Linda Gray: „Samantha megtörte a jeget”

A Dallas Samanthája visszatért, de már nem emelgeti a poharat, csak a jellegzetes féloldalas mosolya a régi. Az új sorozat második évadjában még nagyobb dobásra készül. Linda Gray arról mesélt egy interjúban, hogyan változtatta meg őt és a világot Samantha figurája.
Linda Gray: „Samantha megtörte a jegetA színésznő most Los Angeles mellett él egy nagy kertes házban, ahol biozöldségeket termel magának, uborkát, spenótot, mángoldot, kelkáposztát, paradicsomot, bazsalikomot és pirospaprikát. „Azért költöztem ki ide, hogy zöld lombok vegyenek körül, ezért nincsenek is függönyök az ablakaimon” – magyarázza a most 71 éves színésznő, aki a korához képest megdöbbentően jól néz ki. Azt állítja, nem plasztikáztatta magát, és tény, hogy nem torzultak el a vonásai, mint sok agyonbotoxolt hírességnek.

Európában is megőrültek értük


Attól nem tart, hogy lesifotósok kukkolnák a függöny nélküli ablakokon keresztül. „Ők a fiatal, jó testű celebekre hajtanak, akik botrányos életet élnek. Nem kíváncsiak az én kis veteményeskertemre” – mondja, bár a fotósok hadához most újra hozzá kell szoknia, miután 21 év után visszatért a nyolcvanas évek meghatározó tévésorozata, a Dallas. Az olajmilliárdos család történetét annak idején 96 országban vetítették, előfordult, hogy egy európai turnén valósággal megtámadták az autójukat a lelkes rajongók, és szinte felborultak. Többen próbálták lekoppintani a siker receptjét, de nyomukba sem értek.

„Fantasztikus ajándék, hogy visszatérhetek Samanthaként, és húsz évvel később megkaphattam ugyanazt a szerepet – mondja. – Amikor '78-ban elkezdődött a Dallas, pont megérett az idő egy gazdagokról szóló családi drámára. Szerintem az emberek élvezték, hogy megfeledkezhettek a saját gondjaikról, majd elmondhatták, hogy ezek is hiába vannak kitömve pénzzel, hiszen mind nyomorultak. Most megint jó az időzítés, annyi reality megy a tévében, hogy nem baj, ha visszatérnek a kitalált történetek.”

Samanthától Bree Van De Kampig


Bár Samantha nem volt pozitív szereplő, hazudott, ármánykodott, szeretőket tartott, szenvedett és az alkoholba menekült, mégis ő maradt a sorozat egyik legemlékezetesebb figurája. „Tudom, hogy elfogult vagyok, de szerintem Samantha volt abban az időben a legérdekesebb sorozatszereplő a tévében – mondja. – Tabudöntő is volt, hiszen akkoriban senki nem beszélt az alkoholizmusról, de miután adásba került, Betty Ford, az akkori elnök felesége a nyilvánosság előtt vallotta be saját függőségét, majd klinikákat alapított függők számára. Biztos vagyok benne, hogy Samantha megjelenése segítette ezt elő.”

Linda Gray: „Samantha megtörte a jeget

Linda Gray édesanyja is alkoholista volt, és meg volt róla győződve, hogy a sorozat sok nőt ösztönöz majd arra, hogy segítséget kérjen. A színésznő szerint Samantha nélkül talán nem születhetett volna meg a Született feleségek sem, ami egyébként annyira tetszett neki, hogy mindenképpen szeretett volna benne szerepet kapni, csak nem sikerült.

Samantha felülkerekedett Jockey-n


Az új Dallasban Samantha már nem iszik, és bár az első évadban sok szerepet nem kapott, a már megrendelt másodikban nagy terveket sző. A Jockey-tól szerzett pénzből indul a texasi kormányzóválasztáson, így most ő kap menő, felhőkarcolókra néző üvegirodát. Ez a színésznő saját ötlete volt. „A fiatalkori barátnőim körül mára rengetegen vezérigazgatók lettek – magyarázza. – Azt akartam, hogy a sorozatban is látsszon, a nők a családi házon kívül is egyre erősebbek. Most Samantha az erősebb, és Jockey-t elbűvöli az ereje és a pénze, bár a vagyont tőle szerezte.”

