Szabadidő

Vége a forróságnak, lassan jön az ősz

Izzadtunk, olvadoztunk, a szerencsések csobbantak, a kevésbé szerencsések panaszkodtak. Akarjuk vagy sem: a sivatagi hőségnek vége.

Vége a forróságnak, lassan jön az őszItt a hidegfront – aki éjszakára nyitva hagyta az ablakát, érezhette, hogy már nem az a meleg nyári levegő áramlott be, sőt hajnalban még fázhatott is egy kicsit. Hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz az Országos Meteorológia Szolgálat szerint – délután 23–27 fok várható, késő este pedig szükség lehet egy kiskabátra, mert 15 fokra csökkenhet a levegő hőmérséklete. Keleten és Észak-Dunántúlon viszont nem árt esernyővel készülni – itt-ott záporok és zivatarok is előfordulhatnak.

Persze ne keseregjünk akkor sem, ha már vége a nyári szabadságunknak, mert az ősz egy kicsit még odébb van. Kedden és szerdán is sütni fog a nap, a meteorológusok szerint még esni sem fog, és a hét közepén akár 32 fok is lehet. Pénteken, az utolsó augusztusi napon még 30 felett lesz, de beborul az ég, a Dunántúlon pedig már esni fog, és feltámad a szél. Úgyhogy még egy kiadós viharra is számíthatnak a nyugati megyékben.

Szeptember elsején – ami sajnos már tényleg ezen a héten lesz – jön egy kis lehűlés: a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 20–25 fok között várható. Vasárnap sem lesz sokkal jobb a helyzet, egy kis záporeső, egy kis szél, de 27 fok is lehet, ami azért nem rossz. Szóval még ne csomagoljuk el a nyári ruháinkat!
            

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top