Szabadidő

Ki pancsol jobban: Julia Roberts vagy Al Pacino?

Jennifer Lopez és George Clooney enyelgésének és Macaulay Culkin borotválkozás utáni üvöltésének is bérelt helye van a legjobb fürdőszobai jelenetek között.

Ahogy magyar valóságshow sincs fürdőszobai kukkolás nélkül, úgy a filmesek sem szégyellik el magukat a küszöb előtt. Legyen szó erotikáról, idióta övön aluli poénokról vagy lelkizésről, a fürdőben sok minden megtörténhet. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb tíz fürdőszobai jelenetet, szavazd meg a végén, neked melyik a kedvenced, vagy ha tudsz még ezeknél is jobbat, írd meg kommentben!

Micsoda nő!

Az egyik legismertebb kádas jelenet az, amiben Julia Roberts Prince Kiss című számát énekli a Regent Beverly Wilshire Hotel kádjában egy citromsárga walkmannel, miután felszedte az utcáról Richard Gere. Utána még megalkusznak az árszabásról, egészen háromezer dollárért nyújt egyhetes szolgáltatást a szerencsés prostituált, aki örömében egy árulkodó  káromkodás után elmerül a habokban. Később már együtt pancsikolnak a luxusfürdőben, és Richard Gere apjával való viszonyát tárgyalják. A lélekápolásban fontos szerep jut Julia Roberts hosszú lábainak.

Reszkessetek, betörők!

Macaulay Culkin a jelenlegi formája helyett inkább úgy marad meg a fejünkben, mint a Reszkessetek, betörők! Kevinje, amint az arcára tapasztott kézzel ordít. A poszteren is ezzel a fejjel szerepel, de nemcsak a betörőkre reagál így, hanem az aftershave-re is, amit az után próbál ki, hogy egyedül marad otthon, és hirtelen nagyon felnőttnek érzi magát. Parodizálták is elégszer, a neten sok olyan videót találni, ahol gyerekek ezt utánozzák akarva-akaratlanul.

Mint a kámfor

Gyűjteményünk legerotikusabb darabja egy 98-as álomjelenet, amiben Jennifer Lopez fegyverrel a kezében lepi meg a gyertyafénynél fürdőző George Clooney-t. A profi bankrabló csukott szemmel is észleli a helyzetet, és megragadja a fegyvert, amit vad csókolózás követ, és Jennifer Lopez ruhástól merül a kádba enyelegni. A jelenet attól különösen izgalmas, hogy a férfi és a nő elvileg ellenfelek, és a nő jobban tenné, ha magába fojtaná az ábrándjait.

Idétlen időkig

A fürdőkád nemcsak a romantikázás helyszíne lehet, miután Bill Murray-nek elege lesz abból, hogy egy unalmas kisvárosban került időörvénybe, kitalálja, hogy véget vet az életének. A sokadik egyforma reggelen ahelyett, hogy kivonulna a mormotáról tudósítani, vagy megpróbálná meghódítani Andie MacDowellt, lenyúlja a reggelizőből a kenyérpirítót benne két kenyérszelettel, beindítja, és beejti maga mellé a kádba.

Keresd a nőt!

Ben Stiller a fürdőszobai jelenetek egy szűk szeletének igazi specialistája, ennek legtöbbet emlegetett példája a Keresd a nőt! egyik részlete. A filmben fogszabályzós kamaszként Cameron Diaz után csorog a nyála, és épp az ő családjuknál vendégeskedik, amikor tévedésből kukkolónak nézik, miközben egy turbékoló galambpárra bambul ki a vécéablakon. Ijedtében túl hirtelen rántja fel a cipzárt, ami elkapja a szerszámot, és végül az egész utca szeme láttára tolják ki a mentőautóba a megszégyenült udvarlót. A Derült égből Pollyban aztán a kifogyott vécépapír miatt kerül kínos helyzetbe, az Apádra ütök című vígjátékban pedig Robert de Niro szorítja be a mellékhelyiségbe, hogy a vécén ülve kelljen hallgatnia a fölé tornyosuló kiállhatatlan após okosságait.

Sebhelyes arcú

A Sebhelyes arcú a legjobb liftes jelenetek listáján is feltétlen szerepelne Michelle Pfeiffer szexi belépőjével, de a film fürdőszobában is erős. Brian de Palma ráadásul a 80-as években már azt is tudta, hogy a szoba közepébe épített fürdőkád az igazán menő. Al Pacino elszállt kokainbáróként egy nem is akármekkora márványkádból osztja a szöveget egyik kezében szivarral, a másikban távirányítóval, mire körömlakkozás közben kiszól neki Michelle Pfeiffer, hogy legyen szíves ne káromkodjon már annyit, és ne csak a pénzről beszéljen állandóan. Később a sértett maffiózó pöffeszkedve nyom le egy kisebb monológot arról a habokban, hogy itt minden neki köszönhető.

Amerikai szépség

A legemlékezetesebb fürdőkádas jelenetek között megingathatatlan az Amerikai szépség helye. Kevin Spacey éjjel botorkál ki a fürdőszobába, ahol óriási gőzfelhők között megtalálja azt a csábító szőke tinit, aki a lányával együtt ugrál az iskolai pomponcsapatban. Amikor már azt hinnénk, hogy mindjárt valami borzasztó törvénytelenséget látunk, kiderül, hogy az egészet csak képzelte, miközben a felesége mellett fekszik az ágyban, és furcsa neszek szűrődnek ki a paplan alól.

Szellemirtók 2

Ha van lista, amibe belefér a Szellemirtók bármelyik része, akkor ezt a filmtörténeti klasszikust lehetetlen kihagyni. Itt Sigourney Weaver készül fürdőzni a kisbabájával, amikor egy hatalmas rózsaszín nyelvre emlékeztető szellem bújik elő a fürdőkádból.

Nagy Lebowski

A lazaság filmes helytartója Jeff Bridges, aki a Nagy Lebowski elején épp a fürdőkádban kapcsolódik ki, amikor egy csapat német akcentusú verőlegényke keresi fel váratlanul. Egy aranyosnak tűnő mormotát is hoznak magukkal, ami a vízbe dobva félelmetes fenyítőeszközzé alakul. Ebből is látszik, hogy az ember fürdőzés közben a legkiszolgáltatottabb.

Amerikai fogócska

A filmes fürdőszobázás már a 60-as években sem volt tabu, itt is csak a vetkőzéssel bántak csínján. Miután Audrey Hepburnt egy csomó férfi üldözi az Amerikai fogócskában, fél egyedül a hotelszobájában, ezért átcsalja magához az épp tisztálkodni készülő Cary Grantet. A férfi erre nekiáll a nő szeme láttára zuhanyozni, amihez a jó erkölcs jegyében csak a cipőjét veszi le. Közben bolondosan bizonygatja, hogy a zakó gyártója is ezt a kezelési módot ajánlja. A poén mindenesetre megteszi a hatását, mert Hepburn innentől már csak kacarászik ezen a marhaságon.

A(z) “Szerinted melyik a legjobb fürdőszobás jelenet?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Julia Roberts a luxushotel kádjában

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top