Szabadidő

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!

Töméntelen szilvás gombóc vagy magyar kaviár? Ingyen nyelvlecke vagy Vitéz János? Nem tudod hova menj hétvégén? Segítünk!

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!XV. Szilvanap

Szilvás gombóc, szilvalekvár és persze szilvapálinka – mindez Szarvason, ahol tényleg rézüstökben rotyog majd az illatos, sűrű lekvár.  Bele lehet kóstolni, szagolni, kis szilkékben hazavinni. Több ezer szilvás gombóc fogy ilyenkor és az emberhez „hozzávágják” a szilvalekváros papucsot.  Perzse nemcsak sütés-főzés lesz, hanem koncertek is, ahol le lehet gurítani pár pálinkát – természetesen szilvából.

 

Hol? Szarvas
Mikor? szeptember 7-9.
Mennyi? ingyenes
Ne menj, ha allergiás vagy a szilvára.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!13. Nyelvparádé

Sajnos az utolsók vagyunk az Európai Unióban, ami a nyelvtudást illeti, de nem kell elkeseredni. Hétvégén ballagj ki a Millenárisra, ahol rengeteg nyelviskola rengeteg órája közül választhatsz. ismét beülhetsz az iskolapadba, és kipróbálhatod, neked melyik módszer tetszik a legjobban. Ha pedig unod az angol órákat, akkor itt az idő, hogy bátran bevállalj egy kínai nyelvtanfolyamot!

 

 

Hol? Budapest, Millenáis park
Mikor? szeptember 7-9.
Mennyi? ingyenes
Ne menj, ha már legalább 10 nyelvvizsgád van.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!Street Food Show

„Csirke vagy borjú? Hagyma, csípős mehet?” Ezekre a kérdésekre már valószínű megvan a válaszod, ami a három nap során kiváltképp jól jön, mert a főváros talán legjobb hamburgerese, gyrososa szólít majd meg a Holdi utcai piac felső karéján. Hogy teljes legyen a kép, érkezik még kolbászos, olyan balkáni gyöngyszem, mint a pleskavica, a pezsgőhöz magyar kaviár dukál, de Wang mesternek köszönhetően beleláthatunk a kínai lélekbe is, majd jöhet a lángos és a desszert.

 

Hol? Budapest, Hold utcai piac
Mikor? szeptember 7-9.
Mennyi?
ingyenes belépés, 800 forint/fogás
Ne menj, ha léböjt kúrán vagy.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!Sisi Kultusz Kiállítás Szentendrén

Az ibolya fagyi volt a kedvence, imádta a lovakat és a kutyákat, és kora meghatározó divatikonja volt , Erzsébet királynő, azaz Sisi. Akár esőben is jó program lehet Sisi selyem ruháinak nézegetése és a csillogó ékszereinek megcsodálása. Igazi csajos program, végig böngészni a magyarok annyira csodált királynéjánek életét, és közben elmerengni, mi lett volna, ha mi is királynőnek születünk.

 

 

Hol? Szentendre, Pest Megyei Könyvtár Olvasóterem
Mikor? augusztus 25.- szeptember 15.
Mennyi? ingyenes
Ne menj, ha nem szeretsz álmodozni.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!Vaskakas Minifesztivál  

Ha a nyáron lemaradtatok, akkor érdemes az ősz első napjait kihasználni jó kis bábelőadásokra. A győri Vaskakas Bábszínház hívott vendégeket magához – pénteken Bódog és Szomorilla vándorlását nézhetjük meg a kisgyerekünkkel vagy szombaton a megtanulhatunk repülni. Azért is jó, hogy vége a nyárnak, mert végre kezdődik az igazi színházi évad.  

 

 

Hol? Győr
Mikor? szeptember  4. – szeptember 8.
Mennyi? 1000 forint/fő
Ne menj, ha nem szeretted Süsüt.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!Érzelmek iskolája

Lehet-e tanulni az érzelmeket? Vissza lehet-e hozni valamit bennünk, amiről azt hittük, hogy már elveszett? Nem éppen hétköznapi programot ajánlunk kivételesen hétköznapra. Bagdy Emőke, pszichológus elindítja az Érzelmek Iskoláját, ahol hétről hétre meghallgathatjuk, hogyan tarthatjuk vagy fejleszthetjük lelki dolgainkat, növelhetjük önbizalmunkat vagy oldhatjuk fel a mindennapi szorongásainkat. Ugye, jól jönne egy kis lélekápolás?

 

Hol? Budapest, Független Pedagógiai Intézet
Mikor? első előadás: szeptember 13.
Mennyi? 5000 forint / előadás, elővásárlás esetén kedvezmény
Ne menj, ha tökéletes vagy.

Tanulj kínaiul vagy főzz szilvalekvárt!Három királyfi, három királylány

Megéri elköteleződni? Úgy tűnik, itt az ideje a komoly beszélgetéseknek. Nyár után, ősz elején újra átgondolhatjuk az örök kérdéseket: hogyan egyeztessük össze a család és a karrier kihívásait. A Három királyfi, három királylány Mozgalom szervezésében olyan profik segíthetnek nekünk választ kapni a kérdésre, mint Bagdy Emőke, Túry Ferenc vagy Pál Ferenc a szeptember 25-én kezdődő, Család ÉS Karrier című előadássorozatban. Érdemes előre gondolkodni, mert az előadásokra regisztrálni kell, és aki időben jelentkezik, az olcsóbban bejuthat.

Hol? Budapest, Semmelweis Egyetem
Mikor? szeptember 25-től
Mennyi? 2500 forint/előadás
Ne menj, ha nincs kérdésed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top