Szabadidő

Irány Szeged, a napfény városa!

Szegedet sokféle jelzővel lehet illetni, a "napfény városa", "palotás város", "a fény, fürdők, fesztiválok" városa és még sorolhatnánk.

Szeged vonzerői

További fotókért kattints a képre!
             További fotókért kattints a képre!

Az 1879-es Nagy Árvíz után újra épült a város, a belváros eklektikus palotáival egy egységes városképet mutat.

Szecessziós épületeink mozgalmas homlokzatukkal, újszerű stilizált növényi motívumaikkal festői hatást keltenek. Egyik legjelentősebb szecessziós épületünk az új Zsinagóga, mely az ország egyik legszebb hatású belső terét rejti.

A „klasszikus” látnivalóink mellett, mint például a Fogadalmi templomunk, neoromán stílusú katedrális, melyről egyből Szeged jut eszünkbe, számtalan rejtett kincset nyújt a város.

 

A századforduló kiemelkedő alkotása a Szent István téren magasodó víztorony (1904), melynek tornyába a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásnapjain, illetve előre bejelentkezéssel lehet felmenni és megtekinteni a város panorámáját. A Pick Szalámi és Paprika Múzeum betekintést enged a gyártás, előállítás folyamatába. A Szegedi Papucs Látványműhelyben a páratlan szegedi papucsok elkészítésének folyamatát tekinthetjük meg. A Szegedi Vadaspark hazánk egyik legfiatalabb, legnagyobb területű és legkülönlegesebb állatkertje. A természetes kialakítású kifutókban olyan igazi ritkaságok láthatók, mint a sörényes hangyász, hópárduc vagy a fossza, vikunya és az idei évtől pingvinek is láthatóak itt. 2011-ben nyílt meg az Alsóvárosi Tájház, az alsóváros városrészben, egy árvíz utáni napsugaras oromdíszítésű parasztház, ahol betekintést nyerhetünk a századforduló népéletébe, hagyományaiba is. A Napfényfürdő Aquapolis minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt, itt található Európa leghosszabb éves üzemelésű fedett vízicsúszdája. Élménymedencékkel és egyedülálló csendes wellness részleggel, korszerű gyógyászattal várja a pihenni, gyógyulni vágyókat. A kerékpározás szerelmeseinek új szolgáltatással szeretnénk könnyíteni az itt-tartózkodást. Kerékpáros Centrumot nyitottunk, ahol a kerékpárkölcsönzés mellett gyors szervízt, csomagmegőrzést, turista információszolgáltatást nyújtunk. Az év során, nem csak tavasztól őszig, folyamatosan színes programkínálattal várjuk az idelátogatókat. Legjelentősebb rendezvényeink májusban a Szeged napi rendezvénysorozat, borfesztivállal, kézműves vásárral, koncertekkel, előadásokkal. Július és augusztus hónapban a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében opera, balett, musical, prózai előadásokat tekinthetnek meg az érdeklődők. Gasztronómiai fesztiváljaink, mint a Tiszai Halfesztivál, a Paprikanapok, bor- és sörfesztiválok kulturális programokkal kiegészítve nyújtanak kikapcsolódást. 

A város folyamatos átalakuláson megy át, fejlődik, mind turisztikailag, mind infrastrukturálisan. Ebben az évben 2 új négycsillagos szálloda nyílik Szegeden, a belvárosban.  Az Alsóvárosi Ferences Templom és Kolostor felújítása és látogatóbarát bemutatóhellyé alakítása folyamatban van, idén szeptemberben, 500 év után először, megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Számtalan érdekességet fedezhet fel még városunkban.

Bővebb információhoz juthat a következő helyeken: Tourinform Iroda, Dugonics tér 2.
Tel./fax: +36 62 488-690, Tel.: +36 62 488-699,
szeged@tourinform.hu

További információk

 

Június 1-től augusztus 31-ig várja kedves Látogatóit az ÁRKÁD SZEGED PLÁZS!

További fotókért kattints a képre!
            További fotókért kattints a képre!

