cicájukat vagy kutyusukat. Az alapítvány gondoskodik a befogadott állatok ételéről és a szállításáról. Sokan már vissza sem adják az ünnepek alatt megszeretett kisállatukat.

Hol? Rex Állatsziget
Mikor? Az ünnepek alatt
Mennyi? Csak egy kis simogatás

Legjobb karácsonyi programok!Kaláka karácsonyi koncert

Amióta az eszünket tudjuk, létezik a Kaláka együttes. Minden évben már hagyomány, hogy az év utolsó koncertjét karácsonykor tartják. A zenészek meglepetéssel is készülnek egymásnak, és persze a közönségnek is: lesz akusztikus koncert felnőtteknek, betlehemes módra, charango, koboz, doromb, mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa és még kalimba is előkerül a talányos nevű hangszerek között.

Hol? Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ
Mikor? December 25.
Mennyi? 1000 forint

Legjobb karácsonyi programok!Kisnána

„Kik messze voltak, most mind összejönnek, a percet édes szóval ütni el” – ez a Kosztolányi Dezső-idézet a mottója a kisnánai lélekmelegítőnek. Karácsony délután összegyűlik a falu apraja-nagyja az ajándékozás után, és csak annyi a feladat, hogy együtt kell lenni. Kisnánán ilyenkor máglyákat gyújtanak, és forralt bor és forró tea mellett összejönnek. Vendégeket is szívesen látnak, hogy együtt zárják a napot egy betlehemes játékkal, majd egy tűzijátékkal.

Hol? Kisnána
Mikor? December 25.
Mennyi? Vigyél sütit, ha van kedved!

Legjobb karácsonyi programok!Bolsoj Balett


Nem kell Moszkváig utazni karácsony másnapján egy igazán szupernek ígérkező balettelőadás miatt. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 26-án, szerdán este hat órakor és 27-én, csütörtökön délelőtt tizenegy órakor levetítik A diótörőt a moszkvai Bolsoj Balett előadásában. Ha a karácsonyi sütés-főzésben elfáradtál, jó lehet családdal, gyerekekkel vagy barátokkal beülni az csodaszép moziba, pihenni egy kicsit.

Hol? Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház
Mikor? December 26., 27.
Mennyi? 3600 forint

Legjobb karácsonyi programok!Reggae Karácsony


Ha nemcsak a családoddal, hanem a barátaiddal is megünnepelnéd a karácsonyt, a legjobb egy jó kis koncert. Ha szeretitek a reggae-t, vagy valaha szerettétek, jó színfoltja lehet a sok bejgli után az ünneplésnek egy kis rasztaszív. Ha sok volt a stressz, itt ki lehet engedni a gőzt. A 27 (!) éves Ladánybene 27 zenekar fúvósokkal is bővült idén, és nemcsak a karácsonyt, a születésnapjukat is ünneplik a pályafutásuk legmenőbb dalaival.

Hol? Szombathely, Savaria Filmszínház
Mikor? December 26.
Mennyi? 1800 forint

Legjobb karácsonyi programok!Cirkuszi Kavalkád


Túl az adventi vásárokon és a karácsonyi vacsorán, ha nem voltál évek óta, és nem jutott eszedbe, most eszedbe juttatjuk a Fővárosi Nagycirkuszt. Alíz és Stefano, az olasz fókapár labdázik, zsonglőrök, egykerekű biciklisták, lengőtrapézművészek és a kenyai Athuma Zulu csoport lép fel. A legvérfagyasztóbb szám mindenképp Simet Lászlóé, aki a londoni olimpia záróünnepségén is elképesztő magasságokban sétálgatott, itt is kötél nélkül adja elő a halálkerék-produkcióját.

Hol? Budapest, Fővárosi Nagycirkusz
Mikor? December 23., 25., 26.
Mennyi? 1500–3900 forint

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top