Íme a magyar srác, aki Bruce Willisszel dolgozott

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Huszonéves magyar színész futotta le az egyes akciójeleneteket a Die Hard budapesti forgatásán. Korábban Keanu Reevesszel is dolgozott, aki – mint meséli – szokatlanul udvarias.
Írta: Farkas Bori2012. 07. 17. Szabadidő rovat 
fotó: Aknay Csaba
Még több fotóért kattints a képre!
fotó: Aknay Csaba
A főszereplők előtt taposta az utat egy 28 éves magyar fiú a Die Hard – Drágább, mint az élet budapesti forgatásán. Kalmár Lajos technikai dublőrként került a világsztárok közelébe. „Az első forgatási naptól ott voltam a legtöbb jelenetben, találkoztam Bruce Willisszel, kezet fogtunk. Jó fej volt – mesélte. – Ez nagy megtiszteltetés, még ha nem is színészként dolgozhattam mellette. Nagyon szeretem a munkásságát.”

A nagy hollywoodi nevek közelsége tehát nem újdonság számára, hiszen játszott hajóskapitányt Keanu Reeves mellett, és találkozott Angelina Jolie-val, Anthony Hopkinsszal és Jeremy Ironsszal is, amikor Budapesten forgattak. A filmes körökben Lalaként ismert színész a szigorú titoktartási szerződése miatt nem árulhatta el, pontosan kinek a dublőre a Die Hard idei budapesti forgatásán. Mégis könnyen ki lehet következtetni, hogy a főszereplő John McClane fiát és magát John McClane-t helyettesíthette.

Kíméli a sztárszínészeket


„A technikai dublőr a beállításokhoz szükséges, nagyjából végig kell csinálnia ugyanazt a mozdulatsort, amit a színész végez, hogy például ne Keanu Reeves álljon ott félórát, amíg a lámpákat beállítják. Ez tíz perctől akár egy óra hosszán át is tarthat – magyarázza a munkája lényegét a színész. – Valamelyest kell hasonlítani a szereplőre, elsősorban magasságban, testalkatban, de azon semmi nem múlik, ha a dublőrnek kisebb vagy nagyobb a bicepsze.”

Előfordult, hogy egyszerűbb akciójeleneteket is el kellett játszania, bár ezeket kaszkadőrmunkának nem nevezné, csak kisebb ugrásokkal és futásokkal tették próbára. Ennél nehezebb az, amikor sokáig kell egy helyben állnia mozdulatlanul: „Ha egy komolyabb jelenet miatt sokáig tart a beállítás, akkor kezed-lábad elzsibbad. Ilyenkor az ember megpróbál úgy megmozdulni, hogy nem mozdul meg. A Big Bennél álló bobbyknak biztos van erre külön technikájuk, de ezt sajnos én nem ismerem.”

Ehhez is kell kondíció


Hiába tűnik tehát egyszerűnek a feladat, a napi testmozgást egyszer sem hagyhatja ki, különben nem bírná a megterhelést. „Voltak olyan látványos jelenetek, amelyekhez hasonlókban még nem vettem részt dublőrként, itt éreztem a jelentőségét a kondíciónak” – mondta Kalmár Lajos, aki csak azt sajnálja, hogy ténylegesen nem szerepel majd egyetlen képkockán sem, bár még nem kizárt, hogy egy jelenetben pont az ő arcára lesz szükség, és mégis feltűnhet a filmben.

Íme a magyar srác, aki Bruce Willisszel dolgozott

Hogy Lala egyáltalán bekerülhetett a Die Hardba, az annak köszönhető, hogy megfelelt a külföldi ügynökségek által támasztott feltételeknek, így őt is elhívták a válogatásra. Majd jött a telefon, hogy várják egy próbanapra a forgatáson. Mivel jól teljesített, másnap is számítottak rá, és három hetet töltött az új Die Hard mozifilm forgatásán.

