Szabadidő

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncert

Itt van a töklámpások szezonja! Hétvégén büszkén vonulhatunk a faragott tökünkkel, vagy végigkóstolhatunk trendi esküvői tortákat. Válogassatok a kedvetekre a programajánlónkból!

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertHalász Judit-koncert

Amikor még kazettás magnóról nyomtuk az általános iskolai klubdélutánon a Boldog születésnapot! című dalt és az Almaszószt, de jó volt is az. Halász Judit hihetetlen és 70 éves korában is mosolygós szemű koncerteket ad ezúttal Sopronban. Szülőknek nosztalgia, gyereknek vidámság.

Hol? Sopron
Mikor? Október 26.
Mennyi? 2000 forint
Ne menj, ha ez a nap nem más, mint a többi.

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertTöklámpások Éjszakája

Ha nemcsak sütni szereted a tököt, hanem faragni is, akkor itt az ideje, hogy véss egy nagy, sárga tököt, tegyél bele egy mécsest, és irány a Margitsziget. A romoknál több száz töklámpás és gazdáik találkoznak, hogy a sötétben egy kis fényt csempésszenek az éjszakába. Szombaton pedig a Hősök terén is lesz egy Töklámpásfesztivál, ott tartós élelmiszert is gyűjtenek rászoruló gyerekeknek.

Hol? Margitsziget
Mikor? Október 26.
Mennyi? Ingyenes
Ne menj, ha félős vagy!

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertNők Budapest labirintusában

Azt talán sokan tudják, hogy ki volt Laborfalvi Róza, vagy azt, hogy kiről nevezték el az Erzsébet teret. De nem minden utcát híres színésznőkről vagy szépséges királynékról neveztek el Budapesten. A Budapesti Aszfaltprojekt szervezésében most kalandos női sorsokat ismerhettek meg, csak buszra kell pattanni, és kiderül, hogy hol volt a híres Női Casinó, hol élt, és mit csinált tulajdonképpen az első magyar országgyűlési képviselő nő, és sok érdekes nő, akiknek a nevét egy utcanévtáblán nap mint nap látjuk.

Hol? Budapest
Mikor? Október 28.
Mennyi? 3000–3500 forint
Ne menj, ha nem érdekelnek a nagy elődök!

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertSimon–Júdás-napi országos vásár

Már 600 éve megtartják az egyik legnagyobb, szinte világra szóló vásárt Sárvár főutcáján. Persze a kínálat közben megváltozott, de több ezer ember kíváncsi évről évre, hogy milyen portékát árulnak. Kolbászosbódék, dalárdák és hagyományossal kevert modern vásári hangulat!

Hol? Sárvár
Mikor? Október 26–27.
Mennyi? Ingyenes
Ne menj, ha a mézeskalács szívre meg sem rezzensz!

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertPécsváradi Esküvő Élménynap

Ha a nagy napról álmodozol, akkor itt egész napra belemerülhetsz a díszterítések, a karikagyűrűk és menyasszonyi frizurák csodálatos világába. A kislányok között pedig koszorúslányversenyt hirdetnek, így úgy lehet rózsaszín ruhába bújtatni a gyereket, hogy hivatalosan menyasszony sem kell hozzá.

Hol? Pécsvárad
Mikor? Október 28.
Mennyi? 450 forint, de egy gyerekkel ingyenes
Ne menj, ha annak a bizonyos fehér ruhának a látványa is beteggé tesz.

Hétvégi programok: töklámpások és Halász Judit-koncertVoks

„Nem az a kérdés, hogy miről akarunk beszélni, hanem hogy mit akarunk elhallgatni.” A Tünet Együttes előadása megint a lelkünk mélyébe mászik, olyan kérdéseket boncolgatnak: vajon a történelem olyan, mint a természet: kiszámíthatatlan és kontrollálhatatlan, vagy az egyénnek is befolyása van a nagy folyamatokra? Lélekszínház hétvégére…

Hol? Budapest, MU Színház
Mikor? október 26-27.
Mennyi? 1200-2000 forint
Ne menj, ha nem akarsz a lelkedbe látni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top