Szabadidő

Kinek szurkolunk az Oscaron?

Kulka János Clooney-nak szorít, Varga Líviusz Brad Pittnek – és te kit választanál? Ismert embereket és újságírókat kérdeztünk a vasárnapi díjátadó előtt, hogy kik a kedvenceik a jelöltek közül, de nem ragaszkodtunk a véres komolysághoz.

Kinek szurkolunk az Oscaron?Kulka János, színész
Meryl Streepnek drukkolok, szerintem meg is fogja kapni az Oscart, A némafilmes főszereplőjének, Jean Duardinnak, vele olvastam egy nagyon szimpatikus interjút, és George Clooney-nak. Nekem nagyon tetszik, hogy be tudta bizonyítani, hogy nem egy sorozatokban játszó tévészínész, hanem egy nagyon komoly, értékes színész, sőt, producer, aki képes arra, hogy kézbe vegye a sorsát, és komoly mondanivalóval bíró filmeket gyártson.

Hámori Gabriella, színésznő
Annak nagyon örülnék, ha Meryl Streep kapna megint egy Oscart.

Dopeman, zenész
A Hatalom árnyékában George Clooney-tól végül is jó volt, élethűen megmutatja a politika mocskos világát, megérdemelte, hogy jelölték a forgatókönyvért. Annak szurkolok, mert azt az egyet láttam. Én inkább a zombivilágháborút várom Brad Pitt-tel, a World War Z-t, mert a könyv is nagy kedvencem.

Varga Líviusz, zenész

Nekem Az élet fája jött be Brad Pitt-tel, a feleségem viszont a Vasladyre mondja, hogy nagyon jól játszott benne Merly Streep. Szerintem Brad Pitt jó színész, bármennyire is el szokták ásni bizonyos szerepeiért, bár azokban is jól játszott, legfeljebb a figura nem volt szimpatikus, de ezeket össze szokták mosni.

Kinek szurkolunk az Oscaron?Badár Sándor, színész, humorista
Most négy-öt napja szenvedek az influenzától, úgyhogy a jelenlegi állapotomban minden érdekel, csak az nem, hogy ki fog nyerni. Azt azért látatlanban megmondom, hogy Meryl Streep és Rooney Mara, A tetovált lány főszereplője között fognak dönteni. Brad Pitt még nagy kedvencem, ha nyer, akkor az ő filmjét megígérem, hogy meg fogom nézni, de nem az Oscar miatt kell amúgy moziba menni, van, ami hatot-hetet is nyert, aztán utána azon gondolkozom, hogy vajon miért.

Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője
Szerintem a nők közül esélyes Meryl Streep, mert nagyon nagyot alakit a Vasladyben. Maga a film annyira nem fogott meg, szerintem nem volt jó koncepció, hogy az öreg, beteg nő emlékezéseiből indultak ki. Én szerettem volna ennél jobban megismerni az igazi, kemény, politikusi oldalát. Drukkolok Bradd Pittnek is és George Clooney-nak is, mert mindkettőt szeretem. A tetovált lánynak csak a svéd verzióját láttam még, kíváncsi vagyok, hogy Roony Mara hogyan játssza ezt a megosztó, mégis szerethető személyiséget.

Kinek szurkolunk az Oscaron?Hajnóczy Soma, világbajnok bűvész
A legjobb film jelölésnél A némafilmes című filmnek szorítok mássága, lenyűgöző dramatikája, valamit a filmezés őskorának felidézése miatt. Valamint szakmai kitartásból szurkolok a Harry Potter záró epizódjának, amely három jelölést is kapott. Harry gyakorlatilag kolléga.

Varga Attila, kritikus (Index)

A legjobb filmek közül a Némafilmest nem láttam, de megértem, miért jelölték, Hollywood idén nosztalgiázik egy sort, és ez így is van jól. Az Utódok nagyon tetszett, rég láttam ennyire jól megcsinált, igazi drámát, ami egyszerre keserédes és gyötrelmes, Clooney pedig egyre jobb lesz, ha így folytatja, Hollywood igazi nagyembere lehet belőle. Meryl Streepnek és Glenn Close-nak egyszerre drukkolok, mert szenzációs volt mindkettő, sajnos csak egyikük kaphat díjat. Hiányolom Ryan Goslingot, ha másért nem, akkor a Drive-ért, de kaphatott volna a Hatalom árnyékábanért is mellékszereplői jelölést, ő az a jelenlegi fiatal generációból, akiből egy új Clooney lehet.   

Oláh András, újságíró (Inforádió)

A Rangóban szerettem a spagetti westernek hangulatát, Gore Verbinski rendező és Johnny Depp párosa pedig már az első három Karib-tenger filmben is ütött, úgyhogy a nagy Oscar-esélyesek farvizén én inkább most az animációs filmek kategóriájában választottam kedvencet. Nem hoz újat a filmtörténetben, de nagyon szellemesen vonultatja fel az elmúlt száz év hollywoodi kliséit, és kellemesen gonosz humorral fűszerezi azt, remek (angol) szinkronhangokkal és nagyszerű animációval.

Hivatalos Néző/Zoli, a Nők Lapja Café tévékritikusa
A legnagyobb kedvencem húsz éve Gary Oldman, akit most a Suszter, szabó, baka, kém című filmért jelöltek. A kémfilmeket különösen szeretem, úgyhogy ez egy nagyon szerencsés párosítás volt. A másik jelöltem pedig a Pina Bausch életéről szóló film, a Pina, hogy végre ezt a szót is leírják a Nők Lapja Cafén.

TóCsa, a Nők Lapja Café mozis szerzője

Az élet fájának szurkolok, mert ez az egyetlen előremutató film a jelöltek között.

Pácsonyi Daniella, szerkesztő (Nők Lapja Café)
Nehezen döntök Rooney Mara és Michelle Williams között, mindkét színésznő hatalmasat alakít a saját jelölésében. Mara átalakulása egészen elképesztő, Willams pedig az eddigi legjobb Monroe. Lehet, hogy Mara az “átélt kínok” miatt jobban megérdemelné, ráadásul a haját is lenyírták és átfestették, de a szöszi színésznőtől se sajnálnám. A lényeg, hogy ne Meryl Streep kapja, neki van már kettő.

Az összes jelöltet és a tippjeinket, hogy ki nyer majd, itt nézheted meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top