Szabadidő

Locsoltasd magad traktorról!

Ha nem kérsz a matyók edzővizéből, akkor köszöntheted a tavaszt Erzsébet királynéval, aki a Gödöllői Királyi Kastélyban tart ünnepélyes fogadást. Osztódni kellene, annyi a jó program húsvét hétvégére.

Matyó húsvét

Locsoltasd magad traktorról!Régóta vágyunk egy klasszikus vödrös locsolásra, de még ezen is túltesz a matyó húsvét egyik programja, a traktorról locsolás edzővízzel, ami ráadásul olcsó kölniszagot sem hagy maga után. Felfrissülés után csipegethetünk a pipícsből, a matyók madárformájú húsvéti kalácsából, aztán hagyományőrzőkkel és népdalkörökkel vegyülhetünk a skanzen jellegű Hadas városrészben. Vasárnap a gyerekek is nevezhetnek a Hór-völgyi víztározónál rendezett horgászversenyen, a Gépmúzeumban pedig a húsvéti állatudvar mellett megnézhetjük, hogyan ütik a vasat a harmadik Mezőkövesdi Kovácstalálkozón.

Hol? Mezőkövesd, Hadas városrész, Gépmúzeum, Hór-völgy
Mikor? Április 8–9.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha semmilyen formában nem kérsz locsolást.

Húsvét a kastélyban: Ibolya Nap

Locsoltasd magad traktorról!Előkelőbb húsvétja nem lehet a gyerekeknek a gödöllőinél, itt vasárnap reggel Erzsébet királyné tart fogadást a díszteremben, és a Kastélypark ibolyái között rejtettek el nekik tojásokat. A kicsiket külön nekik szóló tárlatvezetéseken viszik végig Sissi egykori lakhelyén, ahol a lakosztályát kedvenc virága, az ibolya színeivel dekorálták.

Hol? Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély
Mikor? Április 7–9.
Mennyiért? 0–1200 forint
Ne menj, ha nincs a családban királylányjelölt.

Hévízi Hungarikum Fesztivál

Locsoltasd magad traktorról!Most, hogy áprilisban elfogadták a hungarikumokról szóló törvényt, duplán lehet ünnepelni Hévízen az első helyi hungarikumfesztiválon. A fő vonzerőnek az országos pulikutya-találkozó tűnik, biztos látványos lesz sok piros nyelvű szőrmók egy helyen, talán még el is kezdik terelni egymást. Ígéretes még a magyar gyártmányú kerékpárokat és a Rubik-játékokat bemutató kiállítás, amit szombaton Lajkó Félixszel, vasárnap Szalóki Ági koncertjével fejelnek meg.

Hol? Hévíz, Deák tér
Mikor? Április 4–9.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha te inkább az egzotikumra buksz.

Húsvét a Katica-tanyán

Locsoltasd magad traktorról!Ha megnéznéd, hogyan dagaszt kenyeret a gyereked, vagy megmutatnád neki, hogyan jön ki a tej a tehénből, akkor a zselici Katica Tanya jó választás lehet a hétvégére. Egészen hétfő estig várják sűrű és változatos foglalkozásokkal a családosokat, és ha jó szülők voltunk, mert nem vettünk otthonra feleslegesen kisnyuszit, akkor itt bepótolhatjuk az állatozást a nyuszikkal, libákkal, kacsákkal, gyöngytyúkokkal, lovakkal, kecskékkel, bocikkal, bárányokkal, és akkor még fel sem soroltunk mindent.

Hol? Patca, Fő utca 27.
Mikor? Április 9-ig
Mennyiért? 890–950 forint
Ne menj, ha már az otthonod is egy állatfarm.

Nemzetközi Párnacsata Nap

Locsoltasd magad traktorról!Ha húsvétozás helyett inkább csak tombolnál egy nagyot a városban anélkül, hogy őrültnek néznének akkor szombaton a Március 15. téren a helyed. Itt ismerős és ismeretlen püföli majd egymást párnával a Nemzetközi Párnacsata Nap alkalmából. Párnát mindenképp vigyél magaddal, lehetőleg tollasat.

Hol? Budapest, a Március 15. tér felújított északi fele
Mikor? Április 7. 16:00
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha messze elkerülöd a fővárost húsvét környékén.

Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

Locsoltasd magad traktorról!A Vörösmarty téren már nemcsak karácsonykor keveredhetünk vásári forgatagba, most a Budapest Tavaszi Fesztivál telepítette be mesterek és kézművesek standjaival. Aki megéhezne, az a tavaszi köleskásától a strucckolbászon át sokféle étellel lakhat jól, a kicsiket külön gyerekprogramokkal várják, és délutánonként egymást követik a koncertek.

Hol? Budapest, Vörösmarty tér
Mikor? Április 9-ig
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha nem szívesen költenél.

Húsvét Ópusztaszeren

Locsoltasd magad traktorról!Önkéntes tűzoltók is bekapcsolódnak a locsolásba az ópusztaszeri húsvéti ünnepen, ahol elrejtett aranytojás után kutathatnak a fiatalok. A lányokat tojásfestésre, tojáshímzésre és mézeskalács-díszítésre hívják, közben a fiúk racka juhokat terelhetnek és megtanulhatják, hogyan kell őket nyírni. Emellett például Paprika Jancsi Csúzlizdájával, anyja-lánya és apja-fia vetélkedőkkel várják a vendégeket.

Hol? Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark
Mikor? Április 8–9.
Mennyiért? 2200 forint
Ne menj, ha már így is túl jól nyír a gyerek.

Indul a 33 kívánság akció
Legyél te is jó tündér! Kattints, és teljesítsd egy nehéz sorsú gyermek álmát!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top