Szabadidő

Már árulják a lenyúlt olimpiai cuccokat

Alig kezdődtek el a játékok, máris ügyeskedőktől lehet megvásárolni a megnyitón összeszedett konfettitől kezdve a jelmezekig szinte mindent.

Pénzzé teszik az olimpiai emléktárgyakatA londoni olimpia megnyitóünnepségéről származó relikviák árasztották el az internetes árverési oldalakat. A nézők leginkább lejárt jegyeiktől akarnak szabadulni: aki szeretne magáénak tudni egy múlt péntekre szóló belépőt, annak 60-70 fontot, azaz 20-25 000 forintot kell fizetnie érte – kérdés, hogy aki ott sem volt, annak ér-e ennyit az emlék… 

Sokkal értékesebbnek tűnnek az olyan emléktárgyak, melyeket a megnyitón dolgozó önkéntesek és szereplők bocsátottak áruba. Konfettit akár már 1 fontért is szerezhetünk, a jelmezek pedig – melyeket a nyitóünnepségen szereplők megtarthattak – jellemzően 600 és 2000 font (215 000 – 900 000 forint) közötti áron mozognak. A legolcsóbbak a nővérke- és a David Bowie-kosztümök, de egy Freddie Mercury-jelmezt is kitúrtunk a neten, amiért 5000 fontot akar kapni élelmes tulajdonosa. Ugyanennyi pénzért egy női dobos által viselt öltözékhez is hozzájuthatunk, amihez a dob is jár.

A megnyitó résztvevői közül sokan azonban felháborodtak azon, hogy kollégáik pénzzé teszik a kellékeket. „Azt hiszem, ez igazán durva tiszteletlenség, mivel direkt mondták, hogy ezeket a tárgyakat nekünk adják, de ne árverezzük el” – nyilatkozta egy brit lapnak az egyik szereplő. Egy fiatal nő viszont, aki szintén fellépett a megnyitón, ugyanitt elárulta, hogy azért adja el a jelmezét, mert az érte kapott pénzből szeretné elindítani a vállalkozását. „Szerencsésnek érzem magam, amiért ennyire közel kerülhettem az olimpiai játékok szelleméhez, ugyanakkor szeretném ezt a saját álmaim megvalósítására is felhasználni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top