Szabadidő

Menyasszonyháború!

A VIASAT3-on házasodni készülő párok veszekednek egy órán át a számukra tökéletes lagziért, az m1-en pedig egy szöszke lány dolgozik a tökéletes bosszún. Ezt nézd a héten!

A Bourne-rejtély

Menyasszonyháború!

TV2, szeptember 4., 21:25
Ha még nem láttad:
Egy srácot kihalásznak a tengerből. Nem emlékszik semmire, csak az világos, hogy Svájcban van a nevén egy trezor. Hamarosan kiderül, hogy hősünk az amerikai kormány egyik titkos szervezetének bérgyilkosa, és mostanában megbízói is keresik: persze nem azért, hogy vállon veregessék. A menekülés szerte Európában zajlik, a társ pedig egy kedves német lány, aki az életét is kockáztatva segíti hősünket. Klasszikus akciófilm, ami az elejétől a végéig izgalmas.
Miért nézd meg?
A cuki fejű Matt Damont korábban senki nem tartotta alkalmasnak egy kőkemény titkos ügynök szerepére, ám ő alaposan rájuk cáfolt.
Figyeld!
Képzeld el Matt Damon helyett a Tövismadarak-beli Richard Chamberlaint a főszerepben. Vicces, nem igaz? Pedig egy korábbi változatban még ő játszotta el Jason Bourne-t.

Bosszú

Menyasszonyháború!

m1, szeptember 5., 20:15
Mit várhatunk?
Egy lány álnéven beépül a gazdagok és szépek birodalmába, hogy aztán bosszút álljon a családját ért sérelmekért. Beférkőzve a társaságba lassanként megvalósítja ördögi tervét, de ehhez persze számos akadályt kell legyőznie. Kevés sorozat indult tavaly Amerikában, ami túlélte az első évadot, és ezek egyike épp a Bosszú. A széria titka, hogy izgalmas krimiként indul, majd szép lassan átmegy érzelmi fordulatokkal operáló szappanoperába, és amikor a sztori leülni látszik, ismét előhozza a krimivonalat. A dolog működik, a sorozat pedig simán beilleszthető a bűnös élvezet kategóriába.
Miért nézd meg?
Mert ez már a harmadik epizód, így gyúrni kell arra, hogy megértsd a történéseket. Ha később csatlakozol, még ennyire se fogod érteni.
Figyeld!
A sorozat érdekes felépítését. Az első részben megmutatják, hogy találnak egy hullát, és utána azt láthatjuk, hogyan jutunk el odáig.

A gazdatest

Menyasszonyháború!

Filmmánia, szeptember 6., 21:00
Ha még nem láttad:
Oké, tudjuk, hogy az embert nehéz meggyőzni arról, hogy egy dél-koreai szörnyfilm igazán izgalmas lehet, de néha nem árt legyőzni az előítéleteinket. A folyóba öntött mérgektől kifejlődő óriásszörny elrabol egy kislányt, akit a családja a katonák által elrendelt evakuálás ellenére próbál megtalálni a közeli csatornarendszerben. Családi moziként is szívszorító, van humora, megható, és nem utolsósorban pokolian látványos alkotás. Jobb bármelyik hasonló témájú amerikai társánál.
Miért nézd meg?
Mert a film jóval több egy szokványos szörnymozinál. Az emberek szélsőséges reakcióinak bemutatásával tökéletes társadalomkritikát nyújt.
Figyeld!
A szörny fészkét. Ritka egy gusztustalan hely.

Copland

Menyasszonyháború!

STORY4, szeptember 8., 22:05
Ha még nem láttad:
Stallonénak a kilencvenes évek végére elege lett az akciófilmekből. Bár csúcsgázsikat tett zsebre, szinte zsebpénzért vállalta be ezt a csendes kis drámát egy kisvárosi seriffről, akit azzal áldott meg a sors, hogy egy olyan településen tartsa be a rendet, ahol szinte csak zsernyákok élnek. Egy rendőr pedig nehezen fogadja el egy másik rendőr fegyelmezését, így hősünk respektje nem túl nagy a kollégák között. Amikor egy súlyos ügyben kezd nyomozni, a fél város ellene fordul.
Miért nézd meg?
Sylvester Stallonét általában buta akcióhősnek tartják, aki az izmaival tört be a filmszakmába, pedig ebben a moziban (is) megmutatja, hogy valódi színész, aki elhízva, megtörten is a vászonra termett.
Figyeld!
Amikor Sly egy lövés hatására teljesen elveszíti a hallását, a film szinte teljesen lenémul, hogy az adott jelenetben mi is azt érezzük, amit a főhős.

Fátylat rá!

Menyasszonyháború!

VIASAT3, szeptember 9., 19:00
Mit várhatunk?
A VIASAT3-nak eléggé bejött a Négy esküvő, ha most sem szakadtak le a témáról, viszont a koncepció most sokkal izgalmasabb. Minden adásban két, az esküvőjére készülő párt ismerhetünk meg, akik elég különbözően gondolkodnak a világról. Nekik kell egy közös esküvőt összehozniuk úgy, hogy megegyeznek a lagzi helyszínében, a szertartásban, a menüben, a zenében és a ruhában. Ha valamiben nem sikerül konszenzusra jutni, akkor a műsorvezetők játékos feladatokkal döntik el a kérdést. Akiknek az akarata többször érvényesül, azok vihetik el a fődíjat: a két menyasszonytánc összegét vagy a meglepetésdíjat…
Miért nézd meg?
Az acsarkodó arajelöltek arcát. Higgyük el, nekik ez az egész sokkal fontosabb lesz, mint a férjjelölteknek.
Figyeld!
Vajon hogyan működik együtt az első látásra nem túl összeillő műsorvezető-duó? Horváth Éva rideg stílusa és Müller Attila poénkodása vajon erősíti vagy kioltja egymást?

Ilyen Sylvester Stallone szétbotoxolt 90 éves anyukája
45 költségtakarékos tipp, ha esküvőre készülsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top