Szabadidő

Fesztiválozz ősszel is!

Rövidülnek a nappalok, hűvösebbek a reggelek, ám ez nem jelenti azt, hogy a nyár végével a négy fal között kell töltenünk szabad pillanatainkat. Izgalmas, színes programokkal várnak minket országszerte.

CORVIN SÖR és XV. BLUESPATIKA FESZTIVÁL

 

2012. szeptember 27-28-29-30.

Helyszín: Budapest VIII., CORVIN Sétány

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A XV. jubileumi Bluespatika Fesztivál 2012-ben új helyszínen, a Corvin Sétányon kerül megrendezésre ezúttal két elszakíthatatlan partnere: a sör és a film kíséretében.

A Corvin Sétány a legendás Corvin mozi mögött, az egykori grund szomszédságában található lakó és bevásárló negyedben kialakított fiatal közösségi térként 2010 óta játszik szerepet Budapest kulturális életében.

Nagyszabású tervek alapján  a 22 hektárnyi területre kiterjedő városrész nem csupán megszépült, de teljesen át is alakult .

 

A megújítási program átfogó fejlesztésének eredményeként  egy olyan magas presztízs értékű, új negyed jött létre, mely önálló, vegyes funkciójú ( lakások, üzletek, szórakoztató központok, irodák) városrészként, ám Józsefváros integráns részeként működik.

A megújuló belváros – amely Európa egyik legszebb és legjobban működő épített környezetével Budapest szívében új életminőséget teremt az itt élőknek és dolgozóknak – az elmúlt években számos sikeres rendezvény helyszínéül szolgált.
A négy napos sörsétány és örömzene minden nap kora délutántól késő estig – számos hazai és külföldi fellépővel és vendégzenésszel, mint pl. Ripoff Raskolnikov, Ferenczi György és a RACKAJAM, Karen Carroll, Mystery Gang, Török Ádám Trió az ősz egyik legizgalmasabb gasztro – zenei rendezvényének ígérkezik. A zenei élet kiválóságainak bemutatkozása mellett a fesztivál remek alkalmat teremt a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismerésére, de megvásárolhatók lesznek a sörhöz kapcsolódó üveg, fa és kerámia kézműves termékek, lemezek, hangszerek is.

XV. jubileumi Blues patika Jamboree igazi Street blues hangulatot varázsol a nyolcadik kerület egykor romos, de mára barátságosan modern épületei közé remek lehetőséget teremtve a művészek számára, hogy zenével fejezzék ki azt a szavakkal elmondhatatlan életérzést, ami felgyorsult világunkat jellemzi.

Nem csak a nemzetek, hanem a nemzedékek tehetségei- sztárelőadók és fiatal titánok lépnek színpadra, így lehetőségünk lesz betekinteni a hős korszak sokat megélt mohikánjai és az új ösvényeket kitaposó fiatal előadók valamint új stílusok világába is.

A sör és a blues kultúra a kezdetektől összefonódott. Az egyre szaporodó hazai és külföldi sörfőzdék pedig szinte kimeríthetetlen kínálatot nyújtanak a nedű szerelmeseinek. A sör maga a tradíció. A sörhöz- sörözéshez kapcsolódik még számos játék, és gasztronómia fenoména, mint például a sörkorcsolya. A fesztiválon ezekből sem lesz hiány.

A sör-, a blues- és a film kultúrköreinek találkozásból jó néhány neves alkotás született. Ezeket láthatjuk a Mozi Korzó programján.A koncertek és a filmvetítések mellett CORVIN Kupa (söröshordó gurítás, korsólökés, kártyavár építés, stb.) és snapszer bajnokság várja a közönséget.

A rendezvény díjmentesen látogatható!Fesztiválok országszerte

 

További információk: www.corvinsetany.hu

Játssz és nyerj:

www.facebook.com/Corvin.Setany.Official

www.facebook.com/SzazadokOroksege

 

 

 

 

Velencei Kávé- és Koktél Fesztivál

2012.szeptember 28-29-30.

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Hazánk második legnagyobb tava a Velencei-hegység „védelmében” elhelyezkedő Velencei-tó, ahol szeptember 29-én, megrendezésre kerül  a Velencei Kávé- és koktélfesztivál, a tó partján, a Velence Spa & resort Hotel parkjában.

Célunk idecsábítani mindazokat, akik fogékonyak a csodálatos természeti környezetre, a hazánkban kapható legfinomabb kávékra, a mesterek által készített zamatos koktélokra, valamint a gasztronómiai örömökre.

 

 

Mindazokra számítunk, akiknek a lelkét hasonlóképpen megérinti a hullámok színének gazdagsága a Nap tükrében, mint, ahogyan „nyitottak” egy forró, vagy épp jeges kávé hangulatunkra gyakorolt jótékony hatására, alkalmasint egy – (két) zamatos koktél elfogyasztásához keresnek tökéletes díszletet. 

Szakmai és hagyományos, gyermekek és felnőttek kikapcsolódását egyaránt szavatoló gazdag programmal ajándékozunk meg mindenkit, aki ellátogat a Fesztiválra.

Biztosak vagyunk abban, hogy minden korosztály megtalálja majd számítását, hiszen – bár a kávék és a koktélok elsősorban a felnőttek örömére készülnek – nem feledkezünk meg az apróságok igényeiről sem. Zenei- illetve játszóprogramjaink a fesztivál teljes ideje alatt komoly figyelmet szentelnek a fiatalabb korosztály igényeinek is.

A felnőtteket szakmai programok, koncertek, délutánonként dzsessz-sarok, és igazi kulináris élmények várják melyek közvetlen hátterét Fejér megye „büszkesége”, a helyi vizek „Királynője”, a Velencei-tó adja.