Keanu Reeves szokatlanul udvarias


Keanu Reevesszel a 47 Ronin című szamurájos filmben játszott, amit szintén nálunk forgattak tavaly februárban, és jövőre mutatják majd be. „A kapitány első tisztje voltam egy hajón, a főszereplő szamuráj egyik utazásán. Összesen hét napot forgattam Reevesszel – mesélte. – Amikor az egyik szünetben kimentem, pont ott állt, nem vonult vissza a lakókocsijába.” Bár csak udvariassági köröket futottak, annyi kiderült róla, hogy rettentő udvarias.

„Előfordult, hogy Keanu Reeves kiengedett maga előtt az ajtónál, pedig esetenként a nála kisebb színészek is természetesnek veszik, hogy ők mennek ki először. Mindig megköszönte azt is, ha mondjuk egy kellék kardot átadtak neki. Picit zárkózott, de mégis közvetlen” – meséli a színészről, aki szomorú Keanuként vált mémmé az utóbbi években egy fotó miatt, de a magyar fiú inkább visszahúzódónak látta, mintsem bánatosnak.

Donald Sutherland kisegítette


Íme a magyar srác, aki Bruce Willisszel dolgozottA magyar srác korán kezdte a pályát, hogy huszonévesen ilyen nagy emberek mellett dolgozhasson. 16 évesen már reklámokban szerepelt, például hátizsákos fiúként érkezett a takarékpénztárba. Aztán hirtelen megtalálta egy szerep a BBC Robin Hood című sorozatában, ahol a nemesség tagjaként sanyargatta a falubelieket a fóti filmstúdió középkori díszleteiben két évadon át, amíg meg nem halt a karaktere. Mesélte, hogy innen egy kis emléket is vitt haza magával, egy „ezüstpénzt”, ami valójában alumíniumból volt, és több tízezret nyomtak belőle.

Jeremy Ironshoz a Borgiák forgatásán „csatlakozott”, a pápaválasztáskor játszódó jelenetnél. Ott állt az első sorban, majd szerepe szerint köszöntötte is az egyházfőt. Ez az a jelenet, ami miatt többen is felismerték már az utcán. „Jeremy Irons nagyon élethű karaktert teremt, igazi színész – mondta. – Angelina Jolie-val is összefutottam a filmstúdióban, amikor itt forgatott. Donald Sutherlanddel két filmben is dolgoztam, A katedrálisban és A sasban, amiben Channing Tatum római harcosként küzd a barbárok ellen. Donald Sutherlanddal is volt közös jelenetünk, azt kellett figyelnünk élvezettel, ahogy két kelta küzd egymással az arénában. Tőle kaptam pár tanácsot, ami sokat segített abban, hogy beleéljem magam a helyzetbe.”

Keresztre feszítették a megamusicalben


Tavaly óta játszik a Ben Hur Live című monumentális zenés produkcióban, amiben fogatversenyt is rendeztek tizenhat lóval, és ugyanaz a rendezője, mint a minden idők legdrágább musicaljeként számon tartott Pókember-musicalnek. „Itt elsősorban háttérszereplőként működöm közre, de felfigyelt rám a rendező és felkért, hogy másodszereposztásban játsszam el Jézust, aki előbb felszabadítja Ben Hurt, majd keresztre is feszítik” – mesélte. Reméli, van rá esély, hogy jövőre ez a musical eljusson hozzánk.

„Majd szeretnék lehetőséget kapni, hogy a külföldi stúdiókban is jobban megismerjenek – mondta a terveiről. – Szívesen mennék Angliába, aztán talán Amerikába, de magyar nagyjátékfilmekben is örömmel játszanék.”
Kapcsolódó hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

mosolyka 2012-07-17 14:45

:D

TiaMaria 2012-07-17 13:48

aztán majd másfél hét alatt róla álmodsz 3-4x   ;) 

 

 

 

XDXDXD

 

 

 

mosolyka 2012-07-17 10:57

Nekem ez a tag nem jön be:) Inkább B.Willis 30 évesen:D

zsaki71 2012-07-17 10:37

Mindkettő más funkciót tölt be. Gondolom a srác szívesen és büszkén is csinálja, és biztos nem két forinttal megy majd haza....

