Pünkösdi szerelmes levél a tévéből

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Pünkösdkor a tévécsatornák a szívünket akarják elrabolni, annyi romantikus film közül válogathatunk. A Kedves John! visszahozza a szerelmes levelek varázsát, a Terminálban Tom Hanks esik plátói szerelembe, míg A másik Boleyn lány kosztümökbe bújtatja az érző szíveket. Ezt nézd a héten!
TóCsa Írta: | 2012. 05. 28. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Pünkösdi szerelmes levél a tévéből

Kedves John!

Pünkösdi szerelmes levél a tévéből


VIASAT3, május 28., 18:50

Ha még nem láttad:

Aki látta idén a mozikban a Zac Efron-féle Szerencsecsillag című mozit, az kb. sejtheti, milyen film is lehet a Kedves John!. Már csak azért is, mert mindkét művet ugyanaz a szerző jegyzi. Mindkettőben van egy szomorú katona, aki szívvel és becsülettel védi a hazát valahol az isten háta mögött, és természetesen a háború után egy idilli, a nagyvárosoktól távol eső festői környéken éldegél, ahol megismeri a nagy Őt. A Kedves John! hősei egy álomszép tengerpart közelében laknak, konfliktusforrásként pedig az szolgál, hogy a nagy megismerkedés után kiderül: a fiúnak bizony még vissza kell mennie a frontra. A kapcsolatot levélben tartják, és a filmben felolvasott szerelmes levelek száma miatt a megtekintése felér egy szerelmeslevél-író tanfolyammal. Nyúlós, csöpögős, de abból a fajtából, amit nem lehet nem szeretni, az óriásszemű Amanda Seyfried pedig jól áll Channing Tatumnak és fordítva.
Miért nézd meg?
Éjjel a parton, Szerelmünk lapjai, Üzenet a palackban... Rémlik valami? Igen, ezeket a sztorikat mind az a Nicholas Sparks írta, aki filmünket is jegyzi. Szokott ő tévedni? Szívügyekben aligha.
Figyeld!
A Channing Tatum autista édesapját alakító Richard Jenkins alakítása annyira lenyűgöző, hogy el is homályosítja a Seyfried–Tatum szerelmespárt.

A másik Boleyn lány

Pünkösdi szerelmes levél a tévéből


STORY4, május 28., 20:00
Ha még nem láttad:
A legtöbb király elég érdekes szerelmi élettel büszkélkedhetett, de az már kevésbé mindennapi, hogy a szeretőjét kivégeztesse. VIII. Henrik udvarában még ez is előfordulhatott, de a filmbeli eseményeket fenntartással kell kezelni, ugyanis a regény, amiből készült, bevallottan történelmi alapokra építkező fikció. A Boleyn lányok egy testvérpárt takar, akik mindketten a király ágyasai lettek, de a bonyolult politikai viszonyok és a kapcsolatokból született gyerekek nem kicsit bonyolítják meg az udvarbéli dolgokat. Natalie Portman és Scarlett Johansson ugyan gyönyörűek ezekben a középkori ruhákban is, de sajnos elvesznek a kosztümjeik mögött. Nem érződik a köztük uralkodó feszültség, és a királyt játszó Eric Bana is csak arra képes, hogy suttyó, kanos bunkóként ábrázolja Henriket. Mélység híján az izgalmas sztori, a pazar díszletek, a szép kosztümök és a gyönyörű képek jelentenek vigaszt, meg a mellékszerepekben feltűnő csodás színészgárda. Jó ez, de lehetett volna jobb is.
Miért nézd meg?
A kosztümös, romantikus mozik rajongói egyszerűen nem hagyhatnak ki egy XVI. században, a király udvarában játszódó szerelmi háromszögről szóló történetet, igaz?
Figyeld!
Milyen jó királynak lenni! Mivel VIII. Henrik válási szándékát a katolikus egyház nem nézte jó szemmel, ő megalapította az anglikán egyházat, aki elnézte neki a csintalankodását. Király!

Terminál

Pünkösdi szerelmes levél a tévéből


TV2, május 28., 21:15
Ha még nem láttad:
Viktor Navorski egy olyan ország lakója, ahol véres puccs tör ki, míg hősünk épp egy repülőgépen tanyázik New York felé tartva. A gépe leszáll, de az országa eseményei miatt minden oda tartó járatot törölnek, Viktor pedig nem léphet be az Egyesült Államok területére. A patthelyzet miatt csak a terminálban maradhat, ahol nem órákat, hanem hónapokat kell várnia szabadulására. A túlélés (tiszta ruhák, étel, ital...) egy ilyen környezetben nem könnyű, de barátok segítségével bármi lehetséges. A film eleinte az ügyetlenkedő kisember szerepében lubickoló Tom Hanks miatt kifejezetten vicces, a játékidő második felében, a romantikus szál (Catherine Zeta-Jones képében érkezik) megjelenésével azonban inkább drámaivá és szentimentálissá válik. Spielberg hatásvadász, de hatásos filmet készített egy abszurd helyzetbe került csávóról, aki egy számára idegen világban találja fel magát pusztán a jó szíve segítségével.
Miért nézd meg?
Mert a plátói szerelmekről szóló sztorik többnyire cukik és gyermekien naivak, és ez Spielberg és Hanks közreműködésével sincs másképp.
Figyeld!
Ha egyszer mondjuk egy kitörő vulkán miatt hosszabb időre egy reptéri terminálon ragadunk, Tom Hankstől hasznos tippeket kaphatunk a túléléshez.

