Szabadidő

Így randizik az amerikai elnök

Saját maga hívja fel a virágüzletet, amikor csokrot küld? Elmehet egy romantikus sétára a testőrei nélkül? A Szerelem a Fehér Házban című filmből mindent megtudhatunk. Ezt nézd a héten!

Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

Így randizik az amerikai elnök

Film+, július 9., 22:50
Ha még nem láttad:
A XIX. századi London Tim Burton rendező számára olyan, mint egy gyereknek a Vidámpark. A ködös, koszos utcák és a jellegzetesen borzongató, Hasfelmetsző Jack tevékenységére emlékeztető helyszínek kiváló alapot szolgáltattak neki ahhoz, hogy egy sorozatgyilkossá váló borbélyról forgasson, aki az üzlete alatti vendéglő vezetőjével szövetkezett, és jó néhány vendégét kinyírva lent húspogácsaként adta el a kuncsaftok húsát. A bizarr alapsztori ellenére a Sweeney Todd nem horror, hanem musical, amiben bizarr alakok dalolnak nem kevésbé bizarr dolgokról, ám a film mégis aranyosan játékos, és ebből a témából ilyen hangulatot kihozni már önmagában is teljesítmény.
Miért nézd meg?
Mert Johnny Deppet falfehér fejjel látni, amint egy borotvával torkokat nyiszálva énekel, már önmagában nagy élmény.
Figyeld!
Gasztrobubusok és ínyencek figyelem! A film rengeteg ötlettel szolgál az emberhús elkészítésével kapcsolatban, de kérjük, senki ne vegye komolyan a látottakat!

Kettős kockázat

Így randizik az amerikai elnök

TV2, július 10., 21:15
Ha még nem láttad:
Volt idő, amikor még úgy állt a helyzet, hogy Ashley Judd egyike lesz Hollywood legnagyobb női csillagainak, de gyorsan hullócsillag vált belőle. Filmes karrierje csúcspontját egyértelműen a Kettős kockázat jelentette, amiben egy feleséget játszik, akit azzal vádolnak, hogy eltette láb alól az urát. A nő ártatlanul sínylődik a börtönben, de aztán megtudja, hogy amíg ő a rácsok mögött unta halálra magát, férje nagyon is élt, méghozzá vidáman. Hősnőnk bosszút forral, ráadásul a jog szerint simán meg is ölheti a férjét, ráadásul büntetlenül. Azért egy dolgos nevelőtiszt ott lohol a nyomában, nehogy sikerüljön neki.
Miért nézd meg?
Mert felhívja a figyelmet az amerikai jogrendszer egyik furcsa szabályára, miszerint ha valakit elítéltek egy tettért, amit nem követett el, és le is töltötte a büntetését, utána már simán megteheti a dolgot anélkül, hogy bárki felelősségre vonhatná érte.
Figyeld!
Tommy Lee Jones gyakorlatilag ugyanazt a figurát hozza, amit A szökevényben is, csak kicsit kevesebb fanyar humorral.

Hulk

Így randizik az amerikai elnök

VIASAT3, július 13., 21:20
Ha még nem láttad:
Manapság a nyár a mozikban a képregényfilmekről szól. Idén a Pókember és Batman mellett a Bosszúállók csapatában ismét feltűnt Hulk, akinek furcsa jellemzője, hogy minden filmben más alakítja. A 2003-as változatban például az akkoriban még ismeretlennek számító Eric Bana. A film már csak azért is kilóg kicsit a szokásos comics látványorgiákról, mert komoly családi dráma is van benne, ráadásul az elbaltázott kísérlet eredményeként zöld gigásszá változó főhős kalandjait gyakran osztott képernyőn nézhetjük, mintha csak egy valódi képregényt lapozgatnánk. Sajnos a bombasztikus akciójelenetek és a drámázás néha kioltja egymást, a gyönyörű Jennifer Connelly szerepe is súlytalan, de a film egy nyári estére így is tökéletesen megfelel.
Miért nézd meg?
Mert hiába egy hadsereggel is fél kézzel elbánó zöld óriás a főszereplő, a film tényleg olyan, mint egy görög tragédia az elátkozott apa-fiú kapcsolat ábrázolásával.
Figyeld!
Furcsa, hogy 2003 óta még csak kilenc év telt el, de a film technikai megvalósítása a digitális zöld monstrummal mai szemmel nézve már igencsak gyengusnak hat.

Szerelem a Fehér Házban

Így randizik az amerikai elnök

STORY4, július 14., 20:10
Ha még nem láttad:
Nem gyakori dolog, hogy egy ország elnöke házastárs nélkül kormányozzon, olykor-olykor mégis előfordul. Andrew Shepherd sajnos korán megözvegyül, így egyedülálló apaként kénytelen nemcsak a lányát nevelni, hanem az országát is vezetni. Bárki bármit gondol erről, még egy elnöknek is jár a magánélet, csakhogy nem könnyű randizni és ismerkedni, ha a világ leghatalmasabb és legismertebb emberéről van szó. Különösen akkor van gáz, ha a kiszemelt nő egy környezetvédelmi aktivista, akiről az ellenzék előkerít egy videót, amint amerikai zászlót éget…
Miért nézd meg?
Ugyan a Szerelem a Fehér Házban egyértelműen propagandafilm, ami megpróbálja megmutatni az elnök emberi oldalát, a nagyon is emberi helyzeteknek, az izgalmas környezetnek és a két főhős (Michael Douglas és Annette Bening) bájának köszönhetően kellemes kikapcsolódást nyújt.
Figyeld!
A Monica Lewinsky-botrány előtt Hollywood a Bill Clinton-érának még egy kedves, szerelmes és szerethető elnök portréjával próbált kedveskedni. Kicsit bezavar a képbe, hogy a főszerepet az akkoriban szexfüggőnek nyilvánított Michael Douglasnek adták…

Aviátor

Így randizik az amerikai elnök

m1, július 15., 23:20
Ha még nem láttad:
„A legtöbb embernek a határ a csillagos ég. Számára az ég csak a kezdet” – szólt a film szlogenje még 2004-ben, és nem tévedtek nagyot. Leonardo DiCaprio akkoriban kezdte levetni magáról „a Titanic szépfiúja” gúnyáját, és egyre komolyabb alakításokkal megnyerni a nézőket és a kritikusokat. A több Oscar-díjra is jelölt Aviátorban a sztár az aranyifjú Howard Hughest alakítja, akinek a XX. század első felében a kerítése is kolbászból volt. Az iparmágnás azonban nem érte be az egyszerű vagyonnal, ő hollywoodi rendezői karrierre vágyott, valamint meg akarta hódítani az eget a repülőgépeivel. A betegsége azonban közbeszólt, és nagyvilági élet helyett egy sötét szoba mélyére taszította Hughest. Az ő diadalokkal és bukásokkal teli története ez a film.
Miért nézd meg?
„A pénz nem boldogít” mondás tökéletes levezetése. Film egy emberről, aki bármit megkaphatott, csak a boldogságot nem.
Figyeld!
Hollywood hőskorának rengeteg híressége (Katherine Hepburn, Ava Gardne, Errol Flynn…) jelenik meg mai hírességek (Cate Blanchett, Kate Beckinsale, Jude Law…) előadásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top