Szabadidő

Trónok harcával versenyez a köztévé sorozata

Itthon nem lett közönségkedvenc a Hacktion című sorozat, na de majd külföldön... A magyar produkciót több díjra is jelölték az 52. Monte Carló-i Televíziós Fesztiválon – adta hírül az MTI.
Trónok harcával versenyez a köztévé sorozata

A Hacktion alkotói a drámasorozatok mezőnyében kiosztható összes díjért versenybe szállhatnak és elnyerhetik a legjobbaknak járó Arany Nimfa szobrot – tájékoztatta az MTI-t pénteken a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kommunikációs Igazgatósága.

Az MTVA közleménye szerint Kálomista Gábor, a sorozat producere a „kiváló nemzetközi producer” és a „kiváló európai producer” kategóriájában is esélyes a győzelemre. A „kiváló színésznő” kategóriában Oroszlán Szonjának és Földes Eszternek szurkolhatunk, míg a „kiváló színész” elismerésért Hujber Ferenc és Szente Vajk vesz részt a rangos nemzetközi megmérettetésen.

Az 52. Monte Carló-i Filmfesztivált június 10–14. között rendezik meg II. Albert monacói herceg, a fesztivál tiszteletbeli elnöke és patrónusa részvételével. Idén 23 ország 30 filmje száll versenybe a díjakért a drámasorozat kategóriában.

Miben más?
A fesztivál a maga nemében egyedülálló, és az alapító, III. Ranier herceg szándékainak megfelelően 1961 óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az amerikai sorozat- és filmdömpinggel szemben kiemelt figyelmet szenteljen az európai és a világ más részéről érkező alkotásoknak. A tavalyi nyertesek között volt a legjobb dráma kategóriában például a Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat, a legjobb vígjáték a Modern Family (Modern család) lett, a közönségdíjat pedig a Helyszínelők vitte el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top