Szabadidő

Kreatívabbak a Harry Pottert néző gyerekek

Kreatívabban játszanak azok a kisgyerekek, akik varázslókat nézhetnek a tévében.

A Harry Potter fejleszti a gyerekek fantáziájátBrit tudósok megvizsgálták, hogy hasznos-e, ha a gyerekek varázslókról, boszorkányokról vagy a Mikulásról, a húsvéti nyusziról és a Fogtündérről hallanak, és arra jutottak, hogy ettől fejlődik a képzelőerejük.

A kísérletben iskola előtt álló gyerekeknek vetítettek részleteket a Harry Potter és a bölcsek köve című filmből. Az egyik csoport egy olyan részt nézett meg, amiben varázsoltak, a másik olyat, amiben ilyesmi nem szerepelt. Ezután olyan feladatokat kaptak, hogy képzeljék magukat nyuszinak vagy sofőrnek, és egy műanyag pohárral és egy dobozzal is kellett játszaniuk.
 
Azoknak a gyerekeknek, akik előtte varázslókat láttak a filmen, jobban mentek ezek a játékok. Ezért a kutatók arra jutottak, hogy a varázslatról szóló könyvek és videók növelhetik a képzelőerejüket és kreatívabb gondolkodásra taníthatják őket. Ez azt jelenti, hogy könnyebben teremtenek maguknak egy saját képzeletbeli világot, és képesek sokszínűbben látni a környezetüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top