Fesztiválunk egyik célja tehát a hazai kávéforgalmazók „krémjének” bemutatása, kiváló portékáik kiállításán, megízlelésén keresztül, valamint lehetőséget kívánunk teremteni a nemes nedű kedvelőinek arra, hogy ízlelőbimbóikon megversenyeztethessék a hazánkban kapható legfinomabb nedűket.

Természetesen, mint minden élvezeti cikk, ezen ital is csak mértékkel fogyasztható, így arra is gondoltunk, hogy a „kávéöröm” betetőzését követően – egy pohár ásványvíz elfogyasztása után – vendégeink egy – (két) finom koktéllal koronázhassák meg a mámort.

Rendezvényünk másik pillére tehát az itthoni bármixer szakma jeles „képzőművészei” által készített alkotások lesznek.

Felkért kiválóságaink a természet adta „kincseket” elegyítik majd a legzamatosabb alkoholos és üdítő kiegészítőkkel, hogy az esti koncertek emelkedett hangulata biztosított legyen mindenki számára, aki a Velencei-tó festői környezetében kívánja eltölteni velünk ezt a – minden bizonnyal – emlékezetes, „ringatódzó” hétvégét.

A Fesztiválon fellép többek között a Bársony Bálint Band & Falusi Mariann, Szulák Andrea, Siménfalvy Ágota, Farkas Gábor Gábriel, a Kolompos együttes, a BAB Jazz trió és még sokan mások. Szállás keresőknek egy hasznos információ: a Velence Spa Hotel superior **** ezen a hétvégén óriási kedvezménnyel nyitja meg kapuit a látogatók előtt!

Bővebb információ: http://www.kaveeskoktel.hu/

 

Csabai Kolbászfesztivál

2012. október 19-20-21-22.

 

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre

A Csabai Kolbászfesztivál® idén október 19-22 között immáron 16. alkalommal teremt nagyszerű találkozási, szórakozási lehetőséget a kolbász hazai és határon túli kedvelőinek!

Ennek az élő hagyományokra épülő, sokféle kínálatot felvonultató programnak Békéscsaba, mint a magyar kolbász fővárosa, örömmel és nagy összefogással kíván jó házigazdája lenni.

Ehhez alakítottuk ki a színes programot, hogy legyen mindenkinek kedvére való elfoglaltság, enni-inni való, népművészeti, vagy szórakoztató élmény, és az otthon maradottaknak hazavihető kolbászos vásárfia! 

 
Felsorolni is nehéz, de lesznek versenyek, ahol kolbászkészítésben sok száz csapat mérheti össze tudását, ügyességét, iskolásként, nyugdíjasként, vagy éppen a szombati 550 csapatos versenyen, illetve a vasárnapi, csabai hentesekre emlékező Krajcsó Pál emlékprogramon. Ha valaki barátja vagy elismert készítője a töltött káposztának, jöjjön a vasárnapi szabadtéri, bográcsban készülő finomság versenyére, amit finom illat és csodálatos ízek és hangulat kísér.

Sokak ismerkednek majd a disznóvágás sokféle hagyományával! Bemutatja a csabai hagyományokat a Csabai Kolbászklub, de lesz morva és szerb disznóvágás is, és mivel ebben az évben Mezőberény a díszvendég, ők a szlovák és német disznótorok élményét hozzák el.

Megismerkedhetnek Mezőberény néptáncos és népzenei hagyományaival, a legnépszerűbb együttesek esti programjai pedig igazi csemegét kínálnak. Itt lesz a Magna Cum Laude, Budapest Bar, Kerekes Band, a Gringo Sztár  zenekar Geszti Péterrel, a 3+2 zenekar Temerinből, Hacsek és Sajó, Abrakazabra, Lajkó Félix és Piramis párbaj, a Molnár Dixieland Band Malek Andreával, és a Quimby. De nálunk találkoznak a legkiválóbb határon túli magyar prímások is, így Pál István Szalonna, Lakatos Róbert, Doór Róbert, Ürmös Sándor, Mester László.  Péntek este pedig a sport szerelmesei NBI-es női kézilabda meccsen szurkolhatnak kedvenc csapatuknak.

Aki eljön a kolbász fővárosába, Békéscsabára 2012. október 19-22. között, élvezheti a város vendégszeretetét, sokféle kolbászt, disznótoros ételt kóstolhat. Tíz vendéglő kínálja a hagyományos, csabai, ízes portékáját, és többtucat kistermelő és üzem kínálja a legjobb kolbászokat. Jól csúszik ehhez a 34 kiváló magyar pincészetből származó fehér, vörös, és rosé bor, de kóstolhatják a legjobb magyar pálinkákat is.

A fesztivál része a nagyszabású élelmiszer-ipari és turisztikai kiállítás, ahol mindenki beszerezheti különleges méteres, másfél méteres füstölt vastagkolbászt! De van népművészeti – és kirakodóvásár is!

Megismerhetik a város és vidéke kulturális és építészeti hagyományát és kiváló wellness fürdőit, lovaglási és vadászati lehetőségeit. Érdemes megnézni a Munkácsy gyűjteményt, az Egyesült Államokból Békéscsabára visszakerült eredeti Kossuth levelet, az evangélikus templomokat, vagy a Szlovák Tájházat.

Ez a fesztivál nemzetközi találkozója a sertéstenyésztőknek, a kolbászkészítőknek, és mindenkinek, aki szereti is kolbászt!

„A csabai kolbásznak híres a neve, mert minden csabainak benne a szíve!”

 

Csabai Rendezvényszervező Kulturális Szolgáltató Kft.
5600 Békéscsaba, Lázár utca 20. fsz. 10.Tel/Fax: 36/66/449-725

www.csabaikolbaszfesztival.hu

info@csabaikolbaszfesztival.hu

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top