Szabadidő

A kánikula öt ellenszere

Ne szuszogj otthon a besötétített szobában! Segítünk, hogy a hőségben is jól érezd magad a szabadban. Programajánló az utolsó kánikulai hétvégére.

A kánikula öt ellenszereTánc mindenkinek!

Lépj ki a magassarkúból vagy a melegben a talpadhoz forrt szandálból és szökdelj mezítláb a füvön! Pesten a Zichy-kastély udvarán, a Velencei-tónál az agárdi Gödör kemping füvén szabadíthatod fel a tested képzett táncosok segítségével. A teljesen kezdők és botlábúak számára is nyitott szabadtéri órákon a mozdulatművészet mellett elveszhetünk a videoklipek hiphoptáncaiban vagy a bollywoodi filmek örömteli, életigenlő mozgáskultúrájában.

Hol? Budapest, Zichy-kastély udvara, Agárd, Gödör kemping
Mikor? Augusztus 25–26.
Mennyiért? Pesten ingyenes, Agárdon a Gödör Kempingbe belépőt kell váltani
Ne menj, ha úgy táncolsz, mint Gordon Ramsey.

A kánikula öt ellenszereTiszavölgyi kalandtúra

Ha inkább vízen mozognál, és az olimpia után kedvet kaptál az evezéshez, akkor csatlakozhatsz a Tiszavölgy kalandtúrához. Ezen a hétvégén a Tisza-tavat járják be, és nem csak az öblítőcsatornákon csordogálnak: bejárják a vízi tanösvényeket, mutatnak gémet, kócsagot és talán kerecsensólymot, halászok tanítanak a varsás halfogásra. A tó környéki településeket bringával járják be, és a tekerésben megfáradt túrázókat a helyi asszonyok kínálják krumplis tésztával, mézes finomságokkal és kecskesajttal.

Hol? Egyek
Mikor? Augusztus 24–26.
Mennyiért? Ingyenes, amíg a keret tart
Ne menj, ha neked a Tüskevár is horror volt a viharral és a csukatámadással.

A kánikula öt ellenszere5. Országos Lecsófesztivál

A Balaton biztosan megtelik az utolsó kánikulai hétvégén, a vonatok és az autópályák pláne, de megéri átvészelni az utazást. Most ráadásul a sokszor nehéz, olajjal átitatott lángosok helyett szabad ég alatt termett zöldségekből főzött lecsót kóstolhat az, aki megnézi Kenesén az 5. Országos Lecsófesztivált. A fő programpont a lecsófőző verseny, de tartanak lecsókirály-választást és fergeteges lecsópartit is. Aki délebbre állomásozik, az hasonló élményekben részesülhet a 4. Szárszói Lecsófesztiválon.

Hol? Balatonkenese
Mikor? Augusztus 25.
Mennyiért? A nevezési díj csapatonként 5000 Ft
Ne menj, ha már a Tüskevárban is untad a vízi világot.

A kánikula öt ellenszere5. Pálinka Napok

A tó másik oldalán inkább az italra koncentrálnak most, a balatonalmádi strand előtt neves pálinkaházak mérik a centilitereket. Közben a színpadon gyermekek és felnőttek néptáncolnak felváltva, és amíg még józannak számítunk, mártózhatunk egyet a vízben, spicces állapotban viszont legfeljebb a parti zuhanyokat ajánljuk.

Hol? Balatonalmádi, Wesselényi strand bejárata
Mikor? Augusztus 24–28.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha nem bírod a töményet.

A kánikula öt ellenszereHal és Bor a Parton

Aki a fővárosban ragad a hétvégére, annak sem kell a vízparti örömöket nélkülözve szuszognia otthon a besötétített szobában: a Római parton az utolsó nyári hétvégét a hal és bor ünnepének szentelik. Nemcsak hekket, hanem halászlét, harcsapaprikást és fogasfilét is kérhetünk az ország legjobb borai mellé. A szerelmespárokat romantikus borkóstolóval várják, és a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. Ráadásul az igazán jutányos árú BKV-hajóval is megközelíthetjük a helyszínt.

Hol? Budapest, Római part
Mikor? Augusztus 23–26.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha neked saját folyópartod van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top