Életükben először mozizhatnak a szegény gyerekek

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Több mint hatezer rászoruló gyereket ingyen visznek moziba, mert nekik a kedvezményes jegyre sem futja.
2012. 05. 07. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Rászoruló gyerekek nézhetik meg moziban a Vukot, a Kisvakondot és a Fel! című lufis mesét az Életrevalók mozihéten a gyereknap alkalmából. „Most hatezer gyereknél tartunk, nagyon sokan jelentkeztek, de mi is kerestünk meg intézményeket” – mondta el Répás Ágnes, a programot szervező Budapest Film kommunikációs vezetője a Nők Lapja Cafénak.

Életükben először mozizhatnak a szegény gyerekek


Kedvezményes jegyre sem futja


„Sok olyan gyerek jön, aki még életében nem járt moziban – mesélte. – Több intézmény olyan helyzetben van, hogy hiába kínálunk csoportos kedvezményt és az iskolásoknak külön akciókat, így sem tudják megfizetni a jegyeket.” A vetítések május 21-én kezdődnek négy budapesti moziban, a Corvinban, a Művészben, a Puskinban és a Toldiban, és arra külön büszkék, hogy elsőre nem egy plázában éri szélesvásznú élmény a gyerekeket.

Hogy a nehéz körülmények között vagy fogyatékkal élő gyerekek mozizására egyáltalán nem jut pénz, az akkor derült ki számukra, amikor a Puskin-kuckó nevű programsorozatot szervezték óvodásoknak. Itt a hagyományos rajzfilmek mellett zenével kísért Leo és Fred-epizódokkal és bábszínházzal ismertetik meg a kisebbeket a mozizás élményével.

Van kiút


Életükben először mozizhatnak a szegény gyerekekIgyekeztek most is olyan filmeket összeválogatni, amelyek értéket hordoznak, így nem a most aktuális divatdarabokat láthatják a gyerekek. A kicsik a Micimackó, a Bogyó és Babóca és a Sammy nagy kalandja közül választhatnak, az alsósoknak például a Vukot játsszák, a felsősöknek az Oscar-díjas Fel! című mesét, a gimiseknek az Életrevalók című vígjátékot, amiben egy börtönből szabadult fekete fiú egy tolószékbe került gazdag fehér férfi ápolója lesz. „Ez tulajdonképpen róluk szól, hiszen ők is nagyon rossz körülmények között élnek, és ez a film azt mutatja, hogy van ebből kiút” – magyarázta Répás Ágnes.

A hét végén aztán a mindenki számára nyitott gyereknapi programokon is részt vehetnek, ahol nemcsak együtt mozizhatnak a többi gyerekkel, hanem Levente Péter kacagó koncertjét is közösen élvezhetik, és áthozzák a Millenárisról a Kisvakond-kiállítást, amit a gyerekek saját rajzai egészítenek majd ki. A mozihétre egy nappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt, ma várják utoljára óvodák, iskolák, nevelőotthonok és ifjúságvédelmi szolgálatok jelentkezését.
Olvass tovább

Hozzászólások

sarga_rozsa87 2012-05-08 17:43

A Fel! egy nagyon aranyos kis mese, ajánlom mindenkinek

andi*1970 2012-05-08 12:11

Igaz lehet moziban nem jártak még, de a netről letöltött dvd és plazma tv. már látták. Egyébként tényleg nagyon jó kezdeményezés és a cég még az adóból is leírhatja. Bocsi ha undok vagyok, de most ilyen a kedvem :'(  

Aquarium 2012-05-07 22:09

Bár csak sok ilyen kezdeményezés lenne és sok gyerek álma valóra válhatna.

Nők Lapja Cafe 2012-05-07 22:09

Több mint hatezer rászoruló gyereket ingyen visznek moziba, mert nekik a kedvezményes jegyre sem futja.

Tovább a cikkre...