Szabadidő

Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten

Kovács András Péter szerint a Die Hard 3. aktuálisabb Magyarországon, mint valaha, Hadházi László személyében pedig megtaláltuk az egyetlen magyart, aki még nem hallott az Alkonyatról. Heti tévéajánlókban nem csak mi, de a standuposok is ajánlanak műsorokat.
Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten


Showder Klub, Kovács András Péter (KAP) ajánlásával

RTL Klub, november 12., 22:30

KAP a hétfői adásban nem szerepel, ám annál nagyobb lelkesedéssel ajánlotta nekünk kollégáit. „A mostani műsorban olyan nagyágyúk lesznek láthatók először a szezonban, mint Kiss Ádám, aki a műsorvezető lesz és a női szívek megdobogtatója. Rajta kívül Felméri Péteren lehet még nevetni, aki szintén a női szívek megdobogtatója, de neki az a taktikája, hogy olyan kis aranyos. Dombóvári Istvánon is kacaghatunk még, de az igazi újdonság a comedy magic lesz, ugyanis a debütáló Hajnóczy Soma a bűvésztrükköket keveri a stand uppal. A srác volt már bűvészvilágbajnok is, úgyhogy nem akárki. Amit ő képvisel, azt nemes egyszerűséggel és némi szóviccel káprázatos humornak lehet hívni. Idén nem lesz roast és önálló est a tévében, de minél változatosabb és fellépőkben gazdagabb estekkel készülünk.”

Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten


Az élet mindig drága, Kovács András Péter (KAP ajánlásával)

RTL Klub, november 15., 21:30

„Magyarországon nem is lehetne találni ennél aktuálisabb címet, amivel a néző jobban tudna azonosulni. Aki nem tudja, miről szól a film, az akár azt is gondolhatja, hogy Bruce Willis próbál kijönni az Erzsébet utalványból hó végén. Ezenfelül azért is izgalmas ez a mozi, mert Willis azzal a Samuel L. Jacksonnal szerepel benne együtt, akinek a társát, John Travoltát egy évvel korábban agyonlőtte, amikor a csávó a Ponyvaregényben kijött a retyóról. Ehhez képest itt Jackson és Willis kifejezetten puszipajtások. Ráadásul Willis piszokkal a körme alatt, véres atlétatrikóban menti meg ismét a világot, amit nem lehet megunni.”

Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten


A Tégla

VIASAT3, november 16., 21:25

Az Oscar nem szereti Leonardo DiCapriót. 2006-ban két filmmel (filmünk és a Véres gyémánt) is esélyesnek tartották, de csak az egyikért (Véres gyémánt) kapott jelölést, a díjat pedig elorozták előle. Azóta ugyan voltak díjesélyes alakításai (Viharsziget, Eredet), de még csak a jelölésig sem jutott. Pedig Martin Scorsese Oscar-díjas filmjének pont az ő alakítása az egyik motorja. Tökéletesen játssza a meghasonlott, a lelki strapát egyre kevésbé bíró beépített rendőrt, aki szép lassan már maga is maffiózóvá válik, annyira régen épült be az ír gengszterfőnök (Jack Nicholson szokás szerint pazar) bandájába. Izgalmas macska-egér játék egy nem mindennapi krimiben, amit Mark Wahlberg káromkodás-szóvirágai néhol viccessé, a Vera Farmigá-s szerelmi háromszög pedig romantikussá varázsol.

Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten


Emmanuelle

STORY4, november 17., 22:30

Minden korszaknak megvan a maga A szürke ötven árnyalata regénye, viszont a hatvanas években még kicsit másképp reagáltak rá, mint mostanában. Franciaországban például egyenesen betiltották az Emmanuelle-t, ám pult alatt a könyv mégis hatalmas sikernek örvendett, és a hetvenes években film is készült belőle, ami Sylvia Kristel nemrég bekövetkezett halála miatt most különösen aktuális. Eleinte úgy volt, hogy az erotikus jelenetektől hemzsegő filmet csak pornómozikban játszhatják, de az Utolsó tangó Párizsban című Marlon Brando-film sikere megnyitotta előttük a nagy filmszínházak kapuit. Így lett az unatkozó diplomatafeleség thaiföldi erotikus kalandjaiból hatalmas siker, ami Kristelből világsztárt csinált. Volt olyan francia mozi, amelyik tizenhárom éven át műsoron tartotta a filmet, ami mai szemmel nézve is szórakoztató, bár 2012-ben már korántsem mondható botrányosnak.

Bruce Willis és az Alkonyat csap össze a héten


Alkonyat, Hadházi László lebeszélésével

RTL Klub, november 18., 20:00

„Lesz az RTL-en az Alkonyat első része. Mit gondolsz a Twilight-filmekről?” – kérdeztük Hadházi Lászlót. „Alkonyat? Az meg mi?” – kérdezett vissza. „Romantikus vámpírfilm tinédzserekről” – mondtuk. „Hát, én biztosan nem fogom megnézni. Nem csak most, és nem azért, mert nem érek rá, hanem soha! Én olyan filmeket nem szeretek nézni, amiben olyasmi van, amitől félek. Például a vámpíroktól. Egyrészt vámpír nincs, mint azt tudjuk. Persze ki lehet találni, és dicséretes, hogy emberek fantáziája idáig merészkedik, hogy tinivámpírok, szóval még divatos is legyen. Engem inkább az érdekel, hogy elhízott tiniközépkorú férfiak elmennek sok pénzt keresni valahová. Persze ez másoknak nem olyan érdekes, mint egy vámpíros film, ahol kiszívják egymás vérét a nyakukból. Én ebben nem hiszek. Én már ittam vért – igaz, marhavér volt –, de ettől még nem lettem marha.”

Roast: Így szívatja Nagy Ferót az RTL Klub
Kovács András Péter: „Elkönyveltek vicces fiúnak”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top