Aki nem szeretne a négy fal közé zárkózni, aki szereti a napfényt és a „tengerparti” hangulatot, annak a plázson a helye! Simogató homok, ötméteres pálmafák, hideg sör, hűsítő koktélok, napozóágyak. Ezt kínálja Önöknek az Árkád tetőterasza!

2012 nyarára egyedülálló homokos, pálmafás hangulatot varázsol Önöknek az ÁRKÁD.  A Plázs  az Olimpia ideje alatt is várja a napfény és a sportok rajongóit. A nyár szinte minden napjára tartogatunk valami izgalmas programot. Az unalom messze elkerüli mindazokat, akik a Plázson járnak, tematikus napok és állandó programok színesítik a hetet.

ÁRKÁD PLÁZS –  PROGRAMOK  EGÉSZ NYÁRON

Hétfő:                                  Mozi hétfő

Szerda:                               Karaoke szerda

Péntek-szombat:                Fellépő énekesek, zenekarok 

Vasárnap:                           Gyermekprogramok, családi sport-és animációs programok

Akik az aktív kikapcsolódást kedvelik, azok a strandlöpda vagy a strandfoci pályán hódolhatnak barátaikkal a sportoknak.

Gondoskodtunk a felfrissülésről is! Aki úgy érzi, hogy túl nagy a forróság, annak lesz lehetősége egy kellemes zuhanyzásra. Ezen kívül párakapuk könnyű víz permete hűsíti a levegőt.

Sztárok a Plázson

Wolf Kati, Takács Nikolas, Back II Black, Dévényi Tibi bácsi, Fluor Tomi már június első napjaiban ellátogatott a Plázsra, júliusban fellép nálunk Tóth Vera, a Gém All zenekar, vendégeik Somló Tamás, Völgyesi Gabi és Heincz Gábor,Vastag Csaba, az Animal Cannibals, Ganxta Zolee és a Kartel és még sokan mások.

 

A fellépőkről folyamatosan tájékozódhatnak honlapunkról és a Facebookon.

 

Dance, punk és mambo a SZIN-palettáján

ATB, Lou Bega és a Yellowcard is a SZIN-en pörög augusztusban

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Idén is igazi nyárzáró bulira számíthatnak a Szegedi Ifjúsági Napok látogatói, 2012. augusztus 22-26 között.

Hogy a forró nyár egy valóban izzó, mediterrán hangulatú bulival érjen véget, a napfény városa az eddig legszínesebb zenei felhozatallal várja a SZINezőket: az amerikai pop punk csillag, a Yellowcard elsőként a szegedi közönségnek mutatja be a Southern Air című korongot, a nemzetközi dance-mester ATB feszes ritmusokkal készül a SZIN-re, a szombat esti Tisza-parti buliban pedig Lou Bega mambórevüje izzítja a latin vért.

Augusztus utolsó hetében az amerikai alternatív-pop punk színtér főnixmadara izzítja be a szegedi éjszakát: a SZIN 2012 egyik különleges vendége a Los Angeles-i székhelyű Yellowcard kollektíva lesz. A nyárzáró fesztivál látogatói különleges helyzetben vannak: a zenekar új, Southern Air című lemeze 2012. augusztus 14-én jelenik meg a tengerentúlon, így a SZIN-esek az elsők között hallhatják élőben és egészében a friss, ropogós albumot. Pénteken ATB hoz vérbeli dance-trance pop partyt Szegedre. A német DJ-producer az elmúlt években a világ élvonalába katapultálta magát, így pontosan tudja, mitől izzik fel a mediterrán bulilélek. Hogy milyen szettet varázsol a SZIN-en, azt még maga a DJ sem tudja, ugyanis saját bevallása szerint fellépésein a rajongók rezdüléseit figyelve fűzi a zenei fonalakat. Idén a latin pop fejedelme, Lou Bega is ellátogat a SZIN-re, hogy ott csapatával egy felejthetetlen estét celebráljon. Egy hangulatos színpadi és friss zenei elemekben bővelkedő bulira számíthatnak a táncoslábú fesztiválozók szombat este.

