Szabadidő

Itt teszteld az ország tortáját!

Megmondjuk, hol ünnepelj, ha friss kenyérillatra, szabolcsi almás máktortára, kicsi vagy hatalmas tűzijátékra vágysz. Risztov Évával virágok között találkozhatsz, a Balatonnál tombol a romantika. Programajánló az ünnepi hétvégére.

Itt teszteld az ország tortáját! Kenyérhétvége

Ha igazi, kemencéből frissen kiszedett kenyér illatát szeretnéd érezni augusztus 20-án, akkor tökéletes választás a szentendrei skanzen. A kenyeret nem kell üresen rágcsálni, kínálnak mellé helyben köpült vajat, helyben termett zöldséget és lekvárt, ami az ottani gyümölcsöskertek terméséből készült. Vagy kóstolhatsz édes kenyérlángost, de a legjobb, ha beszállsz a kenyérkészítésbe: őrölhetsz, szitálhatsz, süthetsz, hogy a végén két kezeddel készített kenyeret haraphasd. A gyerekek olimpiai játékokban és a játékos honfoglalásban élhetik ki magukat.

Hol? Szentendre, Skanzen
Mikor? Augusztus 18–20.
Mennyiért? 400–1600 Ft
Ne menj, ha neked tűzijáték kell.

Itt teszteld az ország tortáját! Együtt az ország!

A Mónika fagyizótól a Villa Rosaig rengeteg helyen kérhetjük szombattól az ország tortáját – akár a cukros szabolcsi almás máktortát, akár a cukormentes változatot szeretnénk (a cukrászdák teljes listáját itt találod meg). Ha az este 9-kor kezdődő tűzijátékot is látni akarnánk, akkor kezdhetjük a Duna-parton a Magyar ízek utcáján, bejuthatunk a Parlamentbe, és a gyerekeket kivihetjük a tízkor kezdődő légi-vízi parádéra. A nemzeti ünnep szervezői végre gondoltak a rockabillysekre is: a Mystery Gang vasárnap zengi be a Bem teret a Polgár Odett után, a Clark Ádám téren a Keresztes Ildikó Band játszik.

Hol? Budapest, Kossuth tér
Mikor? Augusztus 16–20.
Mennyiért?
Ingyenes
Ne menj, ha kényelmesebbnek tűnik otthon a fotel és az ágy.

Itt teszteld az ország tortáját! Debreceni Virágkarnevál

Ha a fővárosi tűzijáték neked túl hangos, akkor szagolj virágillatot Debrecenben a 45. Virágkarneválon. Tóparti hűvösséget és békakuruttyolást is kaphatsz mellé, ha megcélzod a Békás-tónál csapolt cseh és magyar kézműves söröket. Az olimpia egyik legszebb győzelme után ott lesz Risztov Éva, aki az ezüstérmes Ungvári Miklóssal a zsűri asztala mögül figyeli az egyedülálló méretű virágkompozíciókat.

Hol? Debrecen, Kossuth tér
Mikor? Augusztus 16–20.
Mennyiért? 600–3600 forint
Ne menj, ha sajnálod a levágott virágokat.

Itt teszteld az ország tortáját! Badacsonyi Rózsakő Fesztivál és Vince Balaton

Vitorlást a legtöbb ember csak akkor lát, ha a balatoni panorámán legelteti a szemét, és most Badacsonynál még néhány lapáttal rátesznek a látványra: vasárnap este nagyjából ötven lampionokkal feldíszített hajó vonul fel, miközben a mólón lágy zene szól, és a tűzijáték sem marad ki. Az sem árthat, ha a szerelmünkkel megkeressük a badacsonyi Rózsakövet, mert a legenda szerint az a pár, aki ücsörög rajta egy keveset, egy éven belül összeházasodik. Érdemes benézni a keszthelyi Festetics-kastélyba, ahol a parkban és a pompás termekben kiváló borokkal várnak a pincészetek a Vince Balatonon, és mellé az Alma együttes, a Kerekes Band vagy Maszkura és a Tücsökraj is játszik. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Balaton lesz hétvégén a romantika fellegvára.

Hol? Badacsony és Keszthely
Mikor? Augusztus 17–20.
Mennyiért? 0–2005 forint
Ne menj, ha ti inkább egy horrorfilmre bújtok össze.

Itt teszteld az ország tortáját! Tündérvölgy Fesztivál


Ha egy igazán különleges fesztiválra vágysz, távol a nagy nyüzsgéstől, és imádtad Kapolcsot, amíg ki nem nőtte magát, akkor a Tündérvölgy Fesztivált neked találták ki – a Gerecse lábánál fekvő Csabdit ajánljuk, ami csodálatos fekvése ellenére kezd elnéptelenedni. Most gyerekkoncertekkel, játékos foglalkozásokkal, családi túrákkal és házias fogásokkal keltik életre a települést, fellép a Kaláka, Gryllus Vilmos, Hajós András, de a főszerep a gyönyörű tájé.

Hol? Csabdi
Mikor? Augusztus 24–26.
Mennyiért? 1000–2000 forint
Ne menj, ha a te talpad alá beton kell.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top