Leon, a profi

Pünkösdi szerelmes levél a tévéből


Film+, május 30., 23:35
Ha még nem láttad:
A bérgyilkosokról szóló mozik külön alműfajt képeznek az akciófilmeken és a krimiken belül, és ha a témának van szakértője, az egyértelműen Luc Besson, aki a Nikitával megalkotta a filmtörténet legemlékezetesebb női gyilkosát. A Leon, a profiban ennél is egy fokkal tovább ment, ugyanis a filmbéli bérgyilkostanonc nemcsak lány, hanem alig tizenhárom éves. A szüleit meggyilkolták, és a szomszédjában lakó fura figura veszi őt pártfogásába. Bár a filmben bravúrosan kivitelezett akciójelenetek egész sora látható, mégsem ez benne az igazán érdekes, hanem az egymás ellentéteiként egymást tökéletesen kiegészítő Jean Reno – Natalie Portman páros. A kislány okos és szép, míg a férfi esetlen és buta, és egyvalamihez ért: a gyilkoláshoz. Viszont vannak elvei. Kapcsolatuk nemcsak mester és tanítványa, hanem apa és lánya kapcsolat is egyben, sőt Besson még egyfajta szerelmi szálat is pedzeget, de ezt nem viszi túlzásba. Csodás mozi, minden idők egyik legjobb főgenyájával, a drogos, korrupt zsarut alakító Gary Oldmannel.
Miért nézd meg?
Ez volt az a film, amiben Natalie Portman először kapott főszerepet, alig tizenhárom évesen. Már itt is olyan páratlan alakítást nyújt, amiért Oscart érdemelt volna, ám erre egészen a Fekete hattyúig kellett várnia.
Figyeld!
Jean Renót egy liter tejjel és egy cserepes virággal. Lehet, hogy bérgyilkos, de borzasztó cuki.

Friss levegő

Pünkösdi szerelmes levél a tévéből


m2, június 2., 20:30
Ha még nem láttad:
Első blikkre egy mozi se jut eszünkbe, melynek főszereplőnője egy vécésnéni lenne. Már csak ezért is különleges film a Friss levegő, ami egy hazánkban megszűnni nem akaró, retro-lakótelepi panelvilágba vezet minket. Angéla igazi lázadó kamaszlány, aki annak ellenére, hogy az anyja mindent megtesz a nevelése érdekében, szégyelli őt. Nem tetszik neki, hogy csak vécésnéniként dolgozik, és az sem, hogy nem tudja támogatni a lány nagyra törő terveit. A köztük lévő kommunikáció nullához közeli, és egyre inkább elhidegülnek egymástól. Ahhoz, hogy ez megváltozhasson, sajnos egy tragédiára van szükség. Szocreál környezetben játszódó dráma egy csonka családról, és arról, hogy mi köt össze és mi választ szét két generációt. Pompás színészek lenyűgöző játékával.
Miért nézd meg?
Mert a jó magyar film ritka, mint a fehér holló, és ha találunk egyet, azt nem szabad kihagyni. Márpedig Kocsis Ágnes munkája, a Friss levegő egy egészen kiváló anya-lánya mozi.
Figyeld!
Amikor anya és lánya együtt nézik a kedvenc sorozatukat. Bár rengeteg köztük az ellentét, ilyenkor némán is érződik, hogy ők mégis egy család.

Olvass tovább

Hozzászólások

TCS 2012-05-30 09:03

A Friss levegő c. film ajánlójánál egy másik Kocsis Ágnes filmből van kép - a Pál Adriennből.

Az egy dolog, hogy legalább arra odafigyelhetnének az igényes NLC-nél, hogy a képet és a szöveget megfelelően párosítsák, bár ehhez látni kellett volna a filmeket, vagy legalább utánanézni...

Más: a jó magyar film ritka, mint a fehér holló?! Nagyon csúnyát gondolok most. Persze, kérdés, mit tekintünk jó filmnek... Szerintem sok jó magyar film készül, készült az elmúlt időben.

Amarynda 2012-05-30 08:51

Jo hogy itt nem unneplik a punkosdot, igy nem tevodik at a tv programokra a dolog.

 

Mondjuk nem igazan ertem hogy a vallas kedveert miert kell egesz heten csopogos filmeket nezni. mi van azzal aki nem vallasos pl....

Vargánya 2012-05-29 22:45

Nekem meg a kis tököm tele azzal, hogy normális filmet találni képtelenség. Speciel nem nézek romantikus filmeket, mert ki nem állhatom, de manapság mégis minden filmet átszövi a romantikus szál, idegesítő. És most nem tv filmekről beszélek csak, mert tv-t egyáltalán nem nézek, úgy általában tök pocsék filmeket látni manapság, mind egy kaptafa.

andi*1970 2012-05-29 20:49

Nekem meg az tűnt fel, hogy sok családi film volt. Amúgy csak sorozatok mennek mindenhol, szappanoperákkal. Nem is beszélve a rengeteg tele shopról

Hialin 2012-05-29 20:40

A terminál nagyon jó kis film, sajnos nem tudtam végignézni, de Tom Hanks fantasztikusat alakít!

zimmezumma 2012-05-29 20:21

Pünkösd már elmúlt....

 

Nem esetleg Pünkösd után akart lenni a cím? 

sarga_rozsa87 2012-05-29 20:12

Hát. az enyémre lehet, mert imádom az ilyen filmeket

Nők Lapja Cafe 2012-05-29 20:12

Pünkösdkor a tévécsatornák a szívünket akarják elrabolni, annyi romantikus film közül válogathatunk. A Kedves John! visszahozza a szerelmes levelek varázsát, a Terminálban Tom Hanks esik plátói szerelembe, míg A másik Boleyn lány kosztümökbe bújtatja az érző szíveket. Ezt nézd a héten!

Tovább a cikkre...