Még mindig nem késő ellátogatni a legközelebbi jegyirodába, a kényelmesek pedig akár online is megvásárolhatják SZIN-bérletüket mindössze 17.900 Ft-ért, egészen augusztus 20-ig. A szegedi diákoknak extra kedvezmény is jár, hiszen SZTE diákigazolvánnyal mindössze 14.500 Ft-ba kerül a bejutás a négy napos fesztre. A legfrissebb hírekről és az új fellépőkről a SZIN-ezők első kézből a SZIN Facebook-oldalán, valamint a www.szin.org weboldalon értesülhetnek.

Hotel Soleil Szeged**** Új fény a belvárosban

További fotókért kattints a képre!
          További fotókért kattints a képre!

A Hotel Soleil Szeged**** szegedi városközpontban található, a sétáló utcák és a Klauzál tér szomszédságában. Felkészült személyzetünk nap, mint nap azért dolgozik, hogy az Ön pihenése családias hangulatban, zavartalanul és kifogástalan minőségben teljen.

Szobáink
Szállodánkban 13 db standard szoba található, amelyek különleges galériás elrendezésűek. A 13 standard szoba mellett található még egy négy ágyas szoba is a családok részére. Mozgáskorlátozott vendégeink számára beépített lift és a speciális igényeket kielégítő mozgás könnyített szobánk biztosítja a tökéletes komfortot.

A standard szobáink nyújtotta „hétköznapi” luxuson felül biztosítunk egy 125 m2 alapterületű Luxus lakosztályt, amely minden igényt kielégít felszereltségével.

 

Soleil Rendezvényközpont

Épületünkben kialakításra került egy 80 fő befogadására alkalmas, hangszigetelt, klimatizált rendezvényterem, mely kiválóan alkalmas üzleti rendezvények, fogadások, családi események, kulturális programok lebonyolítására.

Rendezvényközpontunk részét képezi egy 15 fő befogadására alkalmas exclusive különterem, amely lehetőséget biztosít privát tárgyalásokra, kisebb családi és céges megbeszélések diszkrét lebonyolítására.

További információk a szállodáról: www.hotelsoleil.hu

Bistorant Bisztro, étterem, borbár

Bisztro

A bisztro fiatalos, gyors, egyszerű stílust képvisel, akárcsak a benne felszolgált ételek. Legyen szó a saját pékségünkben készült friss péksüteményekről, szendvicsekről, vagy a Szegeden csak nálunk kapható Café Frei kávékülönlegességeiről. Főétkezésekre helyi alapanyagok felhasználásával készült egyszerű, tradicionális ételeket kínálunk. A klasszikus francia bisztro stílusnak megfelelően hetente megújítjuk bisztro menü ajánlatunkat, figyelembe véve a szezonalitást, frissességet és természetesen vendégeink igényeit.

Étterem

A stílus éttermünk tekintetében azt jelenti, hogy egyszerre tud modern és klasszikus, hagyományokra épülő és irányt mutató lenni. Egyszerre ragaszkodunk a tradíciókhoz, de ugyanakkor szakítunk is a hagyományokkal. Ételeinkhez helyi termelőktől kizárólag friss, idényjellegű alapanyagokat vásárolunk, amelyeket régi recept szerint, de modern technikával, újszerűen tálalunk a vendég számára. Az étterem alapvetően magyar gyökerekből táplálkozik, erősen érezhető francia behatásokkal. Étlapunk által bemutatjuk vendégeinknek a magyar konyha tradicionális remekeit modern köntösben, ugyanakkor a világ gasztronómiájába is betekintést nyújtunk. Éttermünk előtti sétálóutcán kialakított 30 fős utcai teraszon tavasztól őszig szívesen látjuk vendégeinket, amely szoros kapcsolatot teremt a belváros forgatagával. Kellemes kikapcsolódást biztosítunk zárt udvarunkban kialakított 50 fős Lounge teraszunkon, kényelmet, nyugodt családias hangulatot kedvelő vendégeink számára.

Borbár

Borbárunk egyedülállóan széles választékú palettáján mutatjuk be a magyar borokat. Boraink nagy része ismert vagy kevésbé ismert, de minden esetben kiváló, alkalmanként apró családi pincékből kerül ki.

Ismerje meg éttermünket: www.bistorant.hu
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top