Szabadidő

A jó nők elveszik a pasik eszét

Jake Gyllenhaal a nála tizenegy évvel idősebb Jennifer Anistonba zúg bele, Liv Tyler után egész csapatnyi pasi döglik, Kathleen Turner pedig halálba szívatja a férjét játszó Michael Douglast. Ezt nézd a héten a tévében!

Az út

A jó nők elveszik a pasik eszét

m2, április 23., 23:50
Ha még nem láttad:
Cormac McCarthy sosem tartozott a könnyed ponyvaszerzők közé, de Az út az ő életművében is különösen brutális darab. Sokáig megfilmesíthetetlennek tartották, ám mégis sikerült a lehetetlen. Az apokalipszis utáni világ maradványain vándorló apa-fia páros kapcsolata már csak azért is megindító, mert a remény legkisebb sugara nélküli is ragaszkodnak egymáshoz és az élethez, és a körülmények dacára nem szűnnek meg embernek lenni. Pedig kannibál hordák járják a vidéket, a világban pedig megszűntek a színek, és csak a szürke van. Lenyűgöző és az ember lelkét felzaklató darab Az út, ami a megnézése után egy jó darabig a fejünkben motoszkál majd.
Miért nézd meg?
Mert az apokalipszis utáni disztópiamozik általában lélek nélküli, buta akciófilmek, de Az út egy család szemszögéből, rendkívül humánusan és élethűen tudja megmutatni ezt az amúgy sci-fibe illő világot.
Figyeld!
Amikor apa és fia lemennek egy ház pincéjébe, és megtalálják az ott fogva tartott embereket. Bár nem horrorfilmről beszélünk, ennél a jelenetnél nem sok rémisztőbbet láthattunk az utóbbi évek során.

A rózsák háborúja

A jó nők elveszik a pasik eszét

Filmmúzeum, április 24., 23:00
Ha még nem láttad:
A nyolcvanas években az olyan filmeknek köszönhetően, mint A smaragd románca és A Nílus gyöngye, a Michael Douglas – Kathleen Turner duó igazi hollywoodi álompárnak számított. Pont ezért volt izgalmas választás őket megtenni egy széteső házasságról szóló mozi főszereplőjévé, ahol mindketten a legrosszabb oldalukat tudták megmutatni. A rózsák háborúja akár sima dráma is lehetne, de a film rendezője, Danny De Vito meglátta a sztoriban egy kiváló fekete komédia lehetőségét. Hőseink veszekedései annyira durvák, hogy az már vicces (kocsirombolás, lógás a csilláron, „kutyafőzés”), és a filmből kiválóan meríthetünk, hogyan tegyük pokollá a párunk életét. Mi inkább mégis a boldog szerelmet javasoljuk.
Miért nézd meg?
Mert a filmből megtudhatod, hová fajulhat egy igazi szerelem. Például igazi gyűlölet lehet belőle.
Figyeld!
Érdekes játék megnézni a filmben Kathleen Turnert, aztán gyorsan megnézni egy róla készült mai képet. Mit nem tesznek az évek és a kilók?

Éjszakai rohanás

A jó nők elveszik a pasik eszét

Universal Channel, április 26., 23:20
Ha még nem láttad:
A nyolcvanas évek végén, az ún. buddy movie-k (haverfilmek, amelyekben két ellentétes jellemű figura kénytelen együttműködni egy ügyben, hogy aztán a végére haverokká váljanak) aranykorában Hollywood sorra ontotta magából az efféle filmeket, de az Éjszakai rohanás még a dömpingből is ki tudott emelkedni. Köszönhette ezt a fordulatos történetének, a jó szövegeinek és a Robert De Niro – Charles Grodin párosnak, aki úgy tudták piszkálni egymást, mint senki más a vásznon. A film sztorija amúgy tipikusnak mondható: egy fejvadásznak Amerikát átszelve kell hazaszállítania a maffia körözött könyvelőjét, miközben nyomukban van a rendőrség, a maffia és egy konkurens fejvadász.
Miért nézd meg?
Robert De Niro ebben a filmben mutatta meg először, hogy van érzéke a komédiához, és vígjátékszínésznek is nagyszerű.
Figyeld!
Alonzo Mosley nyomozó arcát, amikor folyton emlékeztetik rá, hogy Jack Walsh mindig túljár az eszén.

Érzéki csalódás

A jó nők elveszik a pasik eszét

VIASAT3, április 27., 21:20
Ha még nem láttad:
Számtalan stílusban született már film a végzet asszonyairól, vagyis azokról a nőkről, akik után annyira döglenek a férfiak, hogy akár a halálba is mosolyogva gyalogolnak értük. Az Érzéki csalódásban egy kisebb csapatnyi kanos pasi liheg a mininél is minibb ruhákba öltöztetett Liv Tyler nyomában, és mindnyájan csak azt akarják. És a nőért lazán hajlandók lopni, csalni, hazudni, és akár ölni is. Fergeteges vígjáték arról, hogy a pasik mennyire tudnak megbolondulni egy pár formás, hosszú comb láttán.
Miért nézd meg?
Mert igazi önfeledt bohóckodást láthatsz, ahol Hollywood olyan menő színészei csinálnak magukból örömmel hülyét, mint Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman és az idióta frizurás Michael Douglas.
Figyeld!
A Carlt alakító Paul Reiser filmbéli halála annyira vicces, hogy utána percekig nehezen kapunk levegőt a nevetéstől.

Jóravaló feleség

A jó nők elveszik a pasik eszét

STORY4, április 29., 23:45
Ha még nem láttad:
Nehezen elképzelhető, hogy Jennifer Aniston szürke alakot játsszon, de a Jóravaló feleségben ez is megtörtént. Jenny egy áruházi eladónőt alakít, aki a munkájába és a nem működő házasságába (férje gyakorlatilag minden estét azzal tölt, hogy jól beszív a haverjával a kanapén) teljesen beleszürkült. Mentőövként tűnik fel egy új áruházi kolléga (Jake Gyllenhaal), aki bár sokkal fiatalabb, mégis azonnal megtetszik a nőnek. Vajon érdemes feladni az eddigi életét egy kaland lehetőségéért? A film reményt kelt, és mindenkit arra biztat, hogy ne érje be a középszerrel.
Miért nézd meg?
Mert Jennifer Anistonból szinte csak a vígjáték-színésznői arcát ismerjük (a bulvárhős mellett), és itt végre megmutathatja, hogy sokkal tehetségesebb annál, mint amilyennek tartják.
Figyeld!
Jennifer Aniston és Jake Gyllenhaal között a tizenegy év korkülönbség ellenére tökéletes az összhang és működik köztük a kémia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top