Larry Hagman karolta fel


Linda Gray: „Samantha megtörte a jegetA Jockey-t játszó Larry Hagmannel egyébként csak a sorozatban marták egymást, a valóságban nagyon közeli kapcsolatba kerültek. Amikor a színésznő 21 éves házassága felbomlott, Malibuba költözött, pont abba az utcába, ahol Hagman lakott. „Amikor elmondtam neki, mi történt, már másnap ott állt a házam előtt egy Vespa robogóval, a fején tollas tiroli kalappal, kezében egy üveg pezsgővel, sajttal, egy csomag sós keksszel és egy műanyag macival, ami buborékokat fújt, ha megnyomtuk a hasát. Telebuborékozta a házamat, majd felültetett a robogóra, és mindenkinek bemutatott a környéken a piaci árusoktól az étteremvezetőkig. A szárnyuk alá vettek a feleségével.”

Most viszont Linda Gray segíti a 80 éves Larry Hagmant, aki nemrég még kemoterápiára járt. Ő gondoskodik róla, hogy betartsa az orvosok által előírt szigorú vegán diétát, és ne csábuljon el egy jó kis steakre vagy fagyira. „Olyan, mint egy ötéves – jegyzi meg Linda Gray, aki fiamnak hívja az idős színészt, akárcsak az időközben nagypapává érett Patrick Duffyt. – Mintha az anyjuk lennék, én gondoskodom róluk. Már nincsen köztünk versengés, mindannyian megbékéltünk saját magunkkal. Egy hajóban evezünk, és együtt birkózunk meg a hullámokkal. Nagy öröm, hogy újra együtt lehetünk, ez a hab a tortán.”

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

vérmatska 2012-09-10 03:59

"akkoriban tényleg nagyon szánalmas volt az angol ismerete Magyarországon"

 

Mitől lett volna jó...?

 

Egyébként én a közelmúltban tudtam meg, hogy a Samantha eredetileg nem Samantha, meg is lepett. A Samantha jobb, karcosabb, a Sue Ellen túlságosan lágy a karakterhez.

Coke Girl 2012-09-07 16:41

Hát, nyilván lefordították azt is- mármint a riportban. Nincs ezzel semmi gond.

 

Eredetileg Sue Ellen a neve, Jokey pedig J.R. (ejtsd: dzséi-arr)

Mondjuk a Samantha-t nem értem, mire találták ki, de a J.R. névvel nem tudott volna mit kezdeni a magyar közönség, főleg, hogy akkoriban tényleg nagyon szánalmas volt az angol ismerete Magyarországon.

szerencsebambusz 2012-09-07 02:16

En is az vagyok, olyannyira, hogy a hazban is jartam, Dallas mellett:)

Vegig neztem az elso evedot, nagyon jo, csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi intrika van benne.

 

"...hogy visszatérhetek Samanthaként". Ezt biztos nem nyilatkozta, mivel nem ez a neve a soroztaban (marmint eredeti nyelven), es Joky (Nem is tudom hogy irjam:) sem Joky. Nem is ertem miert nem hagytak meg az eredeti nevuket, ha a tobbiek azon szerepeltek.

TiaMaria 2012-09-06 19:43

Nagyon szimpatikus ember, a riport alapján  

 

 

Coke Girl 2012-09-06 18:09

Jobban néz ki, mint Lucy, pedig jó pár évvel idősebb kell, hogy legyen ...

Azt azért nem hiszem, hogy nulla plasztika, de bármi is volt, nagyon diszkrét és ízléses keretek között maradt.

Coke Girl 2012-09-06 18:08

Én nem szégyellem, Dallas-fan vagyok, és érdeklődéssel figyelem az új évadokat ...

Zsini07 2012-09-06 17:52

Hát nem tudom, hogy elhiggyem-e, vagy sem, hogy nem plasztikáztatott, de szuperül néz ki, pont olyan csinos, mint 30 évvel ezelőtt volt. Ha a génjeinek köszönheti, én is szeretnék így öregedni :)

Nők Lapja Cafe 2012-09-06 17:52

A Dallas Samanthája visszatért, de már nem emelgeti a poharat, csak a jellegzetes féloldalas mosolya a régi. Az új sorozat második évadjában még nagyobb dobásra készül. Linda Gray arról mesélt egy interjúban, hogyan változtatta meg őt és a világot Samantha figurája.

Nők Lapja Café: Linda Gray: ,,Samantha megtörte a jeget\"

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>