Szabadidő

Romantikus regények őszi estékre

Visszavonhatatlanul megérkezett az ősz. Ilyenkor nincs jobb, mint egy bögre meleg tea és egy romantikus regény társaságában hallgatni az eső kopogását az ablakon. Őszi könyvajánlónk a romantika szerelmeseinek kedvez.

Papp Diána: Bodza Bisztró

Romantikus regények őszi estékreAlig fél évvel első regénye, a Szerdán habcsók megjelenése után újabb kötettel rukkol elő Papp Diána, a Nők Lapja vezető szerkesztője. Hősnője ezúttal egy igazi városi, harmincas partikirálynő, Kulcsár Petra, aki egyszer csak egy kis bükki faluban találja magát: azért utazik oda, mert egy lerobbant éttermet örökölt az édesapjától. Szíve szerint túladna rajta, azonban az ottani ügyintézés közben új emberi kapcsolatokat sodor az útjába az élet, és a friss élmények hatására felfedez a saját lelkében olyan dolgokat, melyek létezéséről eddig nem is tudott. És persze, ahogyan az egy jó romantikus regényben lenni szokott, feltűnik a mindent elsöprő szerelem! A Bodza Bisztró üde, igazán nőies olvasmány egy csipetnyi falusi turizmussal és gasztronómiával fűszerezve. A regény, amellett hogy bővelkedik szerethető karakterekben, rámutat arra a fontos igazságra is, hogy a hétköznapok ezernyi csodát rejtenek – csak észre kell őket vennünk!

 

Liptai Claudia: Az álomnő

Romantikus regények őszi estékreClaudia mindig képes meglepetéseket okozni! Most éppen nem a magánélete kacifántos fordulataival a bulvárlapok címlapján, hanem azzal, hogy regényt írt, méghozzá jót! Az álomnő romantikus krimi, melyből a főszereplő lány, Anna karaktere miatt többet megtudhatunk a szerzőről, mint amennyit valaha is elárult magáról. Hősnőnk kissé molett, talpraesett, nagyszájú, szőke, szexi nő, aki harmincon túl is az igazit keresi. Claudia rögtön belecsap a közepébe: a sztori azzal kezdődik, hogy Anna és nagyképű-jóképű sors adta útitársa, Márk, kényszerleszállással érkeznek Afrikába, ahol számos kalandba keverednek együtt, sőt egy bűnügy kellős közepében találják magukat. Van itt eltévedés, lerobbanás, hernyóevés, szex, lövöldözés, baleset, mérgezés, egymásra találás – mindez egy kisregénybe ágyazva, ami igazi, „egy szuszra kiolvasós” történet. Claudia soraiból süt az Afrika iránti szeretet, sokat megtudhatunk a helyiek életéről, ahogyan arról is részletes képet ad, milyen is számára az ideális férfi.

                   A szállodások után most a taxisok is kipakolnak! – Taxisvilág Hungary!


Szurovecz Kitti: Fényemberek 2. A Fény árnyéka

Romantikus regények őszi estékreA misztikus-romantikus történetek szerelmeseinek íródott Szurovecz Kitti 5. regénye, ami a Fényemberek-trilógia második része. Kitti A Fény árnyékában tovább szövi Jane és Christopher égi történetét, mindezt úgy, hogy a sztori azok számára is érthető, akik nem olvasták az első részt. Jane már tudja, ő nem egy szürke egérke, hanem egy természetfeletti lény, aki egyetlen döntésével képes megváltoztatni jó és rossz egyensúlyát a világban. Nem csoda, hogy az Égi Fény és az Örök Sötétség világa egyaránt a kegyeiért küzd. Azonban, amikor Chris egyik napról a másikra, egészen érthetetlen módon elhagyja, teljesen összeomlik. Feltűnik valaki, akivel senki nem számolt… Kitti új regényében már nem csak Angyalok, Fényemberek és Pokolszolgák kapnak szerepet, hanem Élőhalottak is. A trilógia varázsa a lelkes olvasótábor szerint az egyedi fantáziavilágban, és a sodró, kiszámíthatatlan, addiktív cselekményben rejlik. Az első rész sikere után már készül az angol nyelvű változat is a Fényemberek-trilógiából, ami egyedülálló a hazai szerzők tollából fakadt Vörös Pöttyös könyvek között.

Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból

Romantikus regények őszi estékreHihetetlen, de ezt a kisregényt a szerző mindössze kilenc nap alatt írta, kilenc hónapos várandósan! Aztán gyorsan elment szülni, és novemberben már meg is jelenik a következő könyve! Jó kérdés, Margó honnan merít ennyi energiát, de ami talán a legfontosabb: a rekordrövid idő alatt született Nászajándék Salzburgból színvonala és története még jobb, mint a Lányok a kastélyból című, első kötete esetében. A regény hősnője ezúttal Márai Dália, aki mostohahúga esküvőjére keres nászajándék-alapanyagot a padlás régi emlékei között, amikor súlyos titkot fedez fel: egy naplóból kiderül, hogy a menyasszony halottnak hitt apja valójában nagyon is jó egészségnek örvend. Dália úgy dönt, felkutatja és elhozza a papát az esküvőre, ez lesz az ő nászajándéka. A küldetésben társául szegődik a közeli kúriában élő, feleségét gyászoló barát, Gábor, és az ő kislánya, Emma is. Együtt indulnak Ausztriába, és az úton nemcsak újabb és újabb titkokra, hanem elfojtott érzelmekre is fény derül. Margó regényei szórakoztatóak, emellett roppant nagy előnyük, hogy kisebbek és könnyebbek is, mint egy e-book olvasó – utazáshoz is ideálisak.

                             Hódítanak a 18+ könyvek! – A legjobbakból válogattunk! 

Spirit Bliss: Démoni érintés 2. A jövő árnyai

Romantikus regények őszi estékreA mostanában népszerű vámpírirodalomból már nehéz kihozni újat, Spirit Blissnek azonban mégis sikerült. A Démoni érintés 1. A múlt árnyai meghódította az olvasókat, és most itt az időutazós-szerelmes történet folytatása, amely igazán fordulatosra, izgalmasra sikerült. Ebben a részben Katherine-nek vissza kell térnie 2012-be, a Sötétség Korának eljötte elé. Véreskezű Casimir ekkor arra készül, hogy amint kialszik a Nap fénye, hatalomra tör. Katie újabb esélyt kap, hogy megmentse a világot, ám ebben most segítsége is akad: a középkor óta egy különleges rend szerveződött arra, hogy az ő életét megóvja a sötétség urától. Katie tehát védelem alatt áll, ám mégis saját érzelmei jelentik számára a legnagyobb veszélyt: a Casimir iránt érzett szerelem. Vajon képes lesz-e lemondani a férfiról, hogy az ne szabadítsa rá a gonoszt a világra? És ki lehet az, aki újra az életére tör? Mindez kiderül a történetből, ami egészen kiszámíthatatlan – a démon mindig egy lépéssel az olvasó előtt jár!

 

Karafiáth Orsolya: Kicsi Lili

Ha valami zúzósabbra vágysz!

Romantikus regények őszi estékreHa a romantikus irodalom mellett szívesen olvasnál egy igazi, a női lélek legmélyebb bugyraiba néző drámai regényt, ami egyben szórakoztat is – Karafiáth Orsi egyedi stílusának köszönhetően –, ne hagyd ki a Kicsi Lilit! A regény főhőse a harmincéves Lia. Története két viharos szerelmi kapcsolatának szálán fut: a gimnáziumi tanárnőjéhez, Marihoz fűződő szerelmét későbbi főnöknőjéhez – az olykor elbűvölő, máskor végtelenül nyers és érzéketlen Lilihez – való viszonya tükrében fedi fel. Vajon ki tud-e törni Lia abból a bűvkörből, ami miatt mindig csak lelki hierarchiákban képes gondolkodni, és csak ennek függvényében tud bármiféle kapcsolatot elképzelni? Megtanul-e végre nemet mondani, és felvállalni önmaga vágyait? Kiderül a kötetből, melyhez trailer is készült, amiben maga a szerző játssza a főszerepet, azaz valamennyi meghatározó karaktert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top