Szabadidő

47 év után került elő a gyerek elveszett teknőse

Közel öt évtized múltán épen és egészségesen előtrappolt az elveszett állat. Nem is volt szívük ezt a szabad lelket újra házi kedvencként tartani.
Forrás: CBS
Forrás: CBS

A most 57 éves Jeff Cokeley még 1965-ben, kiskamaszként – állatvédők most ne olvassanak tovább – belevéste nevét és az évszámot szárazföldi teknőse páncéljába. Lehet, hogy ezt az állat is zokon vette, mindenesetre még ebben az évben elkóborolt a kertjükből, és hiába keresték, nem találták meg.

Jeff apja, Holland ma is ugyanabban a házban él a pennsylvaniai South Strabane városában. Az idős férfi néhány napja szomszédja kutyáját sétáltatta, amikor arra lett figyelmes, hogy az eb talált egy teknőst. Amikor a férfi elvette a kutya orra elől az ép és egészséges hüllőt, megdöbbenéssel fedezte fel az állat hasán a fia kézjegyét – számolt be az esetről a CBS.

Az apa hazavitte a teknőst, lefényképezte, és a fotókat elküldte ma már New Yorkban élő fiának. „Amikor megláttam a betűimet és a dátumot a teknős hasán, nevetni kezdtem – mesélte Jeff az amerikai tévécsatorna riportjában –, rögtön meg kellett mutatnom feleségemnek.”

Holland ugyanitt elmondta, hogy a fényképek elkészítése után visszavitte a teknőst oda, ahol megtalálta, és szabadon engedte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top