Miror 2012-07-17 10:24

"ne Keanu Reeves álljon ott félórát, amíg a lámpákat beállítják. Ez tíz perctől akár egy óra hosszán át is tarthat - magyarázza a munkája lényegét a színész. - "

Igen ez jellemző, szinte minden szakterületen így van ez, minden nagy ember mögött állnak olyan emberek, akik nélkül nem menne a dolog, őket általában észre sem veszik, a babérokat pedig más aratja le....

Nők Lapja Cafe 2012-07-17 10:24

Huszonéves magyar színész futotta le az egyes akciójeleneteket a Die Hard budapesti forgatásán. Korábban Keanu Reevesszel is dolgozott, aki - mint meséli - szokatlanul udvarias.

Nők Lapja Café: Íme a magyar srác, aki Bruce Willisszel dolgozott

Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom
Nyereményjáték C&A - Nők Lapja játék

C&A - Nők Lapja játék

Szavazz a C&A és Nők Lapja rendezvényén készült fotókra!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Mától újra zenél a margitszigeti szökőkút

Mától újra zenél a margitszigeti szökőkút

Az újjáépített és kibővített formájában tavaly nyáron...
Facebook lájkok száma
Elhamvasztották Gabriel García Márquez holttestét

Elhamvasztották Gabriel García Márquez holttestét

Lehetséges, hogy a hamvakat megosztják Mexikó és...
Facebook lájkok száma
Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázst és nejét

Gruppenszexre csábították Sebestyén Balázsékat

Extrém szexkalandokra próbálta rábeszélni kollégája. A...
Facebook lájkok száma

Sosem látott fordulat a VV6-ban

Két villalakó is védettséget élvez.
Facebook lájkok száma
Zimány Linda állítólag órákat töltött Jude Law szállodájában

Zimány Linda állítólag órákat töltött Jude Law szállodájában

Egy szemtanú látta a hotelben a 27 éves modellt.
Facebook lájkok száma
Palya Bea: „A lányom születése helyrehozta a kapcsolatomat anyámmal”

Palya Bea-interjú

Mezítláb pörög-forog, dobbant, talpa alatt az...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma3
Szupercuki fotók Ricky Martin divatdiktátor ikreiről

Ennivalóak Ricky Martin ikrei

Ricky Martin nemcsak magát, hanem a fiait is szereti a...
Facebook lájkok száma
Szeretőség: ki a vesztes?

Szeretőség: ki a vesztes?

Van egy férfi és van egy nő! Egymásra néznek,...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma5
Baleset érte Salma Hayeket

Baleset érte Salma Hayeket

Megint bokasérülés érte Salma Hayeket, így csak...
Facebook lájkok száma
Apja megtiltotta Britney Spearsnek a házasságot

Nem lesz újabb Britney-nász

Nem állhat újra az oltár elé az énekesnő, mert az apja...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Így néznek ki a tetovált nyugdíjasok!

Nemcsak mi öregszünk, hanem a tetoválásaink is, velünk...
Facebook lájkok száma620 Hozzászólások száma17

Ahogyan Gabriel García Márquez a világot látta

Gabriel García Márquez bölcsességeiből válogattunk egy...
Facebook lájkok száma406
Lenyűgöző reptéri fotó

Lenyűgöző reptéri fotó

8 órán keresztüli gépfelszállások egyetlen képen.
Facebook lájkok száma45
Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Züllött alak, vagy meg nem értett zseni? – Edgar Allan Poe

Szenvedélybetegségek, elfuserált szerelmek, botrányos...
Facebook lájkok száma43
Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármennyire helyes állat is

Tényleg ne vegyél nyulat húsvétra, bármenniyre helyes állat is

Vannak a cicások, a kutyások és a nyulasok. Mi...
Facebook lájkok száma41
Így készülnek a sztárok a húsvétra

Így készülnek a sztárok a húsvétra

Húsvét közeledtével kinyitották családi albumukat a...
Facebook lájkok száma35
Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Nem a te hibád, ha fogalmad sincs a nadrágméretedről

Végigjártunk néhány próbafülkét. Kíváncsiak voltunk,...
Facebook lájkok száma35 Hozzászólások száma8
Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Fotó: elképesztően néz ki Angelina Jolie

Vannak, akiknek kimondottan jót tettek az évek...
Facebook lájkok